Severek içerdim, konuyu okuyana kadar :) milli içeceğimiz ayrana devam artık..
Printable View
Severek içerdim, konuyu okuyana kadar :) milli içeceğimiz ayrana devam artık..
Gıda fabrikaları böyle durumlar için her üretim safhasından her gün örnek alırlar ki aynı banttan diğer ürünlerde de aynı sıkıntı olmasın.
Şikayetçi olun, testler biter bitmez size geri dönüş yapacaklardır. Büyük ihtimalle diğer bir arkadaşımızın da dediği gibi paket ile ilgili sıkıntısı vardı.
Ben içinde sodyum benzoat olan hiç bir ürünü tüketmiyorum zaten. Sodyum benzoat öyle gıcık bişeydir ki vücuda alındığında sadece aminoasit ile birleşerek atılabilir. Kas erimesi ve çocuklarda hiperaktiviteye yol açar. O yüzden ice tea, cola, hazır meyve suyu, ketçap gibi ürünleri kullanmam. Mümkünse siz de kullanmayın.
Bu karatay denen şahsiyeti de çok fazla dinlemeyin, daha kendine hayrı yok ve kadının daha gıda mühendisine saygısı yok. Çünkü gıda mühendisi ne yapar, neler öğrenir haberi yok. Gelsin bizim okuldan 1 doz proses dersi alsın o şahsiyet, sonra konuşabiliyosa konuşsun.
DİDİ için :D
Cumartesi günleri haldeb gidip bir kasa portakal bir kasa nar alıyorum evde kendim sıkıp içiyorum
geçen bizde aldık herhalde son kul tarihi geçmiş de kuflenmiş diye çöpe attık
2008de tamek miydi marka emin degilim, kutu meyve suyunu cam bardaga doktum, ayni goruntu vardi, direk doktum
Unilever dönüş yaptı
Sn. Metin,
Öncelikle Lipton markamıza göstermiş olduğunuz ilgi ve değerli geri bildiriminiz için teşekkür ederiz.
Lipton markası Unilever’e ait olmasına karşılık, Türkiye’de Lipton Ice Tea markasının kullanım hakkı, bu marka altında üretilecek ürünlerin tasarımı, üretimi ve satışı PEPSICO şirketine aittir.
Değerli geri bildiriminizi PEPSICO yetkilileri ile paylaştığımızı ve geri bildirimlerinizi PEPSICO ‘nun 0800 261 70 00 numaralı hattına yapabileceğinizi bilgilerinize rica ederiz.
Saygılarımızla,
Didi çıktıktan sonra icetea bakmıyorum bile :)
Deterjan yapan adamdan içecek alınmaz. :D Şaka bir yana sonucu merak ediyorum.
Sonuçluk bişey yok bence, arkadaşların dediği gibi demlediğiniz çay da 2 gün bekleyince küfleniyor :)
varsa bi duble rakınızı alırım, ice tea neymiş ya
Konuya bir güncel çekeyim yeni konu açmaktansa.
Bu arkadaşımız da Tamek Şeftali suyu, az daha dursa evrimini tamamlayıp hayata gözlerini açacakmış.
http://i.hizliresim.com/m8YoW8.jpg
cayı demlemek daha kolay değil mi dostlar bırakın su abuk subuk hazır içecekleri
bu soğuk çay bende bağımlılık yaptı cola yı bırakdım buna başladım,gunde en az 1 litre içiyorum, özelikle akşamları,anladığım kadarı ile bu ürün hava almış, hergün alırım nerdeyse hiç böyle görmedim denk gelmedi.
Arkadaşlar bir gıda mühendisi olarak bende görüşümü paylaşayım;
konunun açılmasına mevzu olan ice tea'de görülen, başlarda bir arkadaşımızın paylaştığı gibi, küflenme ve hava almasıyla ilgili bir durum.
Bu duruma şöyle iyi bir açıdan yaklaşabilirsiniz. Küflenmenin meydana gelmiş olması üzerinde yazdığı gibi katkı maddesi/koruyucu içermediğinin göstergesi olabilir. Aksi takdirde, koruyucu içermesi halinde (bu ürünlerin rafta sirkülasyonu hızlı ürünler olduğunu düşünürsek) kısa sürede böyle bir bozulma (hava alsa dahi) oluşması pek muhtemel olmazdı.
Pepsico'da çalışıyorum ben ancak yiyecek(Frito Lay) tarafında. Bizim cips fabrıkasındaki kontrollerden yola çıkarsam Pepsi'de de göz göre göre insan sağlığına zarar verecek birşeyler üretmeyecek, üretemeyecek olduklarını rahatlıkla söyleyebilirim. :)
Beyaz toz gibi şeyler arkadaşların dediği gibi evde yaptığımız çayda da bekleyince oluyor, benim de tüm marka ambalajlı soğuk çaylarda gözlemlediğim birşeydi.. Tüketici danışma hattını arayıp sorunu iletip ürünün teslim alınmasını istediğinizde gelip ambalajı alacaklardır.
Ayrıca başka bir arkadaşın da değindiği gibi; ürünü satış noktasına iade edip başka alabilirsiniz.
aynen öyle. indirime girince 50 60 + alırdım yazları günde en az 3 4 litre çekerdim ben hey gidi günler kışın da tek içtiğim içecektir su içmezdim o günden itibaren içmedim
şimdi sadece fotoları kaldı :D
ÖR:
öğrenci evimdeki dolabımda en az 1 rafım böyle hep dolu olmuştu. Bu arada devam sütünü de severim :D