Honda Civic Jant Tavsiyesi yardım !!!

Thread: Honda Civic Jant Tavsiyesi yardım !!!

Tags: daha, fakat, gri, jant, renk
  1. Ercan_35 said:
    Arkadaşlar benim araç resimdekini aynı rengi bu görüntü hoşuma gitti bu jant alma düşüncem mevcut. Fakat böle bir görsel yakalamam için sizce resimde takılan jantlar kaç inçtir? 15" 195-50-15 midir? Lastik yanak 45 e pek benzemiyor.

[SIGPIC][/SIGPIC]

2. Ercan_35 said:
    Birde sizce bu jant nasıl Honda'ya gider mi?
    [SIGPIC][/SIGPIC]

3. em-R's Avatar

em-R said:
    Bu jantlar 16'
    muhtemelen lastik ebadida 195 45 16
    1.6 ies 34VY7723
    1.4 is 34TT0011

4. emi-R said:
    Bence hondaya gitmez.Daha çok alman araçlarına yakışır.

5. emrahatilla's Avatar

emrahatilla said:
    Quote Originally Posted by Ercan_35 View Post
    Arkadaşlar benim araç resimdekini aynı rengi bu görüntü hoşuma gitti bu jant alma düşüncem mevcut. Fakat böle bir görsel yakalamam için sizce resimde takılan jantlar kaç inçtir? 15" 195-50-15 midir? Lastik yanak 45 e pek benzemiyor.

Benim tavsiye ettiğim jant budur işte 195 45 16 bencede ve baya iyi durmuş ileride benimde takacağım jant budur

6. Ercan_35 said:
    Quote Originally Posted by emrahatilla View Post
    Benim tavsiye ettiğim jant budur işte 195 45 16 bencede ve baya iyi durmuş ileride benimde takacağım jant budur
    Arkadaşlar bu jantı İzmir'de satan bir yer var mı bildiğiniz?
    [SIGPIC][/SIGPIC]

7. Dragger's Avatar

Dragger said:
    Arabam fazla yakmasın ve performansı düşmesin demişsin ama seçtiğin jant offsetli ağır bir jant...

Muhtemelen önler 8 arkalar 9 genişlikte ve bu da arabayı bastığında sürtmeler olacağının belirtisi, kamber de vermen gerekebilir.

9 genişlikte 195 40/ 195 45 16 lastik de dar gelir kavun (stretch) olur, yol tutuşun pek iyi olmaz ve en ufak çukurda jantın vurabilir. Parkederken de jantın kaldırımla önce tanışır

Görüntü iyi olsa da böyle sıkıntıları var offsetli jantların, birkaç takım farklı offsetli jantı çok seneler kullandım tecrübeyle sabit...
    @premiumparts / www.premiumpartstr.com

Premium Brands & Special Cars

OZ RACING · SPARCO · MSW by OZ · AEM · K&N · EIBACH

8. CanD. said:
    Eğer slammed tarzında bir şey yapılacaksa en az 9 ofset et15 bir jant tavsiye etmenizi öneririm.Model olarak Enkei rpf1,Enkei apache series,Work Equip series öneririm. Rpf1 replica olarak mevcut ama work equip ve apache serileri hala hali hazırda bkeliyor Ben ef'de apache II kullanıyorum.Tam japon aracına gidecek bir jant!

9. sadettin's Avatar

sadettin said:
    aracınıza uygun renkte 1 te37 hoş durabilir.
    06 BG 0008 R56

10. Ercan_35 said:
    Quote Originally Posted by Dragger View Post
    Arabam fazla yakmasın ve performansı düşmesin demişsin ama seçtiğin jant offsetli ağır bir jant...

Muhtemelen önler 8 arkalar 9 genişlikte ve bu da arabayı bastığında sürtmeler olacağının belirtisi, kamber de vermen gerekebilir.

9 genişlikte 195 40/ 195 45 16 lastik de dar gelir kavun (stretch) olur, yol tutuşun pek iyi olmaz ve en ufak çukurda jantın vurabilir. Parkederken de jantın kaldırımla önce tanışır

Görüntü iyi olsa da böyle sıkıntıları var offsetli jantların, birkaç takım farklı offsetli jantı çok seneler kullandım tecrübeyle sabit...
    Faydalı bir yorum olmuş, dediklerinde haklısın bu işin bu yönleride var, özellikle ağırlık ve 40-45 yanak olursa jantın vurması sıkıntı olur, ofset olayını iyice düşünmem gerekir sanırım. Aracıma önereceğin jant lastik ebat tavsiyen olursa paylaşırsan sevinirim.
    [SIGPIC][/SIGPIC]

11. Ercan_35 said:
    Quote Originally Posted by sadettin View Post
    aracınıza uygun renkte 1 te37 hoş durabilir.
    AMG jantta maalesef 15" olmadığını öğrendim 16" takarsam kamber gerekiyormuş. Amg olmayınca Te37 denedim farklı renklerde te37 mevcut fakat sadece bronz renkte ofset olduğunu öğrendim, diğer renklerde ofset olmadığını ve en çokta bronzun satıldığını Jant satan arkadaşımdan öğrendim. min 50 yanak istediğim içinde sanırım kamber ve 45 ve altı yanak takılacak çok ofsetli bir jantada yönelemeyeceğim. Jant seçenekleride azalınca te37, Enkei rpf1, replik vtec jant seçenekler arasında kalıyor.
    [SIGPIC][/SIGPIC]

12. Dragger's Avatar

Dragger said:
    50 yanakta jant pek kendini gösteremez, 195 45 16 iyidir. Falken Ziex 912 kullandım ben iki takım, çok da memnun kalmıştım.

Jant genişliği normal olduğu sürece 45 yanakta sıkıntı yaşamazsın. Hondalarda genelde 6.5 7 genişlik kullanılıyor, sürtmezse 8e kadar da cıkabilirsin ama 9 risk.
    @premiumparts / www.premiumpartstr.com

Premium Brands & Special Cars

OZ RACING · SPARCO · MSW by OZ · AEM · K&N · EIBACH

13. gökan's Avatar

gökan said:
    Vay bnım araba mavı olan jantlarda hala bnde 4 senedr bırkez takıyorum araca evde duryo😁
    www.honda-tech.com

çok bildimlik yaparsan çok düşmüşlük yaşarsın,yok derdimlik yaparsan dert görünce saparsın....

14. Oğuzhan Ç.'s Avatar

Oğuzhan Ç. said:
    Hondam varken bende Te37 Kullanmıştım 16'' zevk meselesi ama ofsetlileri bana hiç hoş gelmiyor ben özellikle ofsetsizini almıştım Örnek olması açısından foto ekledim ..

15. Fatih_'s Avatar

Fatih_ said:
    199317966 no lu ilana bir bak derim.
    Te37 fena değil de o beyaz kant aşırı kötü.
    34 TE 3516

Para için değil , mutluluk için çalış

16. Ercan_35 said:
    Quote Originally Posted by Fatih_ View Post
    199317966 no lu ilana bir bak derim.
    Te37 fena değil de o beyaz kant aşırı kötü.
    17 jant çok fazla gelir 16" takmaya bile korkuyorum, 15-16 jant arasında kaldım. Aslında aşağıdaki jant listesine göre 16 da mantıklı geliyor. Arkadaşımızın dediği 6,5 - 7 ofsette 45 yanakta sıkıntı çıkmıyorsa, 16" de alabilirim diye düşünüyorum.

[SIGPIC][/SIGPIC]

17. Ercan_35 said:
    Quote Originally Posted by Oğuzhan Ç. View Post
    Hondam varken bende Te37 Kullanmıştım 16'' zevk meselesi ama ofsetlileri bana hiç hoş gelmiyor ben özellikle ofsetsizini almıştım Örnek olması açısından foto ekledim ..
    Arkadaşım resimdeki jant lastik ölçüsü nedir? 195-45-16 mı kullandın? Birde te37 nin birçok rengi var sadece bronzda ofset mevcutmuş. Gri HB'e hangi renk gider?
    [SIGPIC][/SIGPIC]

18. Ercan_35 said:
    Quote Originally Posted by gökan View Post
    Vay bnım araba mavı olan jantlarda hala bnde 4 senedr bırkez takıyorum araca evde duryo��
    Gökhan bendede 4-2-1 senden aldığım headers mevcut hala kullanıyorum sendende tavsiye bekliyorum...
    [SIGPIC][/SIGPIC]

19. Oğuzhan Ç.'s Avatar

Oğuzhan Ç. said:
    Quote Originally Posted by Ercan_35 View Post
    Arkadaşım resimdeki jant lastik ölçüsü nedir? 195-45-16 mı kullandın? Birde te37 nin birçok rengi var sadece bronzda ofset mevcutmuş. Gri HB'e hangi renk gider?
    Evet 195-45-16 kullandım. aracın gri ise bronz al bence