baya pişkince yazı,düdükleme dönemindesiniz yani :D
Printable View
Yok ben muhasebeci değilim olmayıda düşünmüyorum zaten yanlış anlamam :) Lakin memlekette 4 işlem yapmayı bilmeyen veya vur ensesine al ekmeğini yani dolandırılmaya müsait çok insan var.Geçenlerde açık öğretim bürosuna gittim Bornova'da bir kuyruk var başından sonuna arabayla 7-8 dakika sürer.Dedim bu ne kuyruğu acaba. Şifre kuyruğuymuş millet açıköğretimi arayıp şifre almaktan aciz 6 saat kuyrukta bekliyorlar koyun gibi. Memlekette böyle insanlar çoğunlukta olduğu sürece her işin bir uzmanı olması bence gayet doğal :)
bana derse o eleman abi dönem değişik 3 tl oldu sana 13 tl vermem tabıkı
o kadar yürek yemedi daha,ben ne nerde ne kadar silgisine kadar haberim var,kalkıpta böyle dese bana bu dönem para kazanma donemımız hos gor , onada derım pişkin pişkin ne dıyosun sen dıye,şahsına degıl mesele,bu tarz düşünüp hadi düşündü diyelim bide yazana .
iyi düdüklemeler size.
normalde küçük esnafların defter tastik üçreti 52 tl bizim muhabebeci 270 tl istedi su bu derken 200 verdim artık dikkat edin su aralar tutan tutana...
3 yıldır muhasebeciyim,tam anlamıyla öğrenceğim çok şey olsada tek farkettiğim muhasebecinin tek tahsilat yaptığı dönem bence,o yüzden kimisi ıvır zıvır ekliyor kimisi azıcık ucundan dokunduruyor :)
Lanet olsun muhasebeyede muhasebeciyede.Herkes düzenbaz olmuş...
Sıkıntı zaten ayda 80 Tl'ye defter tutulmasında ... Oda'ların belirlediği asgari ücret tarifelerine iş alabilse insanlar, sonradan bu tarz sıkıntılarla uğraşmazsınız...
Şahsım adına söyleyim 80 TL'ye bırakın defter tutmayı sizin yanınıza gelip kayda girilicek faturaları bile almam ama malesef bu meslek o kadar basit görülüyor ki insanların yaptıkları işin kıymeti yok
p.s büroculuk yapmıyorum.
Arkadaşlar bakın başta da dedim, ben büro muhasebesi yaptım ama şuan bir şirkette çalışıyorum.
Soru sorulmuş, bilgi veirlmiş, buna rağmen o sövüp sayanların ne iş yaptığını, kaç paraya aldıkları malı hangi yüzdeden sattıklarını çok merak ediyorum.!
Aylık verdiğiniz ücret muhasebecinin emeklerinin karşılığıdır. Peki size yılda kaç defa geliyor ? Sizin için vergi dairesine, SGK ya kaç defa gidiyor ? Bu geliş ve gidişlerdeki masrafları ? Kimi mükellefe bir klasör, bir sürekli form yeterken kimisine 10 klasör, 10 sürekli form harcıyor bu nasıl olacak ? Ben noter kapısında gecelere kadar üç gün beklediğimi bilirim ! eee aylık aldığı 200 e buna kim katlanır ? Artık herşey netten olduğu için ilk yıllarımdaki her ay SSK ve Vergi dairesi önünde sabahın 4 ünde kuyruğa girip akşamlara kadar beklediğimi de saymıyorum. Haa noter yoğunluktan dolayı kendine kabul etmedi defterleri de sizin onları ofisinize davet etmeniz gerekti !!! Eyvah diyorum gerisini buraya yazmıyorum bile. Bir keresinde noterler çalıştığım muhasebe bürosuna saat 8 de defter tasdiğe gelip sabaha karşı 4 te bitirdiler. Bedava oluyo değil mi bunlar ?
Hülasi haksız kazanana lanet okuyun eyvallah ta, eğer hakkı varsa o lanet sizi bulur, iki kere düşünün sövüp sayarken.
Yine söylüyorum; şuan bir şirkette muhasebeciyim, böyle şeylerle de hiç işim yok ama konunun açılmasına sebep olan sorunun cevabı bunlardır.
Kimse çiçekçiye, ulan 5 liralık gülü sevgililer gününde 15 liraya satıyon lanet olsun demiyor ama ! ;) değil mi ?
Önce sunu belirteyim sirketimde muhasebe departmanı var o yüzden dediğin gibi durtulmuyorum :) Yazdıklarına gelirsek hangi muhasebeci her mükellef için aynı ücreti talep ediyor ? Kiminde aylık 80 kiminden 8000 talep ediyor yoğunluk durumuna göre ! Buda demek oluyor ki zaten diğer masrafları en başta içine koyuyor ücretinin. Ben calismasam ömür boyugecinirim ama her sabah 5 kalkip 6 işimin başında oluyorum neden ekmek param için. O yüzden gece bekledi sabah bekledi vs vs vs yazmana gerek yok her işin zorlukları vardır ama bu yıl sonu senin tabirinle duduklenmeyi mantıklı kilmiyor :)
Benden de 300TL aldı muhasebeci.
850 de bizden istediler ödedik bile hatta
Yahu zihniyetininizi açık açık yazıyorsunuz ya şuraya utanmadan etmeden, pes.. Allah böylelerinin ellerine düşürmesin kimseyi..