en azından su geçirenden vergi almayacaklar bide o açıdan bakın :D
Printable View
en azından su geçirenden vergi almayacaklar bide o açıdan bakın :D
bide %50 artan vergiden ötürü oldugunu sölemiş ksk vtec, akaryakıt bilimcilerine göre ülkemizde benzin mazot fiyatı daha altta olmalıymış ondaki indirimleride halka bi yansıtsalar fena olmaz.
1.5usd artışı, gör bak, distribütör ve yerli üretici etikete nasıl yansıtacak. En az 100TL koyarlar. Sen burada 1.5 usd için salla gitsin birşey yapamayız diyorsun; o 1,5 usd yuvarlanıp çığ gibi oluyor.
Zaten hep böyle hiçbir halta ses çıkartmadığımızdan sağımız solumuz vergiler hatta onların ekleri ile doldu. Bir kulağımızın arkası falan kalmadı; onu da aldılar.
Zam yaparken düşünmezler, global indirim oldu mu da elleri titrer; hatta utanmadan zam için düzenleme ve hatta bizden kaynaklı değil derler, ama global bir indirimi de titreye tireye yansıttıklarında da utanmadan bakın indirim yaptık derler. Vergi ama ham petroul 150usd varil fiyatına göre ayarlı duruyor. O vergiden hiç vazgeçmiyorlar, hiç ellerini de sürmüyorlar sağolsunlar. Böyle olunca da doğal olarak yakıtın kalitesi düşüyor. EPDK bayileri uyarıyor, indirin fiyatı diyor, birader önce sen vergileri indirsen nasıl olacak.
çok içerlendim :@
Prezervatiflerede eğlence vergisi vericekler bu gidişle
yerli üreticiyi teşvik etmek miş. sen yerli imalatçıları teşvik et, kaliteyi arttır rekabet edecek hale getir sonra ben zaten yerli malını alırım sorun değil.
ben türkiyede outdoor dağ ayakkabısı kar ayakkabısı gibi profesyönel yüksek teknoloji tecrübe gerektiren ayakkabı üretilebiliceğine inanmıyorum.. yapamazmıyız istesek kralını yaparız ama istesek ..
her firmayı katmıyorum ama kolay yoldan satmaya alışmışız.. gore-tex olmayan ayakkabıya gore-tex yazarız su geçiren ayakkabıya su geçirmez yazarız thermal tabanı olmayan ayakkabıya iki delik açıp iç astarına termal görüntüsü verip thermal tabanlı deriz eva tabanlı olmayan ayakkabıya eva tabanlı deriz.. alanda süslü püslü kelimleri duydumu bilmeden görüntüye kanar alır.. Bu saydıklarım bütün firmalar için değil elbetki iyi kaliteli yerli firmalar vardır.. bahsettiğim profesyönel ürünler üstünedir.. standart nubuk,deri,süet klasik gündelik ayakkabılar için değil..
colombia nın elektrikli ısıtmalı tabanlı ayakkabısını gördükden sonra ayakkabı var ayakkabı var dendiğinde ne demek istendiğini anladım..
hemen fiyatlara yansımış bu vergi olayı
geçen camper da bir bot baktım 480 lira olmuş zam dan sonra
Maşallah dedim :)
Usa da 200 dolar burda 400 tl diye burdan alırım diyordum timberlandi şimdi 500 olmuş :D