ErkanCanS Nickli Üyeden Alıntı
Kürt değilim Dadaşım.Doğunun her bölgesinde aylarca iş dolayısıyla kaldım memleketim hariç.Daha önce 1-2 defa daha buna benzer ifadeler kullandın benimle alakası olmamasına rağmen zoruma gitti.Bişeyler yazma ihtiyacı duydum. Sen hayatında kaç kere doğuya gittin gittiysen kaç gün kaldın ? Ben 14 yaşımdan beri ülkü ocaklarında çeşitli görevler aldım.( Okul başkanlığı , Okullar başkanlığı , Ortaöğretim kurumlar başkanlığı , Eğitim masası başkanlığı , ilçe ocak yönetimi , İstanbul il Ocaktaki toplantılarda ilçe ocak temsilciliği. ) Bunları şunun için yazdım. Gittiğim yerlerde insanlar bunların hepsini biliyorlardı. Mesela Van'da 2 ay kaldım. Ercişte türkçeyi tam konuşamayan insanların evinde 1 ay kaldım. Emin ol oranın insanları nefret edilecek insanlar değil. Nereye gidersem misafirler geldi diye kuzu yatırıp kestiler sanki ailelerinden biri gelmiş gibi ağırladılar. Hatta anlaşmak için 13 yaşında bir kardeş verdiler yanıma. Dillerini anlayamıyorum yabancılık çekmeyeyim diye bana konuşulanları anlatıyordu.Gittiğimin ikinci haftası hdp mitingi vardı. Kalabalık dağıldı insanlar kahveye geldi , kahvede ellerinde hdp bayrakları olan adamlarla oturduk saatlerce konuştuk. Benim bu saydığım şeyleri yaptıklarımı biliyorlardı söyledim onlara ve hiç biri benden nefret etmedi.2-3 saat konuştuktan sonra yine kuzu getirip kestiler yedik. :) 2 gün sonra beni alıp zilan deresine çıkardılar. Neden hdp ye destek verdiklerini anlatmak için oranın hikayelerini anlattılar. Benden eksilen birşey olmadı. Ben yine ocaklarda çeşitli görevler alıyorum. Onlardan da eksilen birşey olmadı.Karşılıklı birbirimizi anlamaya çalıştık. Beni her ay ararlar bende onları ararım. Biz birbirimizden nefret etmedik. Bu tarz sana onlarca hikaye anlatabilirim. Ağrı , Van , Bitlis , Muş , Hakkari hakkında.