Uzaklaştırma verilmiyor artık diye duymuştum.Ama şu var bu adam öğrencinin telefonunu nasıl izinsiz kurcalıyor içinde özel fotoğraflarım olabilir.En başta bu suç zaten ve kimse de cevap yazmamışsa sorun yok zaten.
Printable View
Uzaklaştırma verilmiyor artık diye duymuştum.Ama şu var bu adam öğrencinin telefonunu nasıl izinsiz kurcalıyor içinde özel fotoğraflarım olabilir.En başta bu suç zaten ve kimse de cevap yazmamışsa sorun yok zaten.
O kızın halını dusunmek ıstemıyorum
Okulunun ve hocanın tutumu ve tarzı bu konuda önemli. Özel okul uzaklaştırma olmaz denmiş ama otopark yüzünden uzaklaştırma veren özel okullar da mevcut, okulda yaralamalı kavgaya karışan öğrenciyi uzaklaştırmayan okulda. (her ikisi de özel okul) En doğrusu hocanla gidip birebir konuşman ve kendini güzelce ifade etmen. Gerekirse eski konuşmalarınızı da okut hocana. Bu tarz durumlarda öncelikle sakin şekilde hareket etmek gereklidir benim görüşüme göre..
Okul yeditepemi
adamın baş harfi H mi?
Kız derse sınavda foto çekip şaka yapmak istedim kopyayla işim olmaz diye sıkıntı kalmaz. Kopya çekilmesine dair somut delil ve bu delile ait gözetmen tarafından tutanak tutulmadıysa hukuki yaptırıma gitmez. En fazla okul senatosuna giderse iş, ne olacak yani grubun hepsine dayanaksız cezamı verilecek? Sıkıntı olmaz sakin bir şekilde hocayla, kuyruk indirmezse gerekirse dekanla görüşüp durumu izah edersiniz grupça.
(Zamanında arkadaşlarım benzer duruma düştüler, tutanak tutulmadığından herkes telden sildi, sıkıntı kalmadı, ha hoca bunları epey zorlamıştı not konusunda o ayrı mesele.)
Ben hepsini gectim Hocanın telefon karıştırmayı nedemek ya en başta burda sıkıntı
Ayrıca madem grup görüldü bu şekilde bir durum ortaya çıktı bence grubun tüm yazışmaları delil sunulabilir diye düşünüyorum illaki aklanirsiniz
Grupta 50 kişi varsa bunların ücretlerinin minimum 10.000 tl olduğunu ve 4 yıl okuyacaklarını varsayarsak 50 x 40.000 den 2.000.000 tl eder. Hiç bi ticarethane bunu riske atmaz diye düşünüyorum.Hatta kontra atak yapıp o gruptaki insanlar olarak başkaldırsanız bu işe bulaşan hocaların, asistanların vs başını ağrıtabilirsiniz :)
Edit : Son sınıf olmanı kaçırmışım o zaman pek işlemeyebilir dediklerim
hepiniz kız bizi bu guruba eklemiş bi fikrimiz yok diyin geçin ispat edilemeyeceği için ortada kalır :D Whtsp neticede inanmıyolarsa tüm okulu guruba ekleyin sırayla okulu kapatma riskini göze alamazlar :D
Ayrıca hocanın karıştırdığı telefonun sahibide dik dursun esnemesin hocaya kallavi bir tazminat davası açsın (yada eğer birinin başına bu gelir ise yasal haklarımı kullanarak özel hayatıma müdahale edildiği için okul ve hoca hakkında suç duyurusunda bulunacağım desin ) olay kapansın ordan elde edilen bilgiler ışıgında sizi cezalandırırlarsa karşılığını çok ağır ödemek zorunda kalırlar .
Tabi şuda var eğer iş cezalandırmaya geliyorsa resmi olarak okul yönetiminden cezanızın sebebinin ve oluş şeklinin detaylı olarak yazılı şekilde size sayı/numaralı evrak kayıtlı şekilde teslim edilmesini sağlayın . Çevirip başka bir altyapı ile size cezayı geçirmesinler açık açık şu hoca bu telefonda gördüğü şu mesajlaşma üzerine bu bu bu öğrencilerin şu ceza ile .... şekilnde yani verecekleri cezada kendi iplerininde çekilmiş olması lazım ;)
Hukukçu değilim ama birinin telefonunu izinsiz olarak kurcalamak ve bundan elegeçirilen doğru yada yanlış bilgiler üzerinden sizi cezalandırmak mümkün olmamalı diye düşünmekteyim.
Ayrıca nebiçim hoca la o milletin telefonunu kurcalıyor ? prof falan değil tıfıl birşey olsa gerek ...
Arkadaslar telefondan girdigim icin tek tek yzamiyorum ama suanda herkes disiplin kurulunda tutanaklar tutuldu e tek tek ifadeye cagrilacak yakin zamanda telefonuna bakilan cocukla konusiyim oda rektorluge gerekli uyarilarinda bulunsun o zaman izinsiz yere telefonunu alip bakitigi icin hocaya maddi manevi tazminat davasini acmasini soylicem okul yeditepe degil hic bir hoca agzini acmiyor bu olay icin ondan dolayi benim korkum var ama ortada bi suc kopya yok teskilatsiniz diye bos suclamada bulunuluyor hukukcu arkadasimiz varsa ne yapabilecegimizi soyluyebilirmi ben ceza avukatiniyla olayi konustum hic bisey olmaz olursada mahkemede cok raht durdurabilme karari alirsiniz dediler ne kadar dogru bilmiyorum artik
Hoca ve beraberinde bu bilgiyi kullanan okul hakkında özel hayata müdahale (yada izinsiz özel hayata erişim hukukçu arkadaşlar maddeler) şeklinde eğer o bilgiyi kullanarak hakkınızda ceza verir ise okulda bu suça iştirak etmiş sayılır.
Okulun sizin telefonunuzdaki mesaja karışma gibi bir lüksü yok o an yakaladığı bir kopya var ise ispat eder o kişi ceza alır ...
whtsp ta numaraların kime ayit olduğunun tespitini dahi yapamazlar.
Adamın annesinin üzerine ise telefon hattı annesinemi ceza verecekler ? ki o numaranın kime ait olduğu bilgisinide yasal yol ile dava açmadan öğrenemezler.
İfadelerinizde bilmiyorumdan başka bişey sölemeyin bilgim yok diyin ne sorarlarsa sorsunlar açıklama sebeb belirtip kendinizi batırmayın 50 kişiyseniz biraz para verin bir avukat tutun size doğru yolu göstersin ;)
yada dekanın numarasını verin o guruba dekanın habri olmadan dahil olup mesaj yazalım dekanıda suçlasınlar ...
Bukadar kolay değil öğrencinin üzerinden geçinip öğrenciyi ezmek ....
pm ine bak bir üyemizle görüşmen gerekecek sanırım ;)
Yardimlariniz icin gercekten cok tesekur ederim gercekten soyledikleriniz cok dogru ve akillica seyler gercekten cook tesekkur ederim :) bu egosu yuksek kendilerini cok ustun sanan hocalar yuzunden okuldan soguyoruz sacma sapan hirslari yuzunden haklarimizi yemek istiyolar
Basitçe konuşmak gerekirse kardeşim istismar istismardır ...
Pm den yazış olduğu gibi deyalıca açık açık .
Biz bir aileyiz dedik ve bu forumu buralara taşıdık bu forumun üyeleri o sıralardan geçti yada o sıralarda senin gibi .
Bir öğrencinin sırtında yük olurken üzerine telefonlar karıştırıp bunu öğrenciye suç adledecek hocanın ipliği pazara nasıl çıkar tüm Türkiye görür ....
en baştada yazdım gözünüz korkmasın (muhtemelen öyle yapmak istiyorlar ve becermişler) sabaha kadar cagırsın ifadeye tutanagı orda sınav esnasında tutacaktı veya bu gruba katılmak için onay vs gerekmiyor orda oldugumdan haberim yok desen ne diyebilirlerki.
yine tekrarlıyım böyle gaza gelmiş dangalak ego tatmini yapan ateşli hocalar yeni yetme gözetmenler asistanlar için ekrana kilit koyun zerre ugrasmazsınız.
Şimdi derste tel çalar hoca uyarır uyarmasa direk alır tamam eyvallah ama tel karıştırmak nedemek ya insanın özeli var anasını satım !