ben hiç bir şey yapmadan geçen ay kart aidatı ücreti kartıma geri ödendi artık kardeşim garanti çalışanı olduğu içinmidir bilmiyorum.bu seferde kredi dosya masrafının bedeli için başvurdum bekliyoruz bakalım ne olacak
Printable View
ben hiç bir şey yapmadan geçen ay kart aidatı ücreti kartıma geri ödendi artık kardeşim garanti çalışanı olduğu içinmidir bilmiyorum.bu seferde kredi dosya masrafının bedeli için başvurdum bekliyoruz bakalım ne olacak
Benim kart kredi karti deil bu arada banka karti para falan yatirmak cekmek icin kullaniyordum artik korkudan kullanamiyorum :D Cozmeye calisayim bu isi
vallaha gecen gun aldılar, gıttım ıs bankasından ogrencı belgemle hesap actım artık ıs bankasında kalacagım. bence haksız bır para
Benden de aldılar 2014 için 2 dönem olarak. Ve de aldıkları zaman birine parra göndereceğim zamandı. Sırf o kesintiyi yaptıklarından ötürü eve gidip para alıp, geri gidip havaleyi yaptım. Eve gittiğimde aradım ve bütün hesaplarımı kapattırdım. Sadece maaş hesabım olan yapı kredi ile devam ediyorum. Garanti iyi güzel de, çok yersiz yerde kesinti yapıyor. Ona tutuldum. :D
Bişey almış oluyorum parayı çekıcem 70 e verdıysem 30 tl çekıom adam dolandırsa yerım yanı adama soruyom makbuzu fotoluyo kapattıırıcam olmazsa hesabımı garantıden iş bankasına gidecem
garanti maaş müşterini uğraştırmıyor ama parayı 1 ay kullanmış oluyorlar.
iş bankasından kk iade alamadım. onlara ceza olarak kartı iptal etmiyorum kullanmıyorum da :D
Adios um gelsin hemen kapattırcam garanti bonus u..
Hem alışveriş hemde mil bİriktirsin diye aldım. Neden ki?
cuma gunu aradım 75 tl kart aıdatı gorunuyor bunu ıade edın dedım,tuketıcı mahkemesı vs ugrastırmayın lutfen dıye konustum,yasal olarak bsvurma hakkınız vardır dendı,ıstersenız 50 tl bonus yukleyelım ancak 2 ay ıcınde kullanmanız gerek ve 1 yıl kapatmamanız gerekıyor kartı dedıler,benzın masrafı tuketıcı mahkemesı kosturması vs üşendıgım ıcın 25 tl feda ettım 50 tl bonus yukledıler , mahkeme vs basvuru yaparsan alırsın hepsını gerı.ilk once bankaya ıadelı tahautlu dılekce yolluyorsun sonuc olumsuz olursa tuketıcı mah basvuru yapıyorsun .
……………BANKASI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NE
KONU: Kredi kartı üyelik aidatının iadesi Hk.
Bankanızın ……………. numaralı kredi kartı müşterisiyim. Her yıl bankanıza, anılan karta ait kredi kartı aidatı ödemekteyim.
Ancak , çeşitli tüketici mahkemeleri ve Yargıtay kararlarıyla da “Kredi kartı aidat ücretlerinin haksız şart niteliğinde ve tüketicilerden tahsilinin haksız olduğu sabitlenmiştir. “
Ayrıca , bu konuda , Yargıtay 13.Hukuk Dairesince verilen ve 2011/4736 esas ve 2011/11579 sayılı son karara göre ise söz konusu yıllık kart aidatının BK. 125 Md ve HGK 2010/1-93-88 sayılı kararı uyarınca on yıl geriye dönük olarak tüketiciler tarafından alınabileceğine ilişkin hükmü de kesinleşmiş bulunmaktadır.
Bu çerçevede ve yukarıdaki gerekçeler doğrultusunda;
1- On yılla sınırlı olmak üzere şimdiye kadar bankanıza yaptığım kredi kartı aidat ödentilerinin on yıl geriye dönük olarak ve dökümünü içeren bir listenin tarafıma verilmesini,
2- On yıl geriye dönük olarak benden kesilen yıllık kart ücretlerinin toplam miktarının yasal faizi ile birlikte defaten tarafıma iadesini,
Aksi taktirde alacağımın faiziyle birlikte tahsili için her türlü mahkeme masrafları ve avukatlık ücretlerini bankanızdan tahsil etmek üzere yasal yollara baş vuracağımı bildiririm
Saygılarımla,../../2013
TALEPTE BULUNAN
Adı ve Soyadı
İMZA
ADRES :................................................
HAKEM HEYETİNE VERİLECEK DİLEKÇE ÖRNEĞİDİR.
......................TÜKETİCİ SORUNLARI HAKEM HEYETİ BAŞKANLIĞI’NA
BAŞVURUCU :Adı ve Soyadı................. TC.N-................Açık adresiniz.................................
KARŞI TARAF : ……… …………Bankası AŞ.
KONU :Kredi kart yıllık ücretinin iadesi hk.
OLAY :
>Karşı taraf ........... Bankası AŞ.’nin çıkarmış olduğu …………………...…’nolu kredi kart hamiliyim.
>Kredi kartıma ait …../…./2013 son ödeme tarihli hesap ekstresi ile kredi kart üyelik ücreti adı altında …….,00 TL para tahakkuk ettirilmiştir.
>Karşı taraf ile aramda tanzim edilmiş KREDİ KARTLARI ÜYELİK SÖZLEŞMESİ’nin 10. maddesinde kart ücreti alınacağı belirtilmişse de, 4822 sayılı yasa ile değişik 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Yasanın 6. maddesi gereğince, bu sözleşme ;?Önceden hazırlanmış, standart sözleşmedir.
Dolayısıyla sözleşme koşulları benimle müzakere edilmemiştir.
Sonuç olarak sözleşmenin 10. maddesi ................BANKASI AŞ tarafından tek taraflı olarak sözleşmeye konmuş, haksız bir koşuldur.
Aynı sözleşmenin 10/son maddesi ile de karşı taraf ücret ve faizlerin miktarlarını tek taraflı olarak arttırabilme yetkisini kendisinde tutmaktadır. Bu hüküm dahi 4077 sayılı yasanın 6. maddesi ve 5464 sayılı yasaya aykırıdır.
Bu nedenle alınmak istenen üyelik ücretinin haksız olduğuna ve tarafımdan ihtirazi kayıt ile ödenen bedelin bir sonraki hesap ekstresinden mahsubuna ilişkin talebimi içeren iadeli taahhütlü mektup karşı tarafa gönderilmiştir.
Ancak bir sonraki aya ait hesap ekstresinde bu ücret mahsup edilmediği gibi karşı taraf …………..Bankası tarafından bu bedel sair suretle bana ödenmemiş, talebime ilişkin herhangi bir cevap da verilmemiştir.
6. İktisadi hayatta tüketici, hukuki işlemlerin zayıf tarafını teşkil etmektedir. T.C. Anayasa'sının 2. Maddesinde yer alan Sosyal devlet ilkesi, ekonomik yönden zayıf bulunanların, güçlü bulunanlara karşı korumasını zorunlu kılmaktadır. Keza sosyal adalet, eşitlik ve sosyal devlet ilkeleri karşısında, iktisaden güçlü olanın, kendi hazırlayacağı haksız şartlar içerir sözleşmeler ile bazı ayrıcalıklar kazanmasına olanak tanımak mümkün değildir.
İktisadi hayatta tüketicinin, hukuki işlemlerin zayıf tarafını teşkil ettiği gerçeği ortadadır. T.C. Anayasa'sının 2. Maddesinde yer alan Sosyal devlet ilkesi, ile de ekonomik yönden zayıf bulunanların, güçlü bulunanlara karşı korunması zorunlu kılınmaktadır. Keza sosyal adalet, eşitlik ve sosyal devlet ilkeleri karşısında, iktisaden güçlü olanın, kendi hazırlayacağı haksız şartlar içerir sözleşmeler ile bazı ayrıcalıklar kazanmasına olanak tanımak mümkün değildir. Yargıtay 13. Hukuk Dairesinin ; 23.11.2005,E.2005/11428, K.2005/17306 sayılı kararında belirtildiği gibi "satıcı, sağlayıcı ve kredi veren tarafından tüketici ile akdedilen sözleşmede kullanılan haksız sözleşme şartları geçersizdir. Tüketici sözleşmedeki haksız şartın gereğini yerine getirmez. Hukuken haksız şartlar batıldır. Yani geçersizdir." Hükmüne göre tüketici ile banka arasında akdedilen sözleşmenin tüketici aleyhine haksız şartlar içerdiği, kabul edilmiştir.
DELİLLER :T.C.Kocaeli Asliye Hukuk Mahkemesinin Esas 2006/65 , Karar 2006/368 nolu emsal kararı
T.C.Ankara 2.Tüketici Mahkemesinin Esas:2007/472 ,Karar 2007/1011 nolu Garanti Bankasının Tüketici Hakem Heyetinin Kararına İtirazı Nedeniyle,mahkemenin tüketici lehine emsal kararı.
SONUÇ VE İSTEM : Yukarıda açıklanan nedenlerle; tahsil edilmiş bulunan ……,00 TL’nin, kredi kart üyelik ücretinin ödeme tarihi olan …./….2013 tarihinden itibaren karşı taraf Banka’nın 1 yıllık mevduata uyguladığı faiz oranı üzerinden hesaplanacak faizi ile birlikte tarafıma iadesine karar verilmesini, arz ve talep ederim……./../2013
Şikayet eden ve Talepte bulunan
Adı ve Soyadı
İmza
Ekler;
1- …./…../2013…. son ödeme tarihli hesap ekstresi
3- Karşı tarafa gönderilen iadeli taahhütlü yazı ve alındı belgesi
bunları doldurup cıktı alın işinizi görur
iş bankası banka kartı için aidat kesiyor bunu nasıl önleriz?
bır arkadasım 12 yıllık garantı musterısı ve kart aıdatları gerı almak ıcın;
once bankaya gıdıp 10 yıl gerıye donuk sızden kesınlen kart aıdatı dokumlerını aldı ve o dokumlerle bırlıkte bır dılekce yazıyorsunuz (o dılekce orneklerı beledıyelerde mevcut) o dılekce ve dokumlerle bırlıkte hakem heyetıne basvuruyosunuz. gecen hafta ıcı arkadasıma gelen bılgı 3-5 ay ıcınde sonuca baglanıcakmıs ve 7 bın tl cıvarında para alıcak... bence denemekde fayda var kaybedecek bısey yok !!
sonucu burdan tekrar sızınle paylasırım olumlu yada olumsuz
Mil olayi denen birsey yok cunku, ben hala hangi ozelliginden dolayi seyehat karti oldugunu cozemedim, daha dogrusu musteri hizmetleri bile bu konuya bir cvp veremiyor sadece diger tum kartlarda oldugu gibi puan birikiyor bu puanlarla ucak bileti alirsan ondan normal bonus gibi dusuyor 50 tl puanin varsa biletten 50 tl dusuyor o kadar baska bir ozelligi yok kesinlikle miles&smiles oneririm adiosta harcadigimi miles&smiles ta harcasaydim 5 kere amerika yapardim
70 lira kart aidatı kesmiş garanti , aradım dedim bana 70 lira bonus yükleyeceksiniz. yüklemediler , iptal edin kartımı o zaman dedim tabi hemen edelim dediler. lan arkadaş millete yalvarıyorlar , bana hemen iptal edelim dedi ya la :) oda benim 6-7 tane otomatik ödeme talimatım var faturalar için. bide yola giderken yakıtı falan alırım arada bir , düzenli öderim borcunu da. şimdi bimere dilekçe yazarak geri almaya çalışacağım. Değil ki 70 lira , 1 lira mı bile yedirmem bunlara.
Allah allah, normalde iptal falan diyince geri yatırıyorlar hemen.
Geçen sene önce iptal edicem demiştim tamam diyip ardından , sistem bir uyarı verdi bonus yatıracaz falan dediler.
Bu sene de aradım, kart aidatını iptal edin diye tamam diyip hemen işleme aldılar :D
Kullandığım banka hesabından da 64 TL kesmişler, arıyacam 2 haftadır üşengeçlikten araramıyorumç
Abi ben direk jazz yapınca temsilci kıl oldu herhalde. halbuki normalde tam tersi karşımdakine kibar konuşurum çoğu zaman. bi sinirle telefon açınca ondan öyle oldu herhalde. yarın sabah bir daha arıyayım. ah namıssız gs maçlarının bilet mevzusu olmasa anında kapatırdım da , maçlara bilet almak için işe yarıyor. (gs bonus)