User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
24 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Çekme belgeli araç almak

vtiaras - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Çekme belgeli araç almak

Aradığım plakayı bir araç üstünde buldum fakat araç çekme belgeli satılık bu durumda aracı çekme belgeli aldığımda aracın plakasını almaya hakkım varmı yoksa araç çekme belgeli olduğundan yeni plakamı ve ruhsat mı almam gerekecek?bilgilendirirseniz sevinirim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aracın üstündeki plaka araç çekme belgeli olduğu için tescil dışıdır, bence plakayı araç sorgulamadan önce bir sordurun ya başka bir araçda çıkar yada boşta boşta ise plakanın kayıtlı olduğu emniyet müdürlüğünde aralara birilerine sokarak belki alabilirsiniz

Firat.M3 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çekme belgeliyse sorun olmaz. trafikten çekildiği anlamına gelir. SS Motors vb büyük hacimli araç satan galerilerin araçları hep çekme belgelidir. yattığı süre içinde vergi ödememek için yaparlar. aldıktan sonra ek1 belgesi ile muayeneye giriyosunuz. plakayı alıyorsunuz ve devam ediyorsunuz. bir problem yok.
    M. The most powerful letter in the world.

Firat.M3 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    üzerindeki plakayı alabilirsiniz noterde belirterek. bana sormuştu yani m5'i alırken plaka değiştirmek isteyip istemediğimi. çekme belgeliydi. demekki oluyor
    M. The most powerful letter in the world.

rekord2000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evet aracı alırken noter soruyor plaka degısımı yapılacak mı diye, yani büyük ihtimalle aracın üstündeki plakayı geri alıyorsun aracı trafiğe çıkarınca.
    bbm pin :2B244451

EREN34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Araci aldiginizda plakasi ile birlikte gelir. Ancak araci hurdaya ayirmadan plaka bosa cikmaz.

Ek bilgi: Satisi aldiktan sonra, arac eger trafige cikacaksa plaka ile soyle bir durum var. Trafikten cekme tarihini 30 gun gectiyse arac baska plaka ile trafige tescil olur. Kayitli plakasi bosa cikar. 30 gunu gecmediyse uzerine kayitli plaka ile tescil olur

vtiaras - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çok teşekkür ederim kişiyle tekrar konuştum şuan için aracı çekme belge yapmamış muanesi olmadığı için satışta çekme belgeli vereceğini söyledi bende vekaleten satış istedim yarın yüzyüze görüşücem şuan için plakaların hepsi dolu boşta plaka yok ve ikametgah ve bağışla uğraşmak istemiyorum kısmet bakalım plakayı alırsam başka araca taşıyacağım

alperkirman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aracın çekme belgesi olupta tekrardan trafiğe sokmak istediğimizde ne gibi bi borç çıkar ? internette trafiğe çıkacağı dönem mtv sini ödersin deniyo ama muayene ? mesela 5senedir çekme belgeli araba 5 senenin muayene ücretini almazlar heralde dimi ?
    Allah Tekdir , Ordusu Türk'dür.

tylan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    almıyorlar isterse 10 sene muaynesı olmasın sadece noraml muayne ucretını odeyıp muayne edebılıyorsunuz
    Alıntı free-hifi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu konunun bir üst leveli kaç yaşında milli oldunuz olur ...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    almanya da bunlar çocuk oyuncağı gibi arabayı trafikten çekiyorum diyorsun gidip geçici plaka veriyor sana otoparka gidene kadar problem olmasın diye sonra da açtıracağın zaman gidip açtırıyorsun orada bunun adına kapatmak ve açtırmak diyorlar. problem yok yani vergi vermek istemeyen herkes bunu yapmakta serbest ama bizim ülkemizde korkuluyor bu durumdan
    YamahA Xmax 250 ABS

driftboy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    peki muayenesi olmayan aracı çekme belgeli hale getirebiliyomuyuz ? atıyorum 10 senedir muayenesi yok, çekme belgeli yapıyoruz aracı, sonra tek muayene ücretyle tekrar trafiğe sokuyoruz ?Böyle bişey olabilir mi ?
    Marblex Mining & Marble

Harput Yapı İnsaat

Alıntı CasabLanca Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arabanın önüyle arkası arasında 3 yaş fark var

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    olamaz çünkü çekme belgesini zaten trafikten alıyorsunuz aracınızın tertemiz olması gerekiyor ki tekrar trafiğe soktuğunuzda ilk işlemde çıkabilesiniz.sizin dediğiniz gibi olsa o zaman kimse muayene yaptırmazdı değilmi mantıkta aramak gerek biraz
    YamahA Xmax 250 ABS

alperkirman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    deniz ben anlamadım şimdi üstad
    mtv tamam onu aracı trafiğe sokacağın dönemi ödüyosun ama muayene cezasıyla berabermi ödüyosun 10 senelik ?
    Allah Tekdir , Ordusu Türk'dür.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    muayenesi aracın tam olacak yani muayenesi sıkıntılı olmayacak sonra 10 sene de yatırsan 20 senede yatırsan 1 kerelik ücret ödüyorsun yatan seneleri istemiyorlar ama arkadaşın demek istediği muayenesi olmayan yani 3-5 senedir muayeneye girmemiş muayene sıkıntısı olan aracı çekme belgeli hale getirip tek muayeneden geçirmekten bahsetmiş öyle olmaz dedim bende
    YamahA Xmax 250 ABS

crazydog - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı driftboy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    peki muayenesi olmayan aracı çekme belgeli hale getirebiliyomuyuz ? atıyorum 10 senedir muayenesi yok, çekme belgeli yapıyoruz aracı, sonra tek muayene ücretyle tekrar trafiğe sokuyoruz ?Böyle bişey olabilir mi ?
    Getirebilirsin diye biliyorum ben kendi aracımın muaynesi yok kaza geçirdim araç şu an haşat halde o şekilde satıcam şimdi kalan vergisini ve cezasını ödeyip trafikten çekicem yaklaşık 1.5 senedir muayneside yoktu aracın.

driftboy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    vergi filan degil, muayeneden bahsettim. Peki bunca yıllık hurda hale gelmiş araçlar nası çekme belgeli oluyo ? Muayene mi yaptırıyolar o halde ? çekme belgesinin anlamı nedir ?
    Marblex Mining & Marble

Harput Yapı İnsaat

Alıntı CasabLanca Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arabanın önüyle arkası arasında 3 yaş fark var

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    muaneden geçmiyorsa zaten çekme belgesini alamaz muayenesi ve tüm borçları yatırılmış bir şekilde aracı trafikten çekebilirsiniz çünkü burada amaç vergi vermemek muayene yaptırmamak o yüzden çektireceğiniz zaman muayeneden kaçamazsın önce yaptırman gerekecek sonra çektirebilirsin trafikten.

şöyle düşün cennete gidebilmek için önce günahlarından arınman gerekecek çok pis bağladım ama
    YamahA Xmax 250 ABS

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı crazydog Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Getirebilirsin diye biliyorum ben kendi aracımın muaynesi yok kaza geçirdim araç şu an haşat halde o şekilde satıcam şimdi kalan vergisini ve cezasını ödeyip trafikten çekicem yaklaşık 1.5 senedir muayneside yoktu aracın.
    araç haşat halde ise evet zaten muayeneden geçmeyeceği için çekebilirsin ama bunu kullanmadığın için çektireceksen sağlam arabayı muayene yaptırmak zorundasın eğer yapılmamışsa
    YamahA Xmax 250 ABS

crazydog - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı MDeniz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    araç haşat halde ise evet zaten muayeneden geçmeyeceği için çekebilirsin ama bunu kullanmadığın için çektireceksen sağlam arabayı muayene yaptırmak zorundasın eğer yapılmamışsa
    doğrudur iddaa etmem bakalım şu borçlarını ödiyimde mecbur cekıcem satılmazsa durduk yere bide kazalı arabaya vergi ödemeyelim

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)