-
Zor bi durum arkadaşlarında dediği gibi yün giysilerden kurtulun çoarplar boxerlar dahil.Statik elektirik bileklikleri var ben cihazlarla uğraşırken takıyorum (bunları elektroink malzeme satan yerlerde bulunabilir veya iş güvenliği malzemesi satan yerlerde) kablosunun ucunu prizin topraklama kısmına vererek bir nebze olsa faydasını görürsünüz.
-
Çok büyük sorunlar yaşamadım ama genelde önlem olsun diye cihazlarla uğraşırken tezgahtaki prizin toprağına dokunuyorum. Petekler ve borular eski demir tip ise statik elektriği boşaltmada yardımcı olur. Ara sıra elleri yıkamakta bi nebze statiğin atılmasına yardımcı olur.
-
bu durum giydiğiniz elbise, çorap ve ayakkabıdan kaynaklanıyor.. aynı durum benimde başıma geldi hatta iş yerinde birine evrak verirken resmen çarpılmıştı arkadaş :D
benim tespitim şu şekildeydi.. ne zaman bot giysem bu durum alenen ortaya çıkıyordu..
sana önerim bot olayını ortadan kaldır.. bot kullanıyorsan da ayağına tam oturmalı yani ayağın her adımda içinde gezmemeli ve naylon, yün karışımı giysilerden uzak dur..özellikle çoraplarına dikkat et.. bileklik falan hikaye :)
o çarpılmaları ben bilirim :D
-
kumsalda çıplak ayak koşun biraz, sonra en yakındaki sauna hamam vb. yere, ve ilerleyen günlerde çok fazla yünlü kıyafetlerden ve stresten, uygunsuz ayakkabıdan kaçının derim ...
-
iletken tabanlı ayakkabı al ben benzin istasyonlarında personele onlardan giydiriyorum :D
-
Şimdi genel olarak tek çözüm şu yün naylon olayından kurtulmam.Hiçte anlamam hangisi naylon hangisi pamuk yün :) en kısa zamanda elektronik malzeme satan bir yere gdip şu bileziklerden de temin edeyim.Birde bugün bakır'a dokun dediler.Evde bir çok bakır eski eşya olacak.Onları gün yüzüne çıkarıp bi deneyelim bakalım.