User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
38 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Dgs İle Özel Ünİ. GeÇİŞ..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abilerim hepinize teşekkürler genelleme yapacak olursam şu Şekil diyeyım İngilizce hazırlık okuma ve muaf Olacağım dersler hakkında bilgim var Onarı cok iyi anladım zaten araştırmıştım fakat tek korkum öZelde boğulmak şöyle bi bakınca en çok Kıbrıs'ı övdüler bize cok iyi rakam ve Türkçe. Bunu bilmez daha duymuştum. Sadece masrafı Türkiye'ye göre faZla yeme içme gezme... Gibi. Ama inşallah bn bi puanımı alıyım sonra burdan bi güncel çekip araştıralım. Çok teşekkürler herkese Yorumları için ..
    pd130---> pd105--> d16a9--> z20let

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı jnrjames Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2 yıllık önlisansı bitirdikten sonra 2.5 sene kadar çalışıp ani bir kararla kıbrıs Doğu Akdeniz üni. inşaat mühendisliği türkçe bölümüne geçiş yaptım.

Puanın iyi ise puanınla %100 e kadar burs denk getirebilirsin.
    Puan kaygın olursa ilk tercih yaparak %50 burs elde edebilirsin.

Ben Türkçe okuyorum dolayısıyla hazırlık okumadım. DGS ile hangi üniye geçersen geç 2 yılda mezun olamiyorsun. en az 3 sene okuyorsun bildiğim kadarıyla hazırlık hariç! İng bölüm seçersen 4 yıl olmuş oluyor bildiğim kadarı ile.

Eskiden intibak vardı intibak + 3. sınıf + 4. sınıf okuyordun. Artik intibak kalksada yıl olarak bir avantajı olmadı. Tabi ender bazı okullarda durum değişiyor olaiblir.
    Fiyatlara gelirsek ben %50 burslu YILLIK 8bin TL civarı bir rakama öğrenim görüyorum. TR de okusam daha pahalıya gelirdi. Kıbrıs pahalı tabiki çoğu açıdan TRye göre ancak çokta uçurumlar yok. İstanbulda okuyan arkadaşlarla tahminen aynı harcıyorumdur ev kirası,faturalar vs olarak.

Daha detaylı sorularınız olursa eğer onlara göre cevaplandırma yaparım. Eğitim kalitesi güzel bence. Sınıfımda takılmadan ilerleyen grubun içerisindeyim şimdilik Allah a şükür. Hocaların sizi keyfi geçirmesi gibi birşey sözkonusu değil. Kıbrıs hakkında çeşitli söylentiler olsada durumun öyle olmadığını söyleyeiblirim. Benm okuduğum okul KKTC nin yarı özel yarı devlet olan Tek okulu bildiğim kadarı ile. Başarılar kesinlikle önlisans eğitiminizi lisans seviyesine getirin. ben geç kalmış biri olarak kesinlikle tavsiye ediyorum.
    Abi valla çok mantıklı geliyor. Bn puanıma güvenmiyorum ortalama 280 civarı alırım Kıbrıs'a ÇOĞU arkadaşım geldi okumak için inşallah biZde geliriz onlarda çok övdü gidersem işte Başlıca yazacağım yerlerden biri ama onlar yakın Doğudalar %100 varmı o nasıl abi harç derdi yokmu onda

HondatugraL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    45 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nasıl sıyırmışsam dsg ile nasıl üniye geçiyor. Volkswagenin ne alakası var okulla dedim dgs miş
    DR. OWL

ilkerist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı HondatugraL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Nasıl sıyırmışsam dsg ile nasıl üniye geçiyor. Volkswagenin ne alakası var okulla dedim dgs miş
    Yorumsuzsun

HondatugraL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    45 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ilkerist Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yorumsuzsun
    Sağol abi
    DR. OWL

jnrjames - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı volkan23 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi valla çok mantıklı geliyor. Bn puanıma güvenmiyorum ortalama 280 civarı alırım Kıbrıs'a ÇOĞU arkadaşım geldi okumak için inşallah biZde geliriz onlarda çok övdü gidersem işte Başlıca yazacağım yerlerden biri ama onlar yakın Doğudalar %100 varmı o nasıl abi harç derdi yokmu onda
    Açıkçası diğer okullar hakkında bir bilgim yok. Yanlış aksettirmekte istemem DAÜ ile ilgili baya bir bilgiye sahibim. diğer şehirlerde yaşam imkanıda daha zor. ben mağusadayım. Burası daha bir öğrenci şehri. fiyatları daha uygun bazı yönlerden diğer şehirlere göre. Üni olarakta DAÜ nün biraz daha ağırlığı var diyebilirim.

Bizim okula %100 burs ile gelirsen( ev arkadaşımda bu şekilde okuyor) okula hiçbir harç parası ödemiyorsun. Geri kalan masraflarında seninle orantılı gelişen birşey. Yani gezicem içicem yicem, arabam var basıcam dersen her yerde para harcarsın. Önemli olan geliş amacını kestirmen. Bi detay eklemeyi unuttum. TRdede var bu ancak Kıbrısta daha hakim bir konu. Detaylı bir şekilde anlatmaya çalışayım.

Zincir kuralı olan dersler var burada. Mesela fizik alırsın gelince, fiziği vermeden statik, statiği vermeden mukavemet, mukavemeti vermeden betonarme alamazsın. Yani fizik dersinden kalırsan otomatik olarak ya bir yaz okulu yapman gerekir, yada bir dönemin uzar. Kıbrısta dönemlik krediler ucu ucunadır. TRdeki gibi alttan ders alma imkanın yok. Ancak öteleme yaparsın gelecek dönem derslerinden birini. Bu dersler zincir kuralındaki derslerse yılın uzar.

Onun haricinde kıbrısta fix menu ders sayarlar. Senin hangi dersi alıp almadığını pek önemsemezler. Çoğu ünide durum aynı. (bölüm ve üniverstelerde ufak değişiklikler olabilir tabiki ama genel yorum yapıyorum). Örnek olarak 2 yıllıkta geçtiğim yada geçmediğim bakılmaksızın 12 adet dersim sayıldı. geri kalan dersler olarak totalde 3 sene okuyacak şekilde bir programa sahipti bölümüm. O şekilde ilerliyorum ben. Aklında bulunsun. Transkript alıp dersleri işletebileceğini düşünme. Önlisansta gördüğün derslerin adı aynı olsa bile içeriği çok daha detaylı oluyor. Puanınız belli olduktan sonrada seve seve yardımcı olabilirim. Gerek okul hayatı gerek okul dışı yaşam vs. olarak nacizane kendi yorumlarımı seve seve paylaşırım. Puan sonucunda PM atabilirsiniz. Yada tekrar bu konudan yazışabilir, diğer arkadaşlara da bilgi ortamı sağlayabiliriz. Şimdiden başarılar.

Dip not: eklemeyi unutmuşum. Bizim okulda ortalaman 3 üzeri olursa HONOUR, 3.5 üzeri olursa HI-Honour öğrenci olursun. Birnevi takdir gibi düşünebilirsin. hi-honour statüsünde öğrenimini sürdürebilirsen okul sana belli bir maddiyat harçlık bile veriyor. atıyorum dönemlik ücretin %50 si gibi. takribi 2 bin TL olsun dönemlik. Rakamlar afaki değerler sadece okulun başarılı öğrencileri desteklediğini belirtmek istedim. Ayrıca okul içi çalışma imkanları vs. vs. bir sürü aktif güzelliği var.
    dinamomotorsport.net

melihyilmaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı jnrjames Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Açıkçası diğer okullar hakkında bir bilgim yok. Yanlış aksettirmekte istemem DAÜ ile ilgili baya bir bilgiye sahibim. diğer şehirlerde yaşam imkanıda daha zor. ben mağusadayım. Burası daha bir öğrenci şehri. fiyatları daha uygun bazı yönlerden diğer şehirlere göre. Üni olarakta DAÜ nün biraz daha ağırlığı var diyebilirim.

Bizim okula %100 burs ile gelirsen( ev arkadaşımda bu şekilde okuyor) okula hiçbir harç parası ödemiyorsun. Geri kalan masraflarında seninle orantılı gelişen birşey. Yani gezicem içicem yicem, arabam var basıcam dersen her yerde para harcarsın. Önemli olan geliş amacını kestirmen. Bi detay eklemeyi unuttum. TRdede var bu ancak Kıbrısta daha hakim bir konu. Detaylı bir şekilde anlatmaya çalışayım.

Zincir kuralı olan dersler var burada. Mesela fizik alırsın gelince, fiziği vermeden statik, statiği vermeden mukavemet, mukavemeti vermeden betonarme alamazsın. Yani fizik dersinden kalırsan otomatik olarak ya bir yaz okulu yapman gerekir, yada bir dönemin uzar. Kıbrısta dönemlik krediler ucu ucunadır. TRdeki gibi alttan ders alma imkanın yok. Ancak öteleme yaparsın gelecek dönem derslerinden birini. Bu dersler zincir kuralındaki derslerse yılın uzar.

Onun haricinde kıbrısta fix menu ders sayarlar. Senin hangi dersi alıp almadığını pek önemsemezler. Çoğu ünide durum aynı. (bölüm ve üniverstelerde ufak değişiklikler olabilir tabiki ama genel yorum yapıyorum). Örnek olarak 2 yıllıkta geçtiğim yada geçmediğim bakılmaksızın 12 adet dersim sayıldı. geri kalan dersler olarak totalde 3 sene okuyacak şekilde bir programa sahipti bölümüm. O şekilde ilerliyorum ben. Aklında bulunsun. Transkript alıp dersleri işletebileceğini düşünme. Önlisansta gördüğün derslerin adı aynı olsa bile içeriği çok daha detaylı oluyor. Puanınız belli olduktan sonrada seve seve yardımcı olabilirim. Gerek okul hayatı gerek okul dışı yaşam vs. olarak nacizane kendi yorumlarımı seve seve paylaşırım. Puan sonucunda PM atabilirsiniz. Yada tekrar bu konudan yazışabilir, diğer arkadaşlara da bilgi ortamı sağlayabiliriz. Şimdiden başarılar.

Dip not: eklemeyi unutmuşum. Bizim okulda ortalaman 3 üzeri olursa HONOUR, 3.5 üzeri olursa HI-Honour öğrenci olursun. Birnevi takdir gibi düşünebilirsin. hi-honour statüsünde öğrenimini sürdürebilirsen okul sana belli bir maddiyat harçlık bile veriyor. atıyorum dönemlik ücretin %50 si gibi. takribi 2 bin TL olsun dönemlik. Rakamlar afaki değerler sadece okulun başarılı öğrencileri desteklediğini belirtmek istedim. Ayrıca okul içi çalışma imkanları vs. vs. bir sürü aktif güzelliği var.
    Kismetse seneye dgs ye bende giricem devlet tutmazsa ozelegidicem dusunduklerim arasinda kibrisda var. Okuldan cok merak ettigim okul disi yasam cunki evliyim ve hanimimla yasiyacagim. Cok fazla sikinti olacagini dusunmuyorum ama genede sorayim dedim. Ayrica calisma sartlari ve is bulma durumu nedir oralarda part time yada fulltime.

jnrjames - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı melihyilmaz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kismetse seneye dgs ye bende giricem devlet tutmazsa ozelegidicem dusunduklerim arasinda kibrisda var. Okuldan cok merak ettigim okul disi yasam cunki evliyim ve hanimimla yasiyacagim. Cok fazla sikinti olacagini dusunmuyorum ama genede sorayim dedim. Ayrica calisma sartlari ve is bulma durumu nedir oralarda part time yada fulltime.
    Biz de geç kalmış bi DGS sınıfıyız. Arkadaşlar arasında evli , nişanlılar mevcut. Ancak eşinyle birlikte gelen kimse yok daha. Açıkçası çoğu Turkiye şehrinden daha sakin şehir yapısı Mağusanın. KOlay beri kavga olmaz, hırsızlık Türkiyeye oranla gayet düşük. Eşinizle birlikte daha çok ailelerin yaşadığı muhitlerden ev tutarsanız hiçbir sıkıntı yaşayacağınızı düşünmüyorum. Benimde kız arkadaşım ara ara yanıma geliyor. Bir sıkıntı yaşamadım çok şükür. Yaşıtız sanırım kafa yapımızınn uyuşabileceğini yazarak kendimce detayları ekleyeyim. Çocuğunuz yoksa eğer daha rahat olur. Çocuk varsa alişveriş vs. biraz daha masraflı olabilir sizin için. Buraya girerken pasaport ile girip muhaceret( oturma izni) yaptırırsanız geçici çalşma vizesi elde ediyorsunuz bildiğim kadarıyla. Bu izinden sonra çalışmanız için önünüzde bir engel yok. Part time çalışabileceğiniz yerler cafe rest. bar vs olabilir kanımca. Çok küçük kıbrısın şehirleri ben KIRKLARELİ liyim. gelen göreniniz varmı bilmiyorum ama 3 ana caddeden oluşan ufak bi şehirdir. aynı öyle diyebiliriz. Yani varyasyonel çalışma imkanınız olabilir ancak siz genede hiç çalışmayacakmışçasına maddi imkanlarınızı tartıp öyle gelin. Çalışırsanız ekstra bir güzellik olur.

Tabi bu bahsettiklerimin yanında şımarık,zengini umursamaz bir kitlede mevcut burda. Ama genellikle insanların insanlara karışmadığı biryer. Kaba tabirle örnek vermek gerekirse bir bayan gece 2 de de olsa yolda rahatlıkla yürüyebilir. Tabi bunu böyle açıklamak doğru olurmu bilmiyorum ancak eşinizden bahsettiğiniz için böyle bir cümle kurdum.
    dinamomotorsport.net

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dediğim gibi abi bn bi sağlam puan alayım sonra hemen güncel çeker birlikte bi fikir alışverişi yaparız uygun olan nerede ise oraya gidelim. Şimdilik hedefim 280 290 bi alayım. Sonra rahatsız edeyim abimi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    %100 ingilizce eğitim olan bir okula geçerseniz baştan bütün dersleri okursunuz ona da dikkat edin derim.

Karakuş - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kıbrıs ne olursa olsun, son ihtimaliniz olsun. Hadi geldiniz diyelim, açıkcası magosa hariç bir yerde okumayın derim. Lefkoşa'da hiç bir şey yok, Girne'de eğlence alemi çekici gelir. Girne'de okul olarak kasıyorlar, Daü'de ise çalışırsanız, geçersiniz. Lefkoşa üniversitelerinde ise farklı durumlar olabiliyor.

Benim orda ki 5. Senem bitecek, inşAllah'da son senem ama burayı hiç bir dostuma tavsiye etmedim, sizlere de etmem.
    Real Cars, Real Roads.

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı bason Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    %100 ingilizce eğitim olan bir okula geçerseniz baştan bütün dersleri okursunuz ona da dikkat edin derim.
    o okula gore değişiyor ben turkce bolumden ingilizceye geçtim

türkçe aldığım tum dersler toplamda 64kredi sorunsuz sayıldı ders içeriği aynı ve kredisi tutuyorsa problem yapmaz çoğu okul

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

anamur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    http://aday.neu.edu.tr/index.php/tr/dgs-dikey-gecis

buradan detaylı bilgi alabilirsiniz.
    Renault Sport

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    www.iku.edu.tr Istanbul Kultur Universitesi web sitesini gezinmeni oneririm

dikey gecisle ilgili kismi da http://www.iku.edu.tr/3/283496/dikey-gecis.html burada

bende ordan mezunum cok memnun kalirsin degerlendirdiklerin arasina al derim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı DEA Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    www.iku.edu.tr Istanbul Kultur Universitesi web sitesini gezinmeni oneririm

dikey gecisle ilgili kismi da http://www.iku.edu.tr/3/283496/dikey-gecis.html burada

bende ordan mezunum cok memnun kalirsin degerlendirdiklerin arasina al derim.
    Abi. Baktımda ücrete Yönelik burslara Yönelik bi rakam yazmamışlar "anamur"nickli Abinin yazdığı gibi Detaylı bi bilgi kısmı varmı o bana cok yardımcı oldu bide dgs ile mi geçtin bitirdin

melihyilmaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Cocuk yok. Birde sey duydm bazi uniler icin burslu unilerde hocalar bilerek dersten birakip bursu kiriyolarmis bu dogrumu. Bide soyle sorayim burslu girdim diyelim bursum nasil kirilir.

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı volkan23 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi. Baktımda ücrete Yönelik burslara Yönelik bi rakam yazmamışlar "anamur"nickli Abinin yazdığı gibi Detaylı bi bilgi kısmı varmı o bana cok yardımcı oldu bide dgs ile mi geçtin bitirdin
    ben kulturdeyim sınav sonrası tercihini yaparken burs seçeneklerin olucak zaten onun dışında ben burssuz olarak girip , dilekçe vererek belli oranlarda indirim aldım genel olarak okulada gidip goruşme imkanın olursa yardımcı oluyorlar genelde hocalar dekan rektorler çok iyiler kişisel goruşum

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

atarktan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı HondatugraL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Neyin kafası demicem aynı kafayı yaşıyoruz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı onursumer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben kulturdeyim sınav sonrası tercihini yaparken burs seçeneklerin olucak zaten onun dışında ben burssuz olarak girip , dilekçe vererek belli oranlarda indirim aldım genel olarak okulada gidip goruşme imkanın olursa yardımcı oluyorlar genelde hocalar dekan rektorler çok iyiler kişisel goruşum
    Anladım abi o zaman YA ALLAH. Deyip sıkı çalışıp sonra araştırmaya geçicem burdan artık yardımcı olursunuz bana

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler