Evrenoz Nickli Üyeden Alıntı
Referanduma demokrasi ile yönetilen ve vatandaşların bulunduğu bir yerde gidilir. Bu sitede vatandaş yoktur, yönetim şekli demokrasi değildir. Dolayısıyla referandum işin fıtratında yoktur. Yönetim olarak içimizde konuyu tartışıp tartışmadığımız ya da buna zorunlu olup olmadığımız da sadece yönetimin bileceği iştir.
Gelelim söylediğime; Evet ben her zaman bunu söylüyorum; söylediğimi asla inkar da etmiyorum. Söylemeye de devam edeceğim. Ben ya da bir başkası isterse; istediği adamı atar istediğini tutar, istediği konuyu siler, istemediğini silmez. Hatta istenirse, Allah seni inandırsın forumu bile kapayacak bir güç var bizim yönetimdeki bazı arkadaşlarda.. Forumu kapamak diyorum bak, konu - mesaj silme de neymiş bunun yanında...
rörörörö'lü embesil lisanını bir kenara bırakırsak; ben ne dedim yukarıda "ben ( Ben'den kasıt yetkisi olan herhangi biri ) istersem" dedim... Biri gelip de "arkadaşım xxx var, sildiririm" dediği için değil. Bu laftan birileri kendine güven çıkarıp "sildiririm istediğimi" gibi saçma laflar ediyorsa, bu konuda da göründüğü üzere ettiği laf içinde patlar. Yönetimsel olarak konuşmayıp bireysel konuşmak gerekirse beni tanıyan insanlardan 1 tanesinde de "istersem istediğim konuyu Evren'e sildiririm" güveni, özverisi, tecrübesi yoktur; olamazdır. Senin nezninde herkese yazıyorum, 1 kişide benim haberim olmadan öyle bir güven, özveri, tecrübe yeşerdi ise içinde tutsun aksi halde çok kötü patlar..
Yetki'den kaynaklanan bir hak ile yetki sahibinin tanıdığının lafı ile hareket edecek olmasını birbiri ile bağlı olarak kullanacaksan; ağzın torba değil büzemem. Kullanırsın, kendi çapında çıkarımlar yapar durursun kendi kendine.. Yönetim kimsenin kafasına göre konu silmiyor, adam atmıyor. Kendi dediğimi bir kez daha tekrarlıyorum bak şimdi.. Yönetim kendi kafasına göre konu kilitliyor / siliyor / adam atıyor.
Benim neznimde; bundan önceki konularda olduğu gibi silmeme sebebim konunun / tarafların zerre umrumda olmaması ve insanların yaşadığı tecrübeleri ya da savunmaları alenen anlatmasını haklı bulmamdır. Bundan önceki benzeri konuları da silmedim, bunu da silmiyorum. Bireysel olarak kendimle çeliştiğim bir nokta da mevcut olmadığından "yol açar" dediğin şey pek umrumda değil..