ya biz daha alamadık :D az bekleyinde yükseltmeyin şu RClerin fiyatını :D
Printable View
ya biz daha alamadık :D az bekleyinde yükseltmeyin şu RClerin fiyatını :D
şimdi düşünüyorumda 2004 te sıfır 42bin tl ye aldığımız 206 rc yi 2008 de 50binde iken 19.750tl ye satmıştık :) 1.8 civic hb için :D
Olaya başka bir yorum getirmek istedim.
106-206-207 grubunun ülkemiz piyasasına göre çok artıları var.
-Düşük vergi
-Basit mekanik
-Parça bolluğu ve ucuzluğu
-Gaza az basınca düşük tüketim.
Özellikle 106'nın,ülkemizde şanlı bir drag geçmişi var.O yıllarda seyirci olan,18 yaş altı gençler,bu yıllarda 106 alabilecek maddi güce sahip,müşteri oldular.(Bu durum Honda için de geçerli tabi ki.) Ezilmemiş,yorulmamış,bakımlı otomobiller yüksek fiyattan alıcı bulmaya başladı.Tabi ki bakımsız araç sahipleri de bu duruma uyarak,ona sattım,bunu ekledim,zarar etmeyeyim derken,herkes 3-5 ekledi derken fiyatlar aldı başını gitti.Az sayıda ithal edilmeleri de,kıymetlerini daha da arttırdı.Maddi gücü olup da alabilen ilk sahipleri içinde de araçlarını pert edip çöpe atanların da sayısı hiç az değildi.Ufak tefek görüp oyuncak zanneden,ana-babasına 'Baba bak küçük araba istiyorum hem az yakar' diye ailesini kandıran onlarca kişi tanıyorum.Alıp 1 ayda duvara yapışan,kaldırıma çıkan,takla atan çok 106-206 biliyorum.Hem de tuning mevzusu ülkemizde sadece filtre ve bodykit ile bilinirken.Düşünün hepsi de stock.Kalanlar da kıymete bindi.O zamanlar bu tarz otomobillerde çeşit çok fazla değildi.Zamanla alternatif çoğaldı.Şimdi ise neler var neler...
206-207 grubunun ise kıymeti bence çok geç anlaşıldı.306 ise hala sahipsiz durumda.Hele 207 deyince 2 sene önce yüzüne bakan yoktu,şimdi millet birbirini dövüyor.0 km iken 207 RC/Le Mans fiyatları çok uygundu.206 RC ise çok az sayıda geldi diye hatırlıyorum,fiyatı Clio RS'den yüksekti galiba,millet RS aldı,kıymeti bilinmedi,elden ele gezdi,kalan düzgünler ise kıymete bindi normal olarak.
Zaman geçtikçe,kuşaklar değiştikçe kıymete binen araçlar da değişecektir.Ha düzgün araç 20 sene sonra da para edecek o ayrı konu,ama hakikaten düzgün ise.
Şimdi moda aşırı besleme.Polo,cupra gibi modeller.Tabi 3 sene sonra sorunsuzluk durumu ne olur bilinmez.Yedek parça fiyatları ne olur bilinmez tabi.
Geçen düşünüyordum,ileride ne araç moda olur diye,birkaç model aklıma geldi.
-Citroen DS3
-208 GTi
-Corsa OPC,hele Nurburgring altın olacak altın.
207 RC'ler 2009 yılında baya uyguna satılıyordu ÖTV indiriminden dolayı, 35 bin tl olması lazımdı fiyatının. Hatta o zamanlar şuanki aracımı alırken durumum elversede bir tanede 207 RC alabilsem dediğimi hatırlıyorum.
lemans 40 45 milyardı galiba bizim arabayı satıp üstüne para alıyodum , şimdi bizim arabayı satıyorum üstüne para verip lemans alıyorum :D
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...96276728/detay
bu araç 10 gun önce 17k ya satılıktı... tlfda 16 düşmüştü... alan adamda herhalde kendıni kurnaz sanıyor :D
Gizli devalüasyon yaşıyoruz ama çok iyi gizlediler anlamadık!
Ortada çok net bir cemiyetleşme var.Her markanın ve modelin grupları falan filan var.Bunlar aralarında anlaşıyorlar mıdır nedir bir anda arabalarını ilana veriyolarlar ve piyasayı şişiriyorlar.Bir nevi arz şoku gibi bişey.Dikkatinizi çekti mi bilmiyorum ama bu olay senede en az 3-4 kere yaşanıyor.Misal 30-35k piyasası olan ve ilanların çoğu bu aralıkta olan bir modele 2 günde 4-5 adet çok absürt fiyatlı ilan koyuluyor.Fiyatları dalgalandırıp en az 1-2 k oynatıyorlar.Bu adamların karşılarına dikilip sen john keynes misin adam smith misin nerden geliyor bu ekonomi stratejileri diye sormak lazım :)
Her zaman otomobillere ilgim vardı,yaşım 18 ama 2 sene öncede sahibinden ilanlarını sürekli takip ederdim.106 gti,civic vti,e30 gibi keyif verici pekte pahalı olmayan(o zaman) otomobillere bakar hayal kurardım.Şimdi ise 18 yaşındayım Allah nasip ederse bu sene araba alma planlarımız olacak fakat bi giriyorum sahibindene 2 sene önce civic 106 gibi hothatch hayalleri kurarken şimdi 106 quik ilanlarına bile bakamıyorum corsa gsi bakıyorum 205 gti bakıyorum.Cidden piyasa sürekli yükseiliyor ve hiç gerileme olmuyor.Allah sonumuz hayır etsin.
99 model 7 yıllık 206 gti kullanıcısı olarak yazmak istedim. Yazılanların hepsini okumadım genel olarak bir göz attım. Aracımı satma düşüncem yok ama satsam 20000 civarı fiyat isteyebilirim neden mi?
0 fiyatları arttı doğal olarak ben bunu satınca 0 almaya kalkınca aradaki makas da artıyor ve 2.el piyasası artıyor doğal olarak.
Ben aracımı 2008 yılında 14750 ye almıştım pazarlıkla güç belayla. Ve buradan herkesin atladığı konuya geçeyim paranın o günkü değerini TÜFE ye göre bu güne göre hesapladığınızda değer 23648 küsür tl çıkıyor. Gerçekçi olursam 20000 e meraklısına satabilme ihtimalim var mi, bence var. ama aciliyetini var diyelim 17000 e sattım diyelim. Ne oldu 6000 tl zarar ettim ya da amortisman diyelim bu aradaki paraya.
finanscı gibi yorum yapmaktan ben sıkıldım. Ben o ara vti da bakıyordum o denk gelse ve o aracı alsam su an elimde 30000 liralık araç olacaktı.
O Yüzden araç fiyatı yorumlarken 0 araçlardaki fiyat artısını, enflasyonu ya da en basitinden duygusal sebeplerden bazı Araçların prim yapabileceği gerçeğini unutmamak Lazım diye düşünüyorum.
Son sözüm 20000 tl temiz bir 206 gti ya bence fazla değil kesinlikle duygusal yazmıyorum. Bu işler arz taleptir ama ben olaya şu şekilde bakıyorum: 50000 kusur tl ye zor boş symbol alacağıma far sensörlü dijital klimalı silecek sensörlü sunrooflu 206 alırım aradaki 30000 i de Yakıt parası yapar hiç değilse daha keyifli bir araca binerim.
bende fazla uzatmadan bulduğunuz ve istediğiniz en temiz araçları alın, yükseliş durmayacak gibi.
Valla Bu Turkiye'de hic bir şeye aklım ermiyor ki. Alttan alttan hemen bi anda birseyler degisiveriyor.
iyi diyorsun güzel diyorsun hoş diyorsun da bi arabadan yaşlandıkça kar etmek nedir? 14bin liran 24bin lira olmuş olabilir de her yıl enflasyona göre kullanılmış, arıza yapma ihtimali yüksek, gittikçe eskiyen aracın değer kaybetmemesi mi lazım enflasyon var diye? araba kullandıkça değerini koruması gerekli bir yatırım aracı mı?
Yazdıklarımdan pek bir sey anlamamışsınız. Ben özetle 3 faktörden bahsettim Aracın fiyatını etkileyen. Tekrar okursunuz. Ben aracımı yatırım aracı olarak değil keyif aracı olarak görüyorum. Başta da demiştim. Aracımı satmayı düşünmüyorum. Ama tekrar ediyorum alan olursa neden 20000 e satmayayım kim aracını Piyasanın altına verir kaldı ki 20000 e satsam yine aracım 3500 TL den fazla değer kaybetmiş olacak.
Açıkcası piyasayı bilmiyorum cok. arkadasın biri 20000 yazdığı icin o ornegi verdim. Ve yine yazdıklarımı okursanız aracımı 17 ye sattım diyelim diye belirtmiştim o zamanda 6500 lira kaybım olur ve bu kaybı amortisman olarak isimlendirmişim. demek ki 6500 TL Değeri düşmüş az mi? Aracım her halikurda değerini mi korumuş? Bence korumamış o halde siz bana niye böyle bir soru yönelttiniz anlam veremedim.
Uzun lafın kısası kimisi aracını yatırım aracı görür kimisi keyif. Sizin bunu sorgulamaya hakkınız yok fiyat yüksek geliyorsa almazsınız olur biter