hilmi Nickli Üyeden Alıntı
merhabalar,
ben de şöyle cevaplayayım, öncelikle kimse gelip sizin evinizi 3 ay sonra yıkamaz, çürük raporu alan binlerce bina yıllardır durmaktadır, henuz gelip zorla yıkılan bir örnekle karşılaşmadım,
eğer kentsel dönüşümden yararlanmak istiyorsanız, devletin size bir takım yardımları oluyor, daire başına 100.000 tl lik 2 yıl ödemesiz sonrasında faizsiz ve uzun vadelerle ödeme imkanınız olan kredi alma durumunuz var.
ayrıca inşaat süresi boyunca kira bedelleri devlet tarafından hibe şeklinde ödeniyor,
yukarıda arkadaşların da belirttiği gibi inşaat alanları yeni kanunlarla ve projelerle olması gereken noktalara çekildiği için sahip olduğunuz dairelerin aynı sayıda tekrar yapılması istendiğinde,
m2 lerinde azalmalar gerçekleşebiliyor. fakat bu deprem yönetmeliklerine uygun daire sahibi olduğunuz için genelde sizin için ekonomik anlamda getirisi olan bir iş oluyor.
sizin şöyle bir avantajınız olabilir, site şeklindeki yapılar kentsel dönüşümden faydalanırken, sahip oldukları yeşil alanlarda istenirse ve izin alınabilirse 1 veya 2 blok daha yapılabiliyor,
bu da size extradan daire veya maliyetlerde azalmalar olarak yansıyor.
doğru araştırılması ve doğru kişilerle çözülmesi gereken bir iş, bol bol araştırın, teklifler alın sonra karar verin,
elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım, sorularınız olursa daha da yardımcı olmaya çalışırım.