Aramızda bu sorunu yaşayanlar var mı arkadaşlar ? Kendi aracım da sadece geri viteste problem yaşıyorum. Servise gitmeden önce kendîmin kontrol etmesi gereken bişey var mı? 3-5 kere denememe rağmen cartlıyor, ne gibi bi problem olabilir
Aramızda bu sorunu yaşayanlar var mı arkadaşlar ? Kendi aracım da sadece geri viteste problem yaşıyorum. Servise gitmeden önce kendîmin kontrol etmesi gereken bişey var mı? 3-5 kere denememe rağmen cartlıyor, ne gibi bi problem olabilir
Emre Kalkan
B sınıfı araçlarda var bu galiba ne zaman b sınıfı araç kullansam aynı sorunu yaşıyorum model farketmeksizin şuan 2013 fiesta var ondada bahsettiğiniz sorunu yaşıyorum sebebi ne acaba
Denenicek bi yöntem var mı acaba servise gitmeden önce ? Ciddi can sıkmaya başladı yoğun bi trafikte olsa şu durum, ortada kalırım Heralde![]()
Emre Kalkan
Arabayı sıfır aldığımızdan bugüne arasıra oluyor ama can sıkacak bi boyutta değilBoşa alıp tekrardan debriyaja bas çek yapıyorum birazda sert davrandım mı geçiyor
Debriyajı tazelemeyi deneyin
araç opel mi? opellerde genelde böyle bir problem vardı.
sr20det...
Focus 2 makyajsız kasalardada vardı.
Bazen dönüşlerde problem yaratıyodu
Bire atıp tekrar deneyince geçiyordu
debriyaja basar basmaz mı geriye almayı denıyorsunuz ? Debriyaja bas bi 2-3 sn bekle sonra geriye al hiçbirşey olmaz. Bunu Astra H - Astra J - PuntoEVO gibi arabalarda çok kez gördüm.
debriyajdan ayağını azıcık çekip öyle geriye atmayı dene. 206da yaşıyorum bunu, 1-2 cm ayağımı geri çekip vitesi geri çekince oluyor.
Denildiği gibi 206larda bu çok oluyor debriyaja bas çek yapıyorum düzeliyor. 0 alındığından beri böyle bu araba.
1-2-r veya 3-4-r yap çok hızlı olmayan şekilde o zaman rahat geçer. Veya boştayken debriyaja bastıktan sonra bırak bir daha tam bas 2-3 saniye sonra yavaşça atmayı dene o zamanda sorunsuz geçmesi gerekli.
Geri vitesi senkromeçsiz tip olan şanzımanlarda olur.
Debriyaja basıp çekerek veya diğer viteslere takarak dişliyi biraz döndürür, sorunsuz geçirirsiniz geriye.
Your car is your story. So don't let someone else write the book...
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)