User Tag List

6 sonuçtan 1 ile 6 arası

Konu: Ruhsatta yazan hatalı model yılı problemi?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Ruhsatta yazan hatalı model yılı problemi?

Arkadaşlar merhaba,
    Klasik veya adayı bir araç arıyorum. Ancak aracı beğendim, alıyorum derken ruhsat bilgilerini incelediğimde yıl olarak 1980 yazacağına 1970 yazılmış. Öyleki 1970 yılında aracın kasasının o versiyonu henüz üretilmemiş.. Araçda incelemeler sonunda orjinal. Aracın restorasyon anında şasesi iyice kumlandığından orjinal şase numarası yerine mühendisler odasından alınan şase numarası bulunuyor, restorasyon işlemlerinde bu tarz kaybolmalar olabiliyor---...Şimdi bu aracın alım satımında, muaynesinde bir problem olmamasına rağmen aracı aldığımda bu model yılı bilgisini düzelttirmek istiyorum. Bu nasıl yapılabilir bilgisi olan var ise paylaşır ise sevinirim. Mümkün müdür?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadaşlar yok mu cevap?

huseyinturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eskiden yapma kasa otobüsler olurdu. Bizde de vardı bir tane motoru 77 model 302 kasası 87 v6 kasasıydı. Ruhsatın kasayla hiç bir alakası yoktu 77 model 302 olarak geçiyordu. Sizin alıcağınız aracın durumuda böyle olmasın? Kasa sonradan toplanmış vs olmasın?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Böyle bir durumda olabilir tabi. Böyle bir olasılık olduğuna göre bunu ispatlamak daha zor sanki...

Peki diyelimki toplama bir araç üzerindeki motor numarası ve yeni alınan şase numarası ruhsatta bulunuyorsa, hatta muayneden bu şekilde geçtiyse, sadece 1980 yerine 1970 yazıyor olması problem midir?

Cankat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abi aracım gümrükten geçerken ağırlığın ruhsata orijinalinden 250 kg fazla girilmesinden dolayı muayeneden geçememiştim.Kantara çıkayım dedim kabul etmediler.Mühendise proje çizdirmem gerekliymiş.Maliyet çok artıyordu.Sizin durumunuzda bunu yapmakta söz konusu değil sanırım.En sonunda direkt üretici firma ile irtibata geçip şasi vs numarasını vererek aracın teknik özelliklerini içeren ÜRETİCİ ONAYLI belgeyi belli bir ücret karşılığı alıp emniyette sigortacımında yardımıyla orijinal kilosunu işletmiştim.

huseyinturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ykilinc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Böyle bir durumda olabilir tabi. Böyle bir olasılık olduğuna göre bunu ispatlamak daha zor sanki...

Peki diyelimki toplama bir araç üzerindeki motor numarası ve yeni alınan şase numarası ruhsatta bulunuyorsa, hatta muayneden bu şekilde geçtiyse, sadece 1980 yerine 1970 yazıyor olması problem midir?
    Sistemde 1970 diye kayıtlıdır belki. Daha önce muayneden geçirmemişlermi hiç o şekilde?

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler