Babamın Discovery telefonunun ekranı çatladı (üstüne basmış) kaskosu vardı yaklasık 5 gün önce gönderdim bakalım durum ne olucak. Beklemedeyim burdan yazarım.
Printable View
Babamın Discovery telefonunun ekranı çatladı (üstüne basmış) kaskosu vardı yaklasık 5 gün önce gönderdim bakalım durum ne olucak. Beklemedeyim burdan yazarım.
iphone 5 cihazım aynı şekilde suya düştü 3 gün pirinçten sonra ekran hafif sulu kullandım 5-10 gün civarında kendine geldi. sıkıntı yapmayın duzelır
benim iphone 5 te akvaryuma düştü kurutma makinasıyla 15 dk kuruttum kapalı vaziyet 1 sene daha kullandım hi. bişy olmadı
Abiler iphone 4s imi dangalak bir arkadaşımın yüzünden su bardağına düşürdüm yarıya kadar girdi suya hemen çıkarttım tabi. 2-3 dk sıkıntısız çalıştı ama daha sonra kapandı ve şu anda açılmıyor. bende eve gelip pirince yatırdım. şimdi gidip 6 ya 3 lira falan vermekte gereksiz geliyor açıkçası. işimi görüyordu her türlü.
kurtulma şansımız nedir acaba ? birde 1 sene garantisi vardı , garanti dışı olur herhalde ?
Dİrek kapatsaydınız keske. Bataryayı aytırmakta daha etkili. O şekilde kullandıysan 2-3 dk lik süreçte parçalarma yanıklar oluşmuş olabilir.
Apple garantiye almıyor. Ama belli bir ücret karşılığında cihazınızı değiştiriyorlar. Benim arkadaşımınkine kahve dökülmüştü tezgahta. Sabaha kadarda öyle kalmış. Farkını ödemişti yenisini verdiler store dan.
Abiler iphone 4s imi dangalak bir arkadaşımın yüzünden su bardağına düşürdüm yarıya kadar girdi suya hemen çıkarttım tabi. 2-3 dk sıkıntısız çalıştı ama daha sonra kapandı ve şu anda açılmıyor. bende eve gelip pirince yatırdım. şimdi gidip 6 ya 3 lira falan vermekte gereksiz geliyor açıkçası. işimi görüyordu her türlü.
kurtulma şansımız nedir acaba ? birde 1 sene garantisi vardı , garanti dışı olur herhalde ?
6s almak istesek kaç lira isterler üzerine mesela ?
zaten yazılmış suya düşen ya da ıslanan elektronik aletlerde en iyi çözüm pirince gömmek.
Tuzlu suya düşenleride tatlı suyla(içme suyu) tekrar sudan geçirip öyle pirince koymak kurtulma şansını arttırabilir.
Benim lg g2 5 dk falan karda kaldı gece biraz dondu falan sabah 5 dk kullandım ekran paratizlendi sonra tam gitti servise verdim temizlediler mi naptılar bilmiyorum 10 dk da tamir edip verdiler :)
2 sene önce benim de iPhone um düşmüştü suya.
Çıkarır çıkarmaz markete gittim bi paket pirinç aldım. Paketi açtım, telefonu kapatıp içine gömdüm. Paketi güzelce kapatıp kaldırdım.
3 saat sonra falan çıkardım. Telefon sorunsuz çalışıyordu ancak karşı tarafın sesi az geliyordu.
Telefoncu arkadaşıma götürdüm, komple bi temizlik yaptı telefona eski haline geri döndü.
Şuan hala aynı telefonu kullanıyorum.
Hocam tuzlu suya dustuyse oncelikle normal cesme suyunda guzelce yikayin tuzu gitsin. Bu sure zarfinda acmaya calismayin telefonu. Sonra telefonun arkasini hatta cikarabildigin kadar parcalari cikarip pirince gomun pirincin ustunu pamukla kapatin. 3-4 gun bekleyin. Parcalari birlestirip telefonu acin. Eger tekrar acilmazsa telefon, tekrar parcalara ayirin. Pilini kamerasini guzelce cikarin. Zor bisey degil telefon tamir kitleri var uygun tornavidalar var. Telefonun her yerini soktukten sonra temiz diş fırcasiyla tum parcalari fircalayin. Zaten suyun temans ettigi parcalarin etrafi beyaz kirec, su lekeleri olusmustur guzelce temizleyin parcalari birlestirin sarja takin. Telefonunuz %80 acilir. Birebir aynisini denedim telefonu kurtardim 3-4 sene once iphone4s imi kurtarmistim. Bu arada kesinlikle fon makinesi kullanmayin suyun ilerleyip tum parcalara ulasmasina neden olabilir. Yazilanlari okumadim bu dediklerimi yazanlar varsa kusura bakamayin. Not: telefoncu falan degilim deneyimim var diye yaziyorum :) ayrica forumda sivi temansli telefonlu satin alan bir uye vardi arkadas gorurse mutlaka yazar
1 ay once esim nefresimleri degistirirken carsafin icinde 5s inide makinaya atti yarim saat sonra telefonunun olmadigini farkedip en son makinayi durdurmayi akil ettik:)
Sabun icinde cikardim cesmede bir guzel duruladim bir ara kendne geldi o ara kapadim komple pirincte 24 saat tuttuk.
Sonuc: hic skntisiz kullaniyor tek bir belirti bile yok:) bu kadar dayanikli olmasina sasirdim.
Bende Samsung S3' le Ağva' da göle düşmüştüm, kış ayıydı. Çıktık sudan kız arkadaşım hemen telefonla pili ayırdı ve eve gittiğimizde kuruladık falan sonra taktık pili telefon açıldı hiç sıkıntısı yoktu. Sadece arada kulaklık takılı zannediyodu :) Öyle de sattım telefonu çokta iyi para vermişti telefoncu :) Sonra gidip Son Xperia Z1 almıştım.
4S' in altta iki tane vidası var onları açıp arka kapağı hemen ayırabiliyosunuz. Arkadaşların dediği gibi pirince yatırın geri dönecektir. Geçmiş olsun.
sıvı temaslı ıphone için değişim ücretleri nedir bilen var mı
bitane bira temaslı 6plus var da değiştirceklermi bilmiyom :D
az önce telefonu pirinç torbasından çıkardım. bütün aksamları sorunsuz çalışıyor. neyse kurtulduk iphone 6s parasından , yoksa gittiydi 2800 lira. :D