http://www.youtube.com/watch?v=CfscXEDEcxE
:hihih::hihih::hihih::hihih:
Printable View
http://www.youtube.com/watch?v=CfscXEDEcxE
:hihih::hihih::hihih::hihih:
İşte kaan abinin burda hünerde yaptığı hata bütün yaptığı güzel şeyleri birden yıkıyor :(
Ben özcan abinin yerinde olsam dyno'ya cıktığımda köfte arabası gibi duman atan arabayı asla teslim almam ben sana 200 hp araba cıkar mı dedim yoksa köfte arabası yap mı dedim derim al bunu düzelt öyle ver bana derim.Ama özcan abi arabaı almış o halde gitmiş ataşehire gazlayanların yanına.Benim öyle bi aracım olcak sanayiden dahi çıkarmam aracı ve abi sende bilirsin bi araba toplatıyorsan en kadar güvensende en başında yazdım (BABANA Bİlle GÜVENME DEDiM)aracımın yanında beklerdim ben olsam.İşte olay insallah çözülür ama her iki tarafında hataları var insallah hallederler.
32 sayfa oldu bakın ne şunu kullandık nede bunu kullandık dedim regrinding işleminden biraz bahsedeyim bunu hüner veya su firma diye sınıflandıramazsınız şöyleki dönen bir taş var ve haraketli bir tezgah regrind tezgâhları hepsi aynıdır hemen hemen önemli olan oraya verilen harita yani Değerler önemlidir hünerler bir dönem çalıştım su anda tamamen kendimiz yapıyoruz o zamanlarda imkanımız makina olarak yoktu başındada geçemiyorduk ama işlem sonrası kendimiz bütün egzantrik haritasını çıkarabiliyoruz önemli olan dediğim gibi Değerler.Ben asla ve katiyen suçlamaları kabul etmiyorum parçaları yollamamın sebebi ise telde özel bir şey söyledi oda benim delikanlılığıma Yakışmaz burda paylaşmak özelimiz ben paylaşmam neyse .
İşte abi aksilikler zinciri ve anlaşmazlıklar kaan abinin yurt dışında olması herşey zincirleme olmuş hakkınz da hayırlısı olsun abi ama bana kalırsa çözüme kavuşmaz gibi geliyor Kaan abi ile arabanın başına geçip kaan abinın hatalarını telafi etmesi sizinde kendi hatalarınızı maddi olarak halledip aracı tekrar trafiğe çıkarmanızı umut ediyorum.İnsallah sorun cozulur.
Kaan abi konu uzarda uzar 32 degil 320 sayfada uzar ben 2nizide tanımıyorum normal bir insanım özcan abinın hatalarını söyledim bence arabanın basına ıkınızde gecip kaputu kaldırıp ya ben burda hata yaptım sende burda böyle bi hata yaptın ben bunları yapayım sende su parayı ayarla su eksikleri alalım arac tekrar trafige cıksın diyebilmelisiniz BENCE
ve o yaptığın kapağı başka bir motora tak ve hatalarını gör...
bu iş bence burada çözülmeyecek, konu ilahi mahkemeye kaldı.
adam nerdeyse uste para vericek pozisyona dusucek:D pes dedim valla
kaan zaten acıkca demiş benden bisey beklemeyin, saygı duymak lazım, herkesin kendi kararı
arac sahibi ona gore yolunu cissim
araba yukluceklerin dikkatine, sayfalarca yazı yazıldı cıkan sonuc hic bir parcanın hicbir işçiligin hicbir emegin garantisi yok
100 lirada harcasan 1 lirada harcasan arkana donup bakmıcaksın, bakarsan kabahatlisin aga
yanlız sunuda merak ediyorum millet bir telefonu garantiye gonderiyor ki resmi urun
kullanıcı hatasından geri geldimi memleketi ayaga kaldırıyor
insallah bundan sonra kimse cıkıp demez motoruma su oldu kapagıma bu oldu parcalarımı 3 5 ay alamadım arabam yatak sardı
su saatten sonra verilcek cevap belli, kendi dusen aglamaz...
Özcan sana kısaca geçmiş olsun, üstüne bir bardak soğuk su iç, tecrübe bedava kazanılmıyor ne yazık ki!
Yorum yazarken objektif ve tarafsız olma gayretindeyim ancak çok zor!
Doğru gördüklerimi yazssam sanki taraf tutup karalıyormuş gibi olacam, yazmasak kendimizle ters düşüyoruz!
Tekrar söyliyeyim, ben neticeye bakarım, ne istendi, ne verildi, ödeme zamanında ve eksiksiz olarak yapıldımı? sonuç ne? Bu sorularımın cevabı zaten ortada.
Yok öle olmuş böle olmuş fasa fiso.
Biz ppr motorsport olarak yaptığımız işte kesinlikle hatamız olmadığına inanıyoruz bu öncelikle bilinsin hata gördüğün kapağı lütfen yollayın bizde inceliyelim hata sizde dağil olsa düzeltelim tekrardan size yollayalım bu firma burda kalitesiz kişiler tarafından tartışalacak bir firma değil.
Yalanınız cıkmasına rahmen gazlamadım deyip gazlamanıza rahmen bunu hem kişiler tarafından yazılsada cizilsede kabul etmediniz kendi yazınızdada var onuda buraya kopyaladınız gazladığınız bariz şekilde açıktır ki bize denediğiniz araçlardan verdiğiniz havadisler onları saymıyorum insanlar ilk sayfayı okuyup yorum yapıyor ve insanları yargılıyor bakın ben ilk tezatlıkları size belirteyim artık yazmayacağım diyorum yazıyorum benim işimide alı koymaya başladı
Tezat 1 verdiğiniz setup bilgisi
Bisimoto egzantrikler
Race Port Kapak
Bisimoyo yay
Bisimoto Şapka
Ayarlı Kasnak (kendi önerdiği güzel bir marka)
Burda aklınıza gelmemiş sübaplar (ben size ne herhangi bir yerde sübap markası ile ilgili liste verdim nede yay hakkında komple kapak olarak fiyat verdim)
Bişimoto egzantirik yazıyo custom yapıcaz diye anlaşıldığı halde tarafınızdan neden burda bisimoto demişizde yapmamış gibi gösteriyosunuz keza yaylarda öle
Hangi ahlakla yazdınız hangi ahlak ile talep ediyosunuz bizden cok yazıldı cok cizildi bu setuplar sırf sizin arabanız için böyle değil ben her yaptığım arabada genel olarak aynı ürünleri kullanıyorum
insanlar benim yazdıklarımın hiç birini okumamış ve okumuyor.
Aynı ip den 20 kişi farklı farklı yazıyor tanımıyorum diyorsunuz yazık yazık insanlar hala su iç diyorlar akıl yaşta değil başta kesinlikle.
Sana son sorum sonra yapacaklarıma gelecek yazacağım kısım
Ben sana bu parçaları yolladıktan sonra arabayıp toplanmış halini ve calışır yurur halini attınmı atmadınmı onu söyle dürütsce ben kesinlikle gördüm böle bir video.
Yapıcaklarım:
Kapağı yollarsınız memnun kalmadığınız hatırlarsanız bize geldiğindede taşlanma payının sınırlarında idi sizin hatanızdan dolayı olsa bile kapağı yenisi ile değişip
portlanmış sekilde sağlıklı test videolarını cekip kabulunuzden sonra size yollarız ne sıkıntısı var ise yaparız.
Bunu yapma sebebim işime odaklanamıyorum hayır kabul etmiyorum diyorum baş sayfayı okuyan kişiler tarafından itiliyoruz yeterki eksik kalmış kendini böle konularda bir adım öne cıkarmaya calışan kişiler susun.
işin şöyle bir yanıda var size hakkımı helal edermiyim ALLAH la benim aramda.Özellikle ben sizden bir şey istiyorum siz bana kapağınızı çözsemde hakkınızı helal etmeyin umarım son yazılarımdan insanlar ne demek istediğimi anlamışlardır.
Ortada hatali toplanan motor var yanlis anlamiyorsam.. İlkmarsta yag duman atmaya basladigi soylendi.
Bunun sorumlulugunu kimse ustune almayacak saniyorum. Motorun toplanmasi sorumlulugu kimde? Arac sahibinde mi islemleri yapan tarafta mi?
"siz sanayide aracınızı servis yaptırırken misal fren balatalarını hangi marka nerden aldın diye soruyormusunuz ama ustanız yan dükkanından 20 tl ya X marka balatayı alıp size 80 tl yazıyor bunuda size anlatmak zorunda değil frenin tutuyormu tutuyor olay bitmiştir"
Öyle ustanında esnafında ustasına güvenmeyen gider malzemeyi alır işçiliği verir.
senin dediğin kul hakkıdır .
Adamın geçen sene çalışan güzel bir civic si ı vardı
10.000 tl gönderdi hayalleri vardı inandı güvendi
şuan kapısının önünde motorsuz yatan bir civic kasası var kandırıldı
şimdide hala adama sen gazladın gazlamasaydın olmazdı saçmalıkları söyleniyor gazlamadığı halde.. ( gazlamasın diyemi dandik markalar konuldu 10.000 tl para alınıp? )
konunun cevap özeti şu biz seni *** gibi bıraktık ne *** yersen ye bu saatten sonra
özcan kardeşim boşver Allah bi yerden çıkaracaktır nede olsa 10.000 haybeye para kazanır 100.000 kaybettirir bi bakmışın batmış kapatmış ;)
enazından soranları var yada ben hep onlara denk geldim yan sanayisi var orjinali var diye gidiyor kutusunda alıp aha bu diye gosteriyor, yada su dükkandan al takalım diyende oldu.
ayrı konu yapmak isteyen yan sanayiyi orjinal diyede gazlar o ayrı artık kisinin/ustanın hatta servisin karaktersizligine kalmış birşey
şikayetvar diye bir site varsa demekki her alanda memnun olmayan müşteri vardır ve çözüm için herkes bir yol seçer bu arkadaşta burayı seçmiş ama konuya yorum yapmaya gerek yok iki kişi arasındaki problemleri yazar. Eğer ben ppr da bir iş yaptırmak istersem yazılanlardan haklıyı seçer ona göre karar veririm 33 sayfa olmuş kim haklı belli değil.
Böyle karmaşa olunca çamur at izi kalsın gibi oluyor. Forumlarda her zaman aynıdır kimin tanıdığı ve seveni ağır basarsa o haklıdır.
benim bildiğimde usta dediğin insan parça tedarikçisi değildir kazancı başka yerden aldığı mala olmayan bir fiyat çekip parçadanda para kazanmak değil zaten doğru bir kazanç olsa onun faturasınıda kendi kesmesi lazım onun gerçek işi yaptığı işçilikten alın teriyle para kazanmaktır. 20 tl ye mal alıp 80 lira bunun fiyatı demek nasıl bir ustalıktır ya birde buna normal gözüyle bakmak nasıl bir esnaflıktır ?
araya 20bintane konu girdi dagılmasın diye kurcalamıyım diyorumda bazen illa yaz oluyor.
niye tedarikci olsun yanda yada baska biyerde 30 liraysa zahmet ette gidip al 30 liraya sonra niye 80 deme hem kendi aracına parca almaya gitmicen hemde usta komisyon koydu diye sikayet etcen. ayrıca hiçte zor degil satıcının 80e sattım diye fis fatura kesmesi illa istiyosan. elden ustan adama kdvsini verir iş biter
ppr yada baska biri içinde demiyorm bunları. kusura bakmada istedigi fiyata satar, kime ne satın alacak kisinin kafasına silah dayamıyor ya satıcı aha malım bu fiyatıda bu diyor ister 80 istern 1000 koyar ister zarar eder 10 der
endonezyada vatikanda hindistan tarzı yerlerde 5-10 hadi 20liraya ürettirdiği tekstil ürününü; atıyorum calvin klein, armani,lacoste vs. vs gibi markalar 300 500 1000 ne tuttursa satıyor ozaman dedinmi hiç bu nasıl esnaflık napıyon gardaş diye
Özcan bey evden dışarı çıktıktan sonra bile ölüm riskiniz var
Her işin riski vardır sende bunu göze almasaydın kpağı işetmezdin
Yolladığın paranın tamamını isteyemezsin parçalarını yollamış ama bir insanın işçiliğine ödediğin para geri verilmez emegini vermiş
Sen amerikadan kapak alsaydın sökme takma işçilik vermicekmisin sen istiyorsunki herşeyi kaan ödesin oldu olucak arabanıda satın alsın
Bikere uslubun yanlış paran bitince forum konu açma tehditi ile 3000 tl talep etmen aylar sonra çok saçma
Önce okuduğunu iyi anlamak var sadece 1 mesajı okuyup yorumlamak ile olmaz kardeşim
Konunun bütününe bakıcaksın ben bu örneği niye vermişim ona bakıcaksın
Özcan bey diyorki ppr egzantrik yapacaktı ama hunere yaptırmış bana 2000 tl ye sattı diyor bana söylemedi diyor
Hünere egzantriği naıl işleyeceğini öyleyen kaan zaten tabiki nerde yaptırdıgını söylemicek ve bilgii karşılıgında da ücretini alacak anladın mı şimdi benim o örneği neden yazdığımı örnek yazıyorum örnek
"Müşteri daima haklıdır"
Konu bu eksenden çıkmış birkere.
Anladığım kadarıyla,
motoru yapan kuruluş, motorun bu haliyle kullanılmaması gerektiğini, bu motoru çalıştırabilecek kapasite de beyin vb. tedarik edilmesini önermiş.
Lakin kullanıcı buna riayet etmemiş ve kullandığı için de zarar görmüş.
Eğer anladığım gibiyse, burada ilgili kuruma bu durumu yani önerisini, eğer zorunlu olarak görüyorsa tavsiyesini;
Bir imza ile kullanıcıdan motoru teslim ederken alması gerekirdi.
Eğer böyle bir prosedürünüz yoksa, bundan sonraki çalışmalarınızda bunları süreçlerinize dahil etmenizi öneririm.
Eğer bu durumu, yani, motorun sağlıklı ve sorunsuz çalışması için kullanıcıya şu bilgilendirmeler yapılmış ve onayı alınmıştır,
ibareli müşteri kabulününde olduğu bir belgeyi şuanda buraya koysaydınız, tartışma uzamayacak ve belkide bu sorun ortaya çıkmayacaktı.
Saygılarımla
Walla 3 tane s2000 aldim yukledim gazladim 3 unu de Kaana yaptirdim. Hatta en son RED' in kapagini eskaza baska bir ustaya isletmistim. Isletme denmez aslinda ustundeki puruzleri aldirmistim egzantrik takicaz diye. Usta eline yuzune bulastirinca Kaan imdadimiza yetisti cok da guzel is cikartti. Guide lari kesti bicti portlari stage 2 race port yapti. Gayet de guzel ve istikrarli gucler cikmisti. Tabii Ozgunun ayariyla. Ama ben Kaana en son yaptirdigim is sonrasi bana 1000 km gazlamama yasagi getirmisti. 1000 km portlar alismasi icin kurum yapmasi icin gazlama demisti. Hatta ayari da rodaj sonrasi yapti Ozgun. Oncesinde riskli olur dedi. Simdi tam tersi bir olay var ortada. Bana yaptigi her is sonrasi aman abi hemen gazlama diyen Kaan simdi direk telefon acip OEM beyin olmasina ragmen direk gazla diyor. Oldukca enteresan. Demek ki Kaanin sana garezi varmis kardesim. Seni hic sevmiyormus. Ne diyim baska bir sebebi olamaz cunku. Yani bu resmen ekmek yedigi kaba tekme atmak olur.
Ozgun de soylemis zaten bu sekilde ayar yapmam diye.
Bu arada dr.mechanic kardesim konunun seninle uzaktan yakindan alakasi yok. Para senin cebinden cikmamis. Araba senin degil. Senin bu isten kurus zararin da yok. Zarara ugrayan adam senin cok yakin bir akraban veya her zaman her daim yaninda olman gereken kardesin de degil. Yani kibarcasi sana giren cikan birsey yok ortada. Ama dikkat ediyorum her sayfada en az bir mesajin var ve tum mesajlarin direk bir tarafa saldiri niteliginde. Haksizlik oldugunu dusunuyorsan dusunceni dile getirir kenara cekilirsin. Her sayfada bir mesajim olsun her laf atana bir cevabim olsun dersen inandiriciligini ve durustlugunu yitirirsin.
Sana bir atasozu tavsiyesinde bulunayim senden yasca buyuk biri olarak;
"Biliyorsan konus ornek alsinlar, bilmiyorsan sus adam sansinlar."
Yani Kaan' in yaptigi islemler sonrasi herkese aman abi gazlama aman kardesim rodajini bekle derken sana neden direk gazla desin ki? Acaba yanlis hatirliyor olmayasin?
Bu kondu her kafadan her bilgi birikimine sahip türden insan oldu şimdi bu d motorların sınırı vs nedir gerçekten sağlıklı bir setup için neler kullanmak gerekir merak ettim? crx almayı düşünüyorum fikir alalım bari.
Hilmi hocam sana sorayım, sonuçta sizler bu işi bilen yapan insanlarsınız:
'Kaan hocam, tamamen bu konudan bağımsız soruyorum benim takıldığım noktalar çok farklı çünkü, öyle hakaret tartışma falan da değil:
1- sizce bu saydığınız işlemler gerçekten 10.000 TL ediyor mu?
2- bu sayılan işlemlerin ortalama bitme süresi 6-8 ay mıdır?
3- yaptığınız işin hangi kısımlarına garanti veriyorsunuz? sonuçta ortada bir ticaret var
4- istenilen sonuçlar elde edilemezse daha doğrusu vaadedilen güçler, bunu nasıl çözüyorsunuz müşteriyle...
bunları gerçekten bağımsız olarak soruyorum'
yani bırak 4 silindirliyi bir V8 ya da V6 yollasam çift kapak, 20.000 lira mı vereceğim? motorum da 1 sene yatacak mı? bu mudur yani piyasa ve bekleme süresi?
Arkadaşlar kaan ın yani ppr ın işi kapak. O da en son yollayın yeniden kapağı yapiim olay bitsin demiş. Geri kalanını da para biriktirip kendi imkanlarınızla toplayın konu kapasın. İki tarafında hataları var. PPR kendi hatasını kabul ediyor. Yolladığı bütün parçalara ek olarak yeniden kapağı alıp toplayıp sizden ok ini alıp yollayacak. Çokta uzatmaya gerek yok adamın ticari kimliğini daha da zedelemeden bu işi bitirin.
can özcan sen para falan unut.
işiniz AHİRET'e kaldı.
kalın sağlıcakla
Abi islemler assa yukari okadar tutar dogrudur
fakat vaad edilen bir sey var ortada 200 hp Dserisi
duman atmayi falan bir kenara birakalim ben musteri olsam dynoda 150 hp gorsem orada araci birakirim al bunu 200 yap sonra ver derim ama bu arkadas ne yapmis
araci almis goturmus kol cikarmis sonra parca talep etmis kaanda parcalari yollamis ama 6 ay sonra arkadas diyorki param bitti kaan bana 3000 tl ver yoksa foruma konu acarim
yani arkadas hakli ama 200hp cikmadigi icin hakli o an orda araci birakacakti almicakti kaanda 200 hp yapip verecekti yag yakmasinida duzeltecekti vs vs
simdi iki tarafta hakli oldugu yerler var haksiz oldugu yerlerde var
bende kimseyi savunmuyorum ama oncelikle insanlar durust olmali
öncelikle bu işten kişisel yada ticari anlamda zarar görenlere geçmiş olsun.
konu hakkında yorum yapmıyorum zira yetkili merci değilim kendi adıma.
kişiler arasında ne konuşuldu ne yapıldı biz bilemeyiz yada yazılan çizilen postlar içinde yazılmayan çizilmeyen gerçekler de olabilir.
konu ile ilgili kimseyi tanımam etmem ve hiç birine işimin düşme olasılığı da yok.
( bunu belirtiyorum çünkü, konuda yazan herkese yancı muamelesi yapıldığını sezdim)
sadece yazma sebebim,
ister servis olsun ister özel farketmez,araç yaptırırken ne konuşulduysa kağıda dökün.
müşteri olarak üzerinde ne yapıldıysa parça işçilik vs yazılı fatura isteyin,firma sahibide aynı şekilde kontrol ettirip müşterisinden imzasını alsın.
aksi takdirde mağdurlar mağduriyetini gideremez, firma da haksız ithamlar karşısında dik durabilir.
bir taraf biriktirdiğini harcayan,diğer taraf bu işten ekmek yiyen olduğu için umarım konu karşılıklı gayret ile çözüme kavuşur.
burada asıl sorun 'zaman'... bir iş ne kadar uzarsa o kadar sıkıntı olur, 6-7 ayda teslim olmuyor, üzerine 1-2 ay daha bekleniyor... insanda sinir mi kalır stres mi? sonrasında bırak 200ü 199 da çıksa kimse memnun olmaz... Hilmi hocam sonuçta konuşulan paralar az paralar değil, drag ya da pist arabası hazırlayan kişiler var bilmem kaçıncı arabası belki de çok umursamıyor, ama biraz güçlü bir binek arabaya sahip olmak isteyenlerin şevki kırılmıyor mu bu şekilde? herkes rol drag yapmak zorunda değil, illa ki kırılacak diye bir şey yok, kim 1 ayda kırılacak araba için dişinden tırnağından 10bin lira para arttırır, amaç ne 5 tane araba geçmek mi? şimdi bu arkadaş 10bin liraya anlaşıp da 3bin lira gönderseydi hata ondaydı, ticareti 10bin lira olarak anlaşmış parasını da vermiş, daha ne yapabilir ki? ben üzülüyorum bu şekilde çok kişi var çevremde, belli hevesleri var ama parası pulu heder olup gidiyor, arabasından nefret edip satan, ailesi ile arası bozulan, 1 yıl arabasına binemediği için 4-5 bin liralık araba alıp işini gücünü halletmeye çalışan vs vs... bunu bu konu özelinde yazmıyorum, TechTurkey bu işten en iyi anlayanları bir arada bulunduran bir site değil mi? özellikle genç arkadaşlar sizin projelere bakarak hayaller kurmuyorlar mı? o zaman bazı bilgilendirmeleri daha açık yapmakta fayda var... ben mesela kendi grubum dahil herkese şunu tavsiye ediyorum 'arabanı gözden çıkardın mı? 2.3.4. araban var mı? cebinde xxxx lira ekstradan paran var mı? yoksa bu şekilde bin arkadaşım, kimse sana kupa vermeyecek!' bu tarz konular bu işi profesyonel yapan herkese zarar veriyor bunun fakında olalım, şu iş 1 ayda yapılsa sorun o zaman çıksa emin olun her şey daha kolay tatlıya bağlanırdı...
Konuya ilk msjim. Gunlerdir butun msjlari tek tek okudum.
Ilk oncelikle snn msjinla ilgili bisey soyliim. Ama sana karsi herhamgi bisey demyrm yanlis anlama.
Sanayi ye her araba birakan basinda duramaz.herkesin isi gucu var.
Bende zamaninda si ya motor toplatirken zamansizliktan dolayi, gidip bakamadim edemedim.
Sadece dedim bittignde hbr ver 1 hafta snra gittim aracimi teslim aldim.
Yanlis hatrlmyorsam 5-7bin km garanti verdi.
Arabam skntisiz dertsiz harika olmstu,sonra si yi bu siteden izmirden bi abimize verdim.
Her hfta sonu gazladiktan snra beni arayip arabnn motorunun harika oldgunu soyledi.
Daha snra ayni ustaya vtec toplattim.yine zamnszlaktan dolayi araca gidip bakamadim.
Hatta bittgnde teslim almya bile gidemedim.sen getirirmsn die rica ettim.usta araci kendi getirdi.
Sonuc yine cok cok iyiydi. 2 aracin basinda durmagm halde iscilkten ck memnun kaldim.
Sonuc olarak demek istedgm sanayideki ustanin icinde 3 kagit yoksa insanlik varsa basinda durmaniza gerek yok.
Hak yiyen adamda obur tarafta karsiligini cok iyi oder.
Konuyla alakali detaya girmeden yazmak gerrkirse ben arac sahibini hakli buluyorum.
Hayirli gunler
en kısa zamanda inşallah taraflar orta yollu bulur ve anlaşır ......