Arkadaşlar bu vereceğim linkleri mutlaka inceleyin.Olayın özeti şu şekilde,
Vivian Maier, 1950’li yıllardan 90’lı yıllara kadar Chicago’da dadılık yaparak para kazanmış, içe dönük bir kadın. Çocuklarına bakmak üzere yanına taşındığı aileden, ilk olarak kaldığı odanın kapısına kilit koymalarını isteyen Maier’in yaşarken fotoğrafla böylesine bir tutkuyla uğraştığını bilen yokmuş. Çektiği fotoğrafları, yanında kaldığı aile dahil, kimseye göstermemiş. Ancak Maier 2009 yılında öldükten sonra, eşyalarını sakladığı depo, borçları nedeniyle eşyalarını açık artırmaya çıkarmış.
Emlakçılık yapan ve yazmakta olduğu kitap için Chicago’nun eski fotoğraflarını arayan John Maloof, açık artırmada Maier’in negatif dolu kolileri arasından en büyüğünü satın almış. Maloof daha sonra karşılaştığı fotoğrafların olağanüstülüğü üzerine harekete geçip, Maier’in yüz bine yakın fotoğrafını gün ışığına çıkarmış.
http://www.vivianmaier.com/
Belgesel Linki
Finding Vivian Maier - Official Movie Trailer - YouTube

Alıntı

hikaye fotoğraflar eski olduğu için güzel, fakat şuan sadece benim bildiğim ham formatta dijital çekim yaparak saklayan 6-7 kişi var. ne çekiyorsun nerede yayınlıyorsun dediğimde, ne gördüysem çekiyorum, dvdlere atıp saklıyorum diyorlar. yayın albüm, blog site ? diye sorduğumda. şimdi sana 50-60 tane fotoğraf göstersem beğenmediğin 20 tane göstereceksin içlerinde. çekiyorum saklıyorum bu beni mutlu ediyor diyorlar sadece bazı yarışmalara aralardan denk gelmiş o konuyla ilgili olanları yolluyorlar. bugün bende bir resim yapsam katlar dolaba koyarım çünkü cin ali cizemeyen biri gelip ona yorum yapar üzerim onuda