Aynen öyle, il bazına indirgemek kadar saçma bir şey yok.. Sanki diger iller çok mu farklı.
Printable View
Eray Yümsel olayın aslını güzel bir şekilde anlatmış. Meftun Çelebi'ye ve kazada yaralanan genç kardeşime geçmiş olsun..
Millete çok kolay geliyor anlaşılan bu işlerde , yok 100 milyara kaç araba var , yok apaçi sürücüler , yok yeteneksiz insanlar vs vs .. Para ve emek harcayıp piste çıkmayan nice insan gelmiş burda ahkam kesiyor.Bende buna tutuluyorum.
Önüme ilk gelen 2 mesajı alıntıladım sadece daha birsürü var maşallah.. Pist içinde hiçbir araçta bulundunuz mu ? Daha önemlisi herhangi bir pistte herhangi bir yarışta sürücü olarak katıldınız mı ? Sürücü orda çocuğa vs vurduğunu farkedemez , Kaskından tutunda görüş açısına kadar bir sürü faktör var .. Nice büyük ralli organizasyonlarında vs kazadan sonra durmadan devam eden büyük sporcular oldu , herkes mi katil , taş kalpli?
Hangi insan küçücük çocuğa çarptıktan sonra eğer ki farketmişse kalkıp gider saçmalamayın.O ufak kardeşimiz sizin kardeşiniz olsa falan demiş herkes, birde o pilot yerinde olmak var onu düşünün .. Para emek zaman sağlık vs herşeyinden harcayarak bir organizasyona katılıyorsunuz sonra o yada bu sebeple kaza geçiriyorsunuz.Sonrada hakkınızda söylenmeyen şey kalmıyor.
Motorsporlarının neden gelişmediği de açıkca görünüyor.Çoğunluk sadece eleştirip laf sokmayı istiyor.Elini taşın altına sokup birşeyler yapmak zor geliyor.
Canım Türkiyem her motorsporları branşının sonunu getiren olaylar.
-Güvenlik önlemleri neden tam değil oraya araba yanal değil direk içeride dalabilirdi.
-Hadi bariyer yok oraya neden seyirci alındı.
geçmiş olsun allah rahmet eylesin.
Gerçi görevlilere laf söyleniyor da, Bizim görev aldığımız draglarda bile güvenlik zaptedemiyor.
Geçiş yasak olan bölge bir anda tribün oluyor. Adamları çıkartıyoruz kalkış yaptırmıyacağız diyor tanıdığımız bildiğimiz insanlar bile yüzümüze bönbön bakıyor abi bariyerin arkasına geç çıkın şuradan diyorsun.
Ya bize demi :)
Allah küçük kardeşimize şifa Meftun abiye sabır bu organizasyonuda bu hale getiren kim yada kimlerse BELASINI VERSİN.
Instagram da
Gkhnkl
Adındaki arkadaş video paylaşmış arkadaşlar kaza görüntüsünü görmeyen arkadaşlar için paylaşan varmı bilemiyorum ama yazayım dedim
Yaralanan arkadaş hakkında net bir yorum yok mu her yerde farklı bir şey yazıyor
2 gündür ic kanaması varmış uyutuluyormus simdi fox.haberde çıktı haberi tekrar ordan duydum
olmayan güvenlik önlemleri , bir türkiye klasiği:mad:
Devam et devam et diyen mahlukata ne denebilir ki ?? Allah rahmet eylesin :(
Böyle olaylar yüzünden malesef ülkemiz otomobilsporlarında gelişemiyor :(
https://www.facebook.com/video.php?v...type=2&theater
Bu videoda her sey cok acık bellı
Ufak cocouk Kolon un dıbınde duruyor
aracın kanadı sanırım yuzune carpıyor ve yere yıgılıyor
Umarım bır on once saglına kavusur
Son durum nedir?
Kimi durumu iyiye gidiyor diyor, kimi rahmetli oldu diyor, kimi uyutuluyor diyor.
Gerçek bir bilgiye sahip olan yok mu?
mertcan ın koydugu vıdeodan sonra hala surucunun 6-7m onunde yerde yatan cocugu gormedıgını ve bu yuzden yarısa devam ettıgını savunanlar cıkacak mı merak edıyorum.
ya yapmayın allah aşkına sadece bi videoya bakarak sürücünün çocuğa çarpmasına rağmen durmadığını nasıl söyleyebiliyosunuz, nasıl olayın içinde olmadan sürücünün o anda nereye baktığını nasıl bi ruh hali içinde olduğunu bilmeden böyle ağır bi ithamda bulunabiliyosunuz. Bu kadar kolay olmamalı klavye başından insanları cani ilan etmek
adamin adini yazin facede cikiyor ona sorun ne ugrasiyorsunuz.
konu zaten burda birilerini suçlayıp kelime yapmak.yoksa sorulur zaten
akıllı insan, çocuğa çarptıktan sonra niye durmadığını değil
o çocuğun orada ne işi var? onu sorgular. Boş boş yazıp durmayın.
Koskoca Ankara' da bula bula burayi mi bulmuslar drift icin, bir organizasyon ya tam yapilir ya hic yapilmaz bu amator organizasyoncular daha cok can yakacak..
Ya abiler face***kda paylaşmışlar tanımadığım insanlar yorum yazamadım altına burada yazayım yani çok kötü bir kaza allah acil şifalar versin kardeşimize de redbull gibi bir firma afedersiniz s*k kadar mekan kiralıyor bu 1 küçücük çocuk orada ne arıyor bu 2 duyduğuma göre doğruysa eğer fotoğrafçılardan birinin yeğeniymiş ya hiç mi mantıklı biri değilsiniz ki ufacık çocuğu o alanda tutuyorsunuz videoda da açıkca belli çok fazla güvenlik açığı var ve birde o arkadan devam et diye bağıran KEKO gibi insanları bedava aldıkları bir etkinlikten ben açıkcası daha fazlasını beklemem pilotda da suç bulamam yani tekrar allahtan acil şifalar ailesene de sabır diliyorum.
il baskani mi bu karalama yapalim? benim tek kizdigim nokta surucuyu korumak icin kask takmis/soka girmis etrafini goremiyor,cocuga ilk yardimi o mu yapsin,yaris bu elbet devam edecek gibi sacma sapan girdiler yapilmasiydi. cocuga vurmasinda bir hatasinin olmadigi hatta son hamlesiyle 5 10 kisinin yaralanmasini da onledigi konusunda zaten hem fikiriz.etik olmayan tek nokta birkac m onunde yerde yatan bir cocuk varken yarisa devam etmesi.aracin acisi itibariyle cocugu goremeseydi ve yaris durdurulmasaydi sizi anlardim ama son videoda cocugu gordugu acik,net...
Böyle saçma bir organizasyon görmedim, Arabanın geçtiği yol ile seyirci arasında hiçbir güvenlik önlemi ve güvenlik görevlisi olmayan bir yarış , aynı şeyi Redbull un düzenlediği Motocross ve Enduro yarışlarında ' da gördük. Bugüne kadar böyle bir olay olmaması mucizeydi.
Abi pilotun yanındaymışsın gibi konuşuyorsun. Kesin olarak "çocuğu gördü ama durmadı" kanısına varmışsın. Yarış heyecanı, kaza stresi, kaskın görüş açısını daraltması gibi etkenleri hesaba katmıyorsun. Kaç kere piste girip yarıştın bilemiyorum ama o an insanın ne kulakları duyuyor, ne gözleri arabadan başka bir şey görüyor. Biraz empati lütfen. Ayrıca Meftun abiyi tanısan sen de bilirsin çocuğu görseydi ne yapıp edip o araçtan inip yardıma koşacağını. Tanımadan etmeden böyle yorumlar yapmayın lütfen.
Baris, adami nasil yargiliyorsun yaw? Gordu ve durmadi nedemek ya? Ayip ayip gunaha girmek bu , adam dag arkasiyla vuruyor duvara cocugu nerde gordu de devam etti ?
Barış bende oradaydım
sen olay yerınde olmadan yorum yapıyorsun...
Görebılecegı bır konumda degıldı
ayrıca kaza oldu spıker hıc bır sey yokmus gıbı sunum yapmaya devam ettı
belkı bu yuzden kaza yapan kısıde devam ettı.
Herkes ne kadar çok biliyor , oturduğu yerden konuşuyor .
kaza yapan arkadaşın cocuğa vurduğunu faketmesi mümkün değil cocuğa araba teması yok zaten kanat çarpıyor. sunum yapan spikerinde olaydan haberi yok hatta ben direk o noktaya bakan bi yerden izliyorduk anlam veremedik. toz duman oldu sadece arac hasarı var die düşünüyorduk ilk 2 dakika böyle geçti zaten.
Bir insanı bu kadar kolay karalamak ayıptır yazık günahtır.Hiçbir zaman piste çıkmamış insanların yaptıkları yorumları görünce şaşırmamak elde degil.Karting de bile kaskı taktıgınız zaman görüş açınız ne kadar düşüyor birde rally kaskı taktıgınızda olacakları sizler düşünün bence.Meftun abi eger cocugu gorseydi zaten durur ve yardıma koşardı.Video izleyenler görmüştür spiker dahi devam etti o an ki anlık durumla ve duman ile zaten hiçbirşey gözükmüyordu.Sürücü ben olsaydım bende fark etmezdim sen olsan sende fark etmezdin kazanın şoku ile orada bir insan oluşunu düşünmemiştir bile.Güvenlik önlemleri bu kadar yogunken ben olsam bnde düşünmezdim.Sürücünün yerine kendilierini koyanlar fiziki şartları düşünüpte yorum yapsınlar.Ayıptır günahtır verilen emeklere yaralanan cocuga yazık bence...
allah rahmet eylesin gencin ailesine allah sabır versin
maksat çamur atmak olunca bordo klavyeliler iş başında her zaman. herkesin de söylediği gibi 1.si orda bi çocuğun olmasını geçtim, görevliler dışında izleyicinin ne işi var. 2.si meftun abinin nasıl biri olduğunu şoförlüğünü herkes bilir, çocuğu görse neden durmasın bi mantıklı düşünün. organizasyon başlı başına rezaletti..
Evet bu olayı haberlerde izlemiştim herçekten kötü bir durum ben Türkiye de bizlere göre bir pist alanımız bile yok Şöyle 4 - 4 lük bir alanımız yok Yurt dışında bakıyorum inanılmaz Pist alanları var.Bizim neyimiz eksik diye merak ediyorum. Ulen biz de bu memleketin insanlarıyız. Hani derler ya nerde bu devlet nerde bu insanlar. Anca aylık 5 bin 10 tl hiç bir iş yapmadan para kazanan Devlet insanlarına para kazandırıp ( yedirip) içiriyorlar anca bu işe yarıyorlar. Adamlar kendilerini aşmışlar 35 met. gemiye bile artık artık gemicik diyorlar. Bizim gibi spor seven insanlara 5 dölümlük araziyi bağışlasalar işte ozaman kıyamet kopar halbiki 35 met. lik gemicik diye atlandırdıkları geminin 5 de 2 parası deyildir. Ayıp dır bu bu yüzden kaç kişinin canı alınacak bilmiyorum artık yarışlarımızı trafik alanlarında deyil bizler spor sewenler için ayrılan yerlerde yarışmak spor yapmak istiyoruz. Allah kaza geçiren arkadaşımıza açil şifalar wersin.
Baştan aşağıda hata silsilesi, katılan araçlara ciddi haksızlık, zaman+emek+para harcanıyor, gelecek olan seyircinin hayatını hiçe saymak, tribün yetersiz "başındayetkili birileri yok"+bariyerler yetersiz "üzerinden birileri rahatça geçebiliyor", seyirci etkinliği rahatça görebilmek için daha da yaklaşıyor ve tehlike oranı gittikçe yükseliyor, bu saydıklarım sadece bu organizasyonda değil, genel olarak tüm organizasyonlarda bu şekilde, bana göre hata ilk önce organizatörler "varsa" kısmından başlıyor ve zincirleme olarak devam ediyor, dikkat ederseniz bu tür organizasyonlarda genel olarak yaşanan bir durum "kaza, emniyet yetersizliği, vesaire" maksadı aşıyor ve ön plana çıkıyor, yapılmaya çalışılan tüm güzellikler geri planda kalıyor. Sonuç ise zaten Ulusal olarak gelişemeyen Motor Sporlarının bir darbe daha alması.
Konuya şöyle bi güncelle açıklık getireyim, meftun abi cocuğa direkt olarak vurmamış, kolona vurunca spoiler kopup cocuğa çarpmış.