Allahtan klasik arabaya geçtim bu dertlerden kurtuldum
Printable View
Allahtan klasik arabaya geçtim bu dertlerden kurtuldum
Bu okuduklarimdan sonra kuran carpsin tirsmaya basladim M4le türkiyeye gelmeye temmuzda.
4tane egsozun var diye baglamasinlar bide :D Yada yabanci plakali arabalari baglamaya haklari varmi ki acaba? :D
Bu olaya çok benzeyen bir olay geldi başıma araç benim cooper s r56 beşiktaşta durdurdu arkadaş in dedi indim ehliyet ruhsat herşey kontrol edildi camlar fabrikadan siyah zaten film var dedim başladı anahtarlar camı durtuklemeye bende ittirdim napıyorsun lan sen dedim camlar orjinal bandrole bak önce dedim biz girdik birbirimize başladık bagırısmaya polis aynen şöyle dedi bu gece seninle cok ugrasıcaz yandın olum sen dedi.İçimden a.... a... kadar yolun var dedim...
Egzoza bakalım dedi orjinal tamam egzozlarım zaten bindi basladı basmaya 6.5 kadar yırtıyor kendini tabi böyle sesli gelmedi gözüne arkadasımızın aracı aldı sporta basladı bsamaya tabi mini cooperları bilenler bilir sportta öküz gibi bagırır tabi araba bagırmaya basladı indi arabadan baglayın arabyı yazın egzozdan ceza yı dedi ben başladım tabi bagırmaya baglatmam arabayı felan girdik birbirimizi tartısıyoruz.Arkadas bagladı tabi arabayı bende hemen aldım sicil numarasını gittim direk Beşiktaş Trafik sube müdürlüğü arkadaşı sikayet ettim haksiz yere baglandı aracım felan olayı hakkında zabıt tutuldu aracım 7 eminde kontrol edildi stok olduguna karar verildi sportta oldugu için baglandıgını söyledim bilerek yaptı dedim bana böyle böyle dedi dedim ama sahit olmadıgı için tabi birşey yapamadık.Taksi parası da dahil olmak üzere herşeyin faturası mevcut hala mahkemede devam ediyor bakalım ne olacak bekliyoruz.
Yani iyi polis kötü polis olayını geçtim aralarında çok fazla çürük var lisede polislik sınavın girip 2 sene de egitim alıp polis olan o genç yaşta eline 2500 lira geçen hayalinde bile göremeyecegi araçları sokakta aynı yaşında arkadaşlarda görünce vay spor gazetesi deyip küfür edip yandın olum sen deyip egosunu tatmin eden arkadaşlar la cok ugrasıcaz gibi duruyor.Haklıyken haksız yere düşmemek için sakin olmaya calısıyorum ama bi daha ki sefere aynsıı olursa snırım dalarım kafa göz :D
Denk geldiğim ,halden anlayan, iyi niyetli ne kadar polis varsa hepsinden Allah razı olsun.
Üslup bunda muhakkak etkilidir ama kimisine de ne kadar iyi konuşursan konuş laf anlatamıyosun bu da bi gerçek .
umarım mahkeme lehinize sonuçlanır, yapılabilecek birşey varken illede sikmek gerçekten çok yanlış. zehir olan 2 günüm cebimden çıkan vs bende baya baya ses vardı. modifiye tarafında bizi koruyan hiçbir madde yok polislerin tamamen o anki ruh haline kalmış yazık gerçekten. neyse bitiyo askerlik fenerde tekrar denk geliriz nasılsa :)
Her önüne geleni polis yapıyorlar.Ben üniversite sınavına hazırlanırken durumu kötü olan arkadaşlarımın hepsi polis olma derdindeydi..Oo 3binlira maaş var kanka çok iyi diye geziyorlardı ortada.Sonuçta böyle olunca hepsi girdi tabi.Mahalle arasında ki it çakal polis oldu..Beline silahı da verince aslan kesiliyor hepsi..Devlet ilginçtir gecesini gündüzüne katan akademiye girmek için can atan, dereceyle giren öğrencileri de mezun etmiyor.Paralel, cemaat diye.. Zeki insan işlerine yaramıyor sanırım..Ben akademiyi 4 puanla kaçırdım, eğer kaçırmayıp girseydim şu an mezun olamayacaktım..Allah baştakilere akıl fikir versin..
Tabi ki tüm teşkilatı genellemiyorum ama çoğu böyle.Özellikle gençler.Ben mesleğe yıllarını vermiş insanlardan hiç bir şey görmedim, ne çektiysem şu yeni yetme çakallardan çektim..
Havaalanında korna çaldım diye ceza kesmişti bitanesi, cezayı yırtıp önüne atmıştım. O gün bugün ceza konusunda hiç muhatap olmam taviz vermem.
En başta kolay gelsin derim, güzel güzel konuşurum baktım itin köpeğin teki sonra haddini bildiririm.
Hele bir de bizden 15 yaş küçük -bebe- olup kardeşim falan diye konuşan olursa direk kimlikteki yaşımı görmedin sanırım falan diyorum özür diliyorlar.
Buna inanırım.
Kazlıçeşme sahilde çevirmede bağlama günü düzenlemişlerdi bir seferinde. Ben kitapçık araçta gezdiğim için aracın fabrika çıkışı olduğuna inandırdım çoğunluğu. Diğer hevsliler çıkaramayınca birşey benden gittiler yanımızdan. Bitanesi atladı yola Mat siyah bir 997 yi durdurdu, evrakalrını aldı işlem var arabada dedi ve geçti önüne aç kaputu dedi. :) Aracın sahibiyle gözgöze geldik, daha sonra memura onun motoru orda değil arkada dedim, bozuntuya vermeden arkasına gitti birkaç meslektasında da bir alaycı tebessüm oluştu. Nitekim motorun yerini bildiklerinden değilde, elemanın düştüğü hale gülmüşlerdi.
Hem cahiller hem de Trafik polisliği yapıyorlar. Allah Islah etsin böylelerini. Zamanında Trafik polisi olma hayalleri kurarken mülakatta yok sebepten beni eledikleri zaman ilk laneti etmiştim. Ama yeri geliyor iyi ki elenmişim diye bazen kendi kendimi avutuyorum.
Ismailozkan01
Bu db degerleri kac k devirde ? + 150kw den buyuk bircok hacimli arac stock egzoz ile 86db fln cikartiyo ortalama mevzuat nasi isliyo o zaman ??
+ olarak 150kw tan dusuk olupta 80ustu ses cikartan araclarda var...
bu ve benzeri olaylarda en basit çözümlerden birisi Mutlaka yanınızdaki biri elindeki telefonun kamerasını açıp kayıda başlasın. Bundan sonraki cevaplar öyle ben yazarım sende itiraz et şeklinde olmuyor...
Koray capsman :) roccosifredi
Arkadaş forumdaki polisler iyi, polis arkadaşlarım iyi, dükkana gelen çay kahve sohbet abilerimiz iyi. Peki bu kötü polisler kim??
Sene 2008 evim rampada.Aracı park etmek için arkasını soktum önü için manevra yapıcam. Oda ne yukarıda eski bi araba durdu. Birden çat diye bir metal kopma sesi.
Uzatmadan sonuca gideyim... kaskom olduğu için suçunu itiraf eden sürücüye değil de bana ceza yazılması. Memurun yerini bulup yakasına yapışmamız ve ben tamircimiyim diyen polis amca. Usta geldi ve belki bir saat amcamın önünde tamirat yaptılar. Şimdi niye ben yüksek kasko fiyatı ve sigorta yatırmak zorundayım? İşini tam yapmayan polis sadece sinirlerimize değil cebimize de zarar.
Öncelikle Kurum yada kuruluşlara EŞİTLİK ve ADLET ilkelerene baz alıp açıklamalarım olmuştur ve herhangi bir şekilde söylemlerimde hukuksal açıdan bir uygunsuzluk yoktur.
Gelelim sizin sıkıntınıza hangi hak ve hizmete mensuben bu durumu kişiselleştirip '' Yaş kısmında 57 yazıyor ama kusura bakmayın o yaşın cevabı değil bu'' diyerek tarafıma bu şekilde bir açıklamanız oldu düşünce özgürlüğünün olduğu Hukuk devletinde sizden izinmi alıcaktım yazdıklarım konusunda ? yasal haklarımı bilen bir birey olarak önce yazdığım iletideki ince nüansı anlayamamanız bana normal geldi kendinizi ne şekilde geliştirdiğiniz belli ek olarak üzerine alınmanızda manidar.
Ek olarakta belirtmek isterimki İl Emniyet Müdürü olan bir aileden geliyorum ve ailesel olarak ne sıkıntılar var neler yaşanıyor yakınen bilenlerdenim Devletin kolluk güçlerine GÜVENİMİZ HERDAİM TAMDIR birkaç kendiniz bilmez kişi yüzünden Tüm kolluk güçleri meshul tutulamaz tutan kişiler varsada o onların AYIBIDIR .
Saygılar.
Geçmiş olsun o durumu biliyorum. Hakkaten sıkıntı
Bu Modifiye kulübü ne oldu bi gelişme vs yok mu nasıl arayacaz hakkımızı
bu değerler hareket halindeki araçlar için , yani her hangi devir aralığındaki aracın en üst sınırı , ekler kısımında ölçüm değerlerinde de duran araç ve hareket halindeki araç (herhangi bir devir bandı) için ölçüm değerleri yazılır saygılar...