Yeni bir foruma üye olayım dedim, adamlar tc kimlik numarası dogum tarihi felan istiyorlar. Ne kadar güvenlidir? Daha önce tc kimlik no veren var mı ?
Yeni bir foruma üye olayım dedim, adamlar tc kimlik numarası dogum tarihi felan istiyorlar. Ne kadar güvenlidir? Daha önce tc kimlik no veren var mı ?
Tango-1 never dies.
tckimlik nonu kargo alırken tutta adına fatura kesilirken bile vermen gerekiyor ama genede bir foruma vermek ne kadar güvenli tartışılır.. ilerde oluşabilicek herhangi bir sıkıntından ötürü forum yetkilileri hukuki sıkıntılarıda üstleniyormu..
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
Bana kalirsa tc kimlik numarasi ulasilmasi zor birsey degil suan nerdeyse her evrakta yaziyor bence sikinti olmaz hatta iyi bile diye dusunuyorum
psn&Live id: onursumer
135
├┼┼╕
246R
kimi forum kan grubu ile onaylı cep numarası talep ediyor acil kan ihtiyacı olduğu zaman ulaşabilmek için. Gayet güzel uygulamalar
Google a gir, tc kimlik numaram yaz. İllaki birisi yazmustir tc sini. Copy paste yola devam![]()
AmcaGolf 7,5 1,6 tdi
en güzeli
acaba bizdemi uygulasak diye konuşmuştuk aramızda.
sadece kendinizi görmeyin
bir sürü ruh hastası manyak var foruma başka başka isimlerle kayıt olan.
işin ticari boyutunuda düşünün, adam birşey satıyor hoop araki bulasın sonra.
İsim ile eşleştirip kontrol etmiyorlarsa, TC no algoritma yapısı belli. Kafadan uydur uygun birşey...... Bunu dene bence önce............
Okumadan imzalamam.....
UA forumlarına üye olurken istiyorlardı, foruma üye olmak için vermek zorunda kaldım şu ana kadar bir problem olmadı, olacağını da zannetmiyorum.
biz de düşündük zamanında ama gözle görülmeyen riskler şunlar:
1- TC kimlik sorgulaması yapmıyorsanız kimse kendi TC sini vermez (güvenlik endişesi)
2- TC kimlik sorgulamasını (numara-isim eşleşmesi) yasal olarak yapamazsınız, gayrı resmi yapan ortamlar da güvenlik adına sıkıntılı
3- adam in midir cin midir diye kontrol için GBT gerekir, o sorgulamayı da adli kolluk, mahkemeler vs haricinde kimse yapamaz
büyük ihtimalle sadece algoritma olarak kontrol ediyordur. herhangibir forum sitesine tckimlik-isim doğrulama yetkisi vereceklerini sanmıyorum. yasal olarak kullanabilmesi için resmi servisleri kullanması gerekir.
twitter: sedatmert10
instagram: sedatmert10
web: bursapower.com
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)