bu arabanın muadili renault 12, peugeot ve citroeni bilmiyorum ama opelde kadet veya ascona, vw golf gibi araçlar. mirafiori bildiğim kadarıyla c segment bir araç. kıyas yapılıcaksa 90lar değil 70-80li yıllar baz alınmalı.
Printable View
bu arabanın muadili renault 12, peugeot ve citroeni bilmiyorum ama opelde kadet veya ascona, vw golf gibi araçlar. mirafiori bildiğim kadarıyla c segment bir araç. kıyas yapılıcaksa 90lar değil 70-80li yıllar baz alınmalı.
bu arabaların ilk piyasaya çıktığı zaman ile bu zamanı birbirine karıştırmayın. O zamanki arabalar daha yavaş hızlanıyordu son hızdada çok az kişi kullanıyordu arabanın aerodinamiden dolayı verdiği uçurtma hissinden dolayı. Tofaş belli bir süre bu arabaları üretti daha sonra Tempra tipo serisine geçti sonra da brava geldi. Tempra tipo serisinde bu tip hasarları göremezsiniz şase dinamiği açısından olması gerektiği şekilde üretildi. Şahin doğan üretilirkende Renault Megane üretmiyordu R9 R11 vs üretiliyordu OYAK ta. Onlarında bunlardan farkı yok ki.
Bi de hala arabanın sağlamlığını saç kalınlığı ile ölçen arkadaşlara şunu hatırlatiim. Yeni nesil çoğu spor araba aluminyum saç kullanılıyor. Clio bilmem kaç senesinden beri plastik çamurluk ile üretiliyor. Megane aynı şekilde. Bu arabalar o parçalarla NCAP ten torpille mi geçiyor. Kullandığınız saçın kalınlığının kaza sırasında sizi koruma gibi hiç bir özelliği yok. Tam tersine ne kadar kalın olursa bükülmeyip yerinden çıkıp kabin içine zıpkın gibi girme durumları var mesela türkiyede kullanılan bariyerler gibi. Çarpışma sırasında sizi koruyan şey karoser parçaları değil şasenin şiddeti dağıtma dinamiğidir.
Tofaş serisinde ASD var bilen bilir :)
Hahahahahah
memlekette biraderde ve amcamda birer şahin var.amcamın uzun yol için 2012 hondası var (30binde).o yollarda ancak tofaşlar dayanıyor.amcam eski tofaş çalışanı oldugu için taban sacı alt şase ve ön kulelerini (custom hepsi)saglamlaştırdı. araçlara 2 senedir biniliyor.tofaş zamanla çok esniyor ve buruluyor.ama tabiki kaza anında araç artık bırakın beni diyor.
zamanında çogu kişinin hayali otomobillerdi.araba kullanmayı 131 de ögrendim.eger karşılaştırma yapılıcaksa o zamanın araçlarıyla yapılmalı bence.kimse beni yanlış anlamasın kesinlik kaza anında içinde olmak isticegim bir araç degildir.zamanındada göztepede parkının orda agaçtada imzamız vardır.motor içeri girmişti :) 2 yaşındaki slx i durduramamıştık.
Skoda tenezzül edip airbagları bile açmamış. ama sahiç çiçek açmış mubarek :D
bunun bide bmw li versiyonu vardı beyaz 5 serisi 2 ye bölmüştü tofaşı sadece far tampon kaput az eğilmişti.
durumun yoksa iyi tamam al sahini doğanı ama ne kullandıgını bilerek kullan sakası yok valla kelle koltukta gidiyo millet.
http://i60.tinypic.com/2a95kt0.png
http://i58.tinypic.com/afbkld.png
http://i60.tinypic.com/9gbsk1.png
buyrun size alman panzerleri. üstelik d segmenti airbagi, abssi, asrsi bilmem nesi olan araçlar.
üstelik bunlar alman tankı diye bildiğimiz araçlar ve d segmenti. bence gereğinden fazla vurdunuz tofaşa. benim tercihim olacak bir araç değil ama durum böyleyken de tofaşın patlaması çatlaması çok anormal gelmiyor bana.
UÇAN TENEKE diye boşuna demiyorlar :)
Metal Yorgunluğu : bir metal bloğun/parçanın özellikle titreşim, yüksek basınç ve çekmeye maruz kalması sonucu, bloğu oluşturan metal atomlarının birbirleri arasındaki bağların gevşemesi sonucu malzemenin istenilen mukavemet değerinin altına düşmesi, farkedilecek veya farkedilemeyecek fiziksel değişimler ve hatta metalin hacimsel/ölçüsel değişime maruz kalması.
İlk sebebi budur tofaşların kaza sırasında parçalanmasının... Sac kalınlığı olarak yeterli bir yapısı var ancak şase olarak çok iyi bir yapıya sahip değil. Ön panelin arkasında paneli kuvvetlenirecek bir yapı yok. Şase kolları aşağıda ve tavanı tutan direkler ince olduğundan bir kaza anında kopmaya çok müsait. Bu araçların en sağlam yeri arka koltukların orası onunda bi b.ka faydası yok :)
Bizim 131 de takviyelerle ayakta duruyor yoksa 5-6 sene ralli yapmış aracın bu vaziyette durması imkansız...
Benim bu aracı alma sebebim maddiyattı. Hevesimde vardı. Etiket bir araç yaptım. E söylediğiniz alfa romeo yu, citroen in eski kasalarını alırım diyenler satmak isterseniz ne yapıcaksınız. Usta gidersin araca bakmaz, yedek parça bulamazsın, görüntü desen o kişisel bir durum. E hal böyle olunca tofaş kıymetleniyor.
Bu aracı şehir içi kullanırım. En fazla 80 90 yaparım. Huyunu suyunu da bilince de bir sorun yaşamadım.
Örneklerle açıklama Vol:548646
Yararlanan zihin; 70lerin mühendisliği ile türk milletini 2000lere kadar kazıklayan Ko. gurubu
Yararlanılan zihin: Arabanın kapı kapanma sesinden sağlamlık hissi alan bir millet.
Sonuç: 3 kuruşa çok çükür demeye razı hale getirilmiş, hakkını savunmayı bilmeyen bir millet, bundan faydalanan çakallar sürüsü hala günümüzde büyüyerek devam etmekte.
Güvenlik zaafiyeti ortada zaten ama resimdeki araç bence durağan haldeyken skoda ona çarpıyor sanırım tofaşın içinde şoför yok. Tofaşta sadece skodadan darbe almıyor en az iki yere daha çarpıyor tahminimce
onlarında oto ünlüleri var,,parçalar sudan ucuz ,bizde bide dogan l var biraderin 6 bine aldık,sizin dediginiz arabalar eski parca sorunu cıkabilecek olan araclar,güvenlik yok işte arabalarda işte bi çok kişide biniyo yapacak bişe yok yani
sağlam desen sağlam değil, ucuz desen ucuz değil, yakıt ekonomisi desen *****. piyasası var diye can tehlikeye atılmaz. ha şimdi diyebilirsiniz ki sen de r9 biniyorsun, üniversitede okurken öğrencilikte az yakıyor diye aldım.
92 Şahin'le Çeşme otobanında 4 kişi 170 yapmıştık Allah korumuş vallahi.Konuyu okudukça ürkmeye başladım.
Cok *** atan arkadaslara cevabım gücü tofas almaya yeten insanlara para verinde onlarda gidip bmw falan binsinler,Bu insanları bu arabalara binmeye zorlayanlar utansın YAZIKLAR OLSUN..
Benım anlamadığım neden her seferın de şahine b.k atılıyor o seneler de üretilen reno 12 ler'de broadway de sprıngler de ya da skodalar da ladalar da abs hava yastıgı vardı da benımmı haberim yok. neden hep şahin ? neden hep koça laf ediliyor ?
o yıllarda böcek dye araba vardı
anadol desen samandan eşek bile kemirirmiş dye duyardık
tofaş o yılların en güzel arabasıydı ama saglamlık bakımından o fiyatlara ford tanus vardı