Sebring Nickli Üyeden Alıntı
Olaya başka bir yorum getirmek istedim.
106-206-207 grubunun ülkemiz piyasasına göre çok artıları var.
-Düşük vergi
-Basit mekanik
-Parça bolluğu ve ucuzluğu
-Gaza az basınca düşük tüketim.
Özellikle 106'nın,ülkemizde şanlı bir drag geçmişi var.O yıllarda seyirci olan,18 yaş altı gençler,bu yıllarda 106 alabilecek maddi güce sahip,müşteri oldular.(Bu durum Honda için de geçerli tabi ki.) Ezilmemiş,yorulmamış,bakımlı otomobiller yüksek fiyattan alıcı bulmaya başladı.Tabi ki bakımsız araç sahipleri de bu duruma uyarak,ona sattım,bunu ekledim,zarar etmeyeyim derken,herkes 3-5 ekledi derken fiyatlar aldı başını gitti.Az sayıda ithal edilmeleri de,kıymetlerini daha da arttırdı.Maddi gücü olup da alabilen ilk sahipleri içinde de araçlarını pert edip çöpe atanların da sayısı hiç az değildi.Ufak tefek görüp oyuncak zanneden,ana-babasına 'Baba bak küçük araba istiyorum hem az yakar' diye ailesini kandıran onlarca kişi tanıyorum.Alıp 1 ayda duvara yapışan,kaldırıma çıkan,takla atan çok 106-206 biliyorum.Hem de tuning mevzusu ülkemizde sadece filtre ve bodykit ile bilinirken.Düşünün hepsi de stock.Kalanlar da kıymete bindi.O zamanlar bu tarz otomobillerde çeşit çok fazla değildi.Zamanla alternatif çoğaldı.Şimdi ise neler var neler...
206-207 grubunun ise kıymeti bence çok geç anlaşıldı.306 ise hala sahipsiz durumda.Hele 207 deyince 2 sene önce yüzüne bakan yoktu,şimdi millet birbirini dövüyor.0 km iken 207 RC/Le Mans fiyatları çok uygundu.206 RC ise çok az sayıda geldi diye hatırlıyorum,fiyatı Clio RS'den yüksekti galiba,millet RS aldı,kıymeti bilinmedi,elden ele gezdi,kalan düzgünler ise kıymete bindi normal olarak.
Zaman geçtikçe,kuşaklar değiştikçe kıymete binen araçlar da değişecektir.Ha düzgün araç 20 sene sonra da para edecek o ayrı konu,ama hakikaten düzgün ise.
Şimdi moda aşırı besleme.Polo,cupra gibi modeller.Tabi 3 sene sonra sorunsuzluk durumu ne olur bilinmez.Yedek parça fiyatları ne olur bilinmez tabi.
Geçen düşünüyordum,ileride ne araç moda olur diye,birkaç model aklıma geldi.
-Citroen DS3
-208 GTi
-Corsa OPC,hele Nurburgring altın olacak altın.