Bu emlakçı ile başkalarınında problemi oldu bizimde kendisi hep bu şekilde kurnazlık peşinde işiniz düşmesin kıssadan hisse Cem'lede konuştuk..
Printable View
Bu emlakçı ile başkalarınında problemi oldu bizimde kendisi hep bu şekilde kurnazlık peşinde işiniz düşmesin kıssadan hisse Cem'lede konuştuk..
Sen kardeşim mal sahipleriyle 150 lira noter masrafından kaçınıp kontrat yapmazsan, taraflar arasında kıytırıktan bir sözleşme imzalayıp işine gelmediğinde fiyatı arttırıp, abuk sabuk işlere baş vuruyorsan sana da yapsınlar!
Ben emin ol herkes kazansın mantığı güden biriyim ama siz kendi içinizdeki çakal çukalı temizleyemezseniz benden ekmek yiyemezsiniz!
Komisyon verdiğim evde oturuyorum şuan, emlakçı evi verene kadar ev sahibiyle buluşturmadı beni, kontrata gelecek dedi imza için yine gelmedi! ne derdin olursa bana gel ben hallederim dedi! evi yazın tuttum, kışın petekleri bir türlü ısıtmaz oldu, emlakçıyı aradığımda ev sahibiyle görüşeyim diye adamın numarasını verip beni attı başından, ev sahibimin yüzünü görmedim hala ve adamda ilgilenmedi kombiye kendim bakım yapmak zorunda kaldım!
yani terk taraflı düşünme, sen dürüstsün ben dürüstüm ama senle benim yoluk kesişmez emlak işinde o nedenle ben kendi bildiğim gibi yaparım! önce emlakçıların bir yaptırımı olsun, doğru düzgün çalışsın, satış ehliyetleri olsun sonra bende gideyim kazıklandım mı diye düşünmeden iş yapayım!
Satılıkların olduğu o sitede ( ***** lafını kullanmayı hiç sevmiyorum da :) ) Aynı dairenin 5 farklı emlakçıdan ilanı var. Sadece resimlerin yeri değişik :) Sanmıyorum ki ev sahibi 5 farklı emlakçıya versin ! Artı bu 5 ilanın da fiyatı farklı ! Tavan ile taban arasında 50.000 TL var ! Kim ne kadar kazanıyor kardeşim bu işten ? Artı mal sahibinin 330.000 istediği bir evi 350.000 e satıyorlar, bu 20.000 in vergisini veren bir emlakçı ben hiç duymadım. Ben bir ekmeğe bile vergi öderken buna nasıl göz yumuluyor anlayamıyorum. Pendik 'in önde gelen şerefsiz esnafı ! 65 yaşındaki babama kaparo diye 20.000 TL lik senet imzalatmış. Sonrasında evin fahiş fiyattan satılmaya çalışıldığı anlaşılınca vazgeçilmek istendi, bir baktık ki rakam 20.000 ! Binbir yalvar yakar vermediler senedi. Mahkemeye verilder bizi. Mecburen aldık evi. 65 yaşındaki babama mı kızayım, çocuk beklesin ben hapis mi yatayım ? Alllah binbir belalarını versin. Bazılarınız dieybilir ki "imzalamasaydı kardeşim." 65 yaşında kandırıldığınızda görürüm ben sizi.
Varsa bana rastlamayan sitisnalar, onları tenzih ederim ama
Ev kiralamak için dolaşırken tanıştığım bir emlakçı fazla ağlanınca sormuştum, dedi ki :
Abi emlakçılık 2 sandalye, 1 masa ve 1 gavatla yapılır,
Ben o 2 sandalye ve 1 masayı buldum da o 1 gavatı olamıyom işte :D :D
Vallaa ceza yersem affola ama her emlakçı konusu geçtiğinde, o emlakçıdan duyduğum bu laf gelir aklıma :)
hangi emlakçı abi o pendikte ? ben pendikte oturuyorum ev mev bakıyoruz ara sıra bilelim yani rastlamayalım...geçmiş olsun tam şerefsizlik
Paylaşmak yasakmı bilmiyorum ama birinin daha ağzı yanmaması için şansımı deneyeceğim : Eyüp Emlak. Aman diyim uzak durun. Sadece başımıza gelenden dolayı demiyorum, zaten ne mal olduklarını biliyordum da ne bileyim babacığımın kendi kendine iş edeceğini. 3 sene oldu ev hala aldığı fiyata gelmedi :) Ooof of Allah sorsun ne diyim.
Ben serbest piyasa olayına laf edemem insanlar kendi malının ederi 25 ise 30 isteyebilir ama mal sahibi 25 isterken(piyasa ederi) emlakçının 30 çekmesi veya mal sahibinin kafasına girip fiyatı yükseltmesi bence dengeleri iyice bozuyor ve kabul edilemez bir hal alıyor!
Tamamen kayıt dışı ticaret emlakçılık,aramızda olanlar vardır sözüm meclisten dışarı,ama bir tane güven veren emlakçıya rastlamadım.
Adam daha konuşmaya başlayınca baktığım evden soğuyorum.
bugun gözüm takıldı caddede satılık ev ilanı gördüm emlakçının camekanında.
1.1milyon euro evin fiyatı yaklaşık 3milyon para yapıyor .
emlakçı bu evi satarsa ne kadar komisyon alacak?
Normalde %3 komisyonla çalışıyorlar ama böyle yüksek rakamlar olunca %1 hatta daha altına bile sözleşme yapılıyor.
Ae86 valla bu adama en güzel yapacagın şey. Mal sahibini bulup direk almak. Mal sahibine ulaşmak çokta zor değil
90 bin tl CİK alıcıdan, 90 bin tl SATICIDAN
Mal sahibine gittim bugün.Aşağı inmeden balkondan ilgilendi sağolsun. Dükkanı sattık dedi.Sonra bir yakınıma emlakçıyı arattım. Telefonu açınca ismimi söylemiş sen misin diye... Sonra iki dükkanı da sattık demiş. Köşe dükkan 30 benim istediğimi 40 satmış. Yani ben 45 bin verip alsaydım 5000 TL cebine gidecekti.Biz en son perşembe konuştuk.Bugün dükkanda hala emlakçının satılık ilanı vardı. Ayrıca internet sitesinde satış ilanını kaldırmamış güncellemiş. Aklınca ya benim gelmemi bekliyor yada yasal komisyonu verdiğim için başka satıcı benden fazla komisyon verdiyse ona gerçekten sattı bilemiyorum.Kısa bir süre daha takip edeceğim işin içinde iş var gibi...
Ev falan alırken topraktan girmek en mantıklısı. Babam emekli ikramiyesini alınca yeni inşaata başlayacak mütahitle sözleşme imzaladı 8 ay sonra teslim olarak. Paranın yarısını sözleşme yapınca diğer yarısını teslim alırken verdik. 1 ay gecikmeli teslim etmişti. %20 %25 civarı uyguna geldi. Tabi en önemlisi güvenilir mütahit bulmak. Bizim başımız hiç ağrımadı çokta memnun kaldık.