aslında cok zahmetsız bır ıs. nisan yağmurları bitene kadar orjınale donun derım ben. sonuçta orjınal xenon sıstemı yok araçta her zaman sıkıntı gorus mesafesı ıcın
Printable View
8000k da yağmurda burnunun ucunu göremessin.. ıslak asfalt mavi ışığı emer yok eder.. 4300k ile on numara görürsün 6000k yıda geçme..
Peki benim bir sorum olucak, mercek olmayan standart araçta 8000 lik ampulleri söküp 4300 taksak balansı değiştirmeden sadece ampul değişikliğine gitsek uygun olur mu çalışır mı?
ben bosch h90 plus ampul taktım artık yolu net goruyorum
Onceki arabam i30da mercekli far vardi 8k xenon taktim yagmurda dibimi goremiyodum. Cikardim 6k taktim bukadarmi farkeder satmasaydim 4300 denicektim. Benim tavsiyem 4300 bulmazsan 6k takman olur.
8000k ile ciddi anlamda dibimi göremiyorum, 4300 k bulmaya çalışacam olmadı 6000lere geçecem...
Bu ampülüde bi araştıracamAlıntı:
bosch h90 plus ampul
Teşekkürler
hertürlü ampülü denedim.aracına takıcağın tek ampül 4300k olmalı.en verimli yol aydınlığını o zaman sağlarsın.ayrıca basık araçta normal farlar çok kısa kalıyosa, senin aracında kendiliğinden ayar yapamadığı için far ayarını yaptırırsan hiç bir sorun yaşamazsın.
Yüksek kelvinli xenonlar yağmurlu havalarda görüşü iyicene kısıtlar. Yağmurda / siste / karda iyi görmek için sarı ışık veren düşük kelvinli xenon kullanmak gerekir.
Orjinal merceği çıkarıp bi-xenon yapmak en mantıklısı. Orjinal kalsın dersenizde, Takacağınız ampul max 5000K olmalı. 4300 en ideali ancak yıllarca kullanıdığım 5000lerden de hiç bir şikayetim olmadı. Sarı Beyaz arası hem görsellik em işlevsellik.
3000k sis de candır.. önünüzü bıçak gibi açar .. dumanı deler geçer..
4300k hadi 5000k da olur ideal dir gayet kaliteli ve net görüş sağlarsınız..
ben o kadar yükseklik eğim sensörü takıntılı biri değilim neticede sıfır mercedes e kasa bile tümsekde adamın gözünü öpüyor.. eğim yükseklik sensörü hak getire.. tabii bunun arabayla ilgisi yok bizim yollarımızla ilgisi var elin lamanı ne bilsin yolun ortasına bizimkilerin dağ yapıcağını :)
ama mercek kesinlikle olmazsa olmaz xenonda mercek yoksa kimsenin gözlerinide mahvetmeye hakkı yok hiç kimsenin..
Alt üst sarı farlara geçmeye karar verdim kışlık..
Teşekkürler yorumlar için :)
3200k oem kullanılıyor, bu değeri uygularsanız hiç bir sıkıntı yaşamazsınız, 6000 e kadar sorun olmaz.
Bence 4300k 'in üzerine asla çıkmayın.. 6000K biçok kişiye iyi gelebilir ama daha yüksek kelvinden 6000'e geçiş yaptığı için iyi gelir, bide 4300 deneyin aradaki farkı ozaman görün