Araba dile gelicek yeter birak beni dicek en sonunda :D
Printable View
https://www.facebook.com/omer.eren.7798/photos Aracı satın alan arkadas bu utanmadan bıde km orjınal dıyor telefonda. Profılıne bakıldıgında anlasılıyo 2 ocakta almıs arabayı
araç satış bedelinin %20 si kadar alıcıya tazminat ödeniyormuş
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...86907902/detay
Bu araç için izmire gitmiştik. Km si 2011 de 16x.xxx 2013 te 12x.xxx. Yaptığı yolu saymazsak 40k geri çekilmiş ilgilenen varsa diye paylaşıyorum. Şasi no dan çıkıyor mesaj atınca.
Yüksek modelli araçlarda yapılabiliyor mu hala ? Yapılıyorsada Nasıl yapılıyor merak ettim doğrusu
Geçen ay bizimde başımıza geldi mağdur olduk. Tanıdıkdan 2014 ocak ayında 2006 ford focus aldık aldığımızda 157 bin km deydi, geçen ay satarken aracın 2011 yılında 313 bin km de muayneye girdiğini öğrendik. Bunu aldığımız kişiyle gidip görüştük ama kabul etmedi önce daha sonra araca aldığımız fiyatın altına geri alırım dedi yüzü kizarmadan. Neyseki o ara başka bi alıcı çıktı, km sinin düşürülmüş olduğunu bilerek satın aldı binecegini söyledi ama satın aldıktan 1 hafta sonra aracı tekrar ilanlarda gördüm, biz sattigimizda 169 bin km olmuştu ama satildiktan sonra ilanda 140 bin km yazısını görünce tekrar şok olduk, ilanı şikayet falan ettik ilan kaldırıldı, şuan tekrar araç almaya korkuyoruz bu olanlardan sonra, yani piyasada doğru düzgün satıcı ve araç bulmak artık çok zor :)
sadece para cezası olmamalı.
Elektronik olduğu sürece aracın bütün km kaydeden kaynaklarına sonradan erişebilmek mümkün. DSC Beyni, araç beyni, anahtar vs. herşeyine sonradan müdahele edilebiliyor.
Çok gördüm 120k km'yi devirip aracını 50k'ya çektiren F10 sahiplerini, bu sebeple 2. elden uzak durmaya çalışıyorum artık.
2 tane corsa 1.3cdti almıştık şirkete, araçları muayeneye sokunca öğrendik 400.000 km den 160.000km ye çekmişler geçen muayenesinden sonra. Düşürme olduğunu tahmin ederek almıştık ancak 400.000km olacağı aklımıza gelmemişti doğrusu. Çok rezil bir durum.
İlkinde para cezası ikinci suçunda hapis cezası sanırım?
Halbuki ne gerek var alengirli islere her malin alicisi var yalan dolan niye.
Bu cok karisik bir konu. Aracin kilometresi hangi kullanica dustu bunu ispatlamadan kimseye bilet kesmeyi dogru bulmuyorum.
Ben simdi km'si dusurulmus bir arac alsam bilmeden, satinca sattigim kisi bana dava acsa bunun km'sini dusurmussun diye, ben neden suclu duruma duseyim?
Muhtemelen km dusumunun o ceza verilen satici tarafindan yapildigi tespit edilmis ve buna dayanarak ceza vermislerdir diye dusunuyorum.
Insanlar azicik ahlaksizliktan korksa ne guzel olur, trafik cezalari da bunun gibi aracin kasko bedeli uzerinden olsa..
ah ah
cok sopa lazim bizze
Bence de gerek yok yalana dolana ancak daha önceki mesajlarımda yazmıştım 10-15 senelik araç alacak adamlar, km 100bin geçmesin istiyor herkes.. Dahası 200bin km'yi geçmiş araçlara öcü gibi bakan millet olunca böyle başa böyle tarak diyorlar...
Hile hurda dalavere yapıp milleti kandıranların Allah belasın versin, boyalı değişen arabaya da öcü gibi bakanları da ıslah etsin..