Yerli oto mu geliyor yoksa. Umarım bu müjdeyi alırız en yakın sürede. =)
Valla bizim 15.000. nüfuslu ilçede şofor uzun yol çıkmazsa sadece gün de 12 saat çalışıyor ölü sezonda bile 2000 tl bırakıyor bize şofor parası yakıt ıvir zivir çıkarıca ki durakta 13 ilçe de 20 tane taksi var korsanları saymazsak istanbulda 5000 den az kazanmazsin bence
Benim muhabbetim vardır bindiğimde sohbet ederim hemen hemen hepsi 1.3 albea için ekmek arabası diyor.kendi kullanıp gece şöföre verenlerde era tercih ediyor en rahatı oymuş.1.4 lpg li ile 1.5crdi aynı yakıyomuş bakım masrafı zevk renge kalmış.sonuçta biriyle ayriyetten çalışması gerekirken lpg yede gidiyorsun birisinde girdimi komple yaptırıp çıkıyosun
Vorsprung Durch Technik
1) Bir taksi günde ortalama kaç km yol yapıyor?
2) Dizel ya da LPG de ne kadar yakıt harcıyor?
3) Bakıma ne sıklıkla giriyor?
4) En çok hangi parçaları arızalanıyor?
5) Debriyajı ne sıklıkla değiştiriyor?
Dizel 1.3 albea kullanılır genelde istanbul avrupa yakası şehir içi 28 kuruş tüketimi vardır.
Peridiyodik bakım 1,5-2 ayda yapılır dizel araç için burda taksicilerin gittiği servis var 80 tl yağ vs. tüm filtreler
05 Civic Vtec ||
Emre Ayg..
Herşey Türklük için
1) Bir taksi günde ortalama kaç km yol yapıyor?
2) Dizel ya da LPG de ne kadar yakıt harcıyor?
3) Bakıma ne sıklıkla giriyor?
4) En çok hangi parçaları arızalanıyor?
5) Debriyajı ne sıklıkla değiştiriyor?
2 sene önce 5-6 ay kadar çalıştım takside. (mersinde) çalıştığım araba 2010 model mondeo iş potansiyeli yönünden maşallahı vardı.
Günde 400 km yapıyorduk ortalama 2 şoför.
36 litre Lpg ile 380-400 km yapıyorduk. (2010 1.6 mondeo)
Araç tık dediği anda sanayide hemen tamir ettiyorduk arızalanan parçayı.
İstanbul'da ticari taksi sahibiyiz 1.6 fiat linea kullanıyoruz ortalama 280-320 kuruş yakıyoruz trafiğin durumuna göre arabaların hepsi artık uzun ömürlü sorun yaşamazsınız kolay kolay baskı balata olayı kullanımla alakalı biz 120 binde falan kaçırmaya başlayınca değişiyoruz günlük ortalama 2 şoför iş durumuna göre ortalama 400-500 km yol yapıyoruz 100-120 lira yakıt alıyoruz ayda 9 bin-12 bin kilometre yol yapan bir araba motor arıza vermez kolay kolay ama neyin arıza vereceğini kestiremezsiniz bunun yanında kaza riskini trafik cezalarını trafik sigortasının çok ama çok yüksek olduğunu yanınızda çalışan kişiye de sigorta yapmanın zorunlu olduğunu belediye vs ödenen aidatları hesaplamanızı herhangi bir sorunuz olursa özelden de yazabilirsiniz seve seve cevaplarım
[QUOTE=İbrahim33;7823152]bu arada taksi deyince![]()
2-3 gün önce yakaladım. yazılımlı herhalde bide , arkada megachips çıkartması vartam istediğim projeyi yapmış arkadaş. allah rısk açıklığı versin.
Kadıköy civarında 2015 kasa var bu aralar.
Geçen hafta İstanbul a fuar için geldim. Havalimanından taksiye bindim 2015 corolla idi. Taksicilere kampanya yapmışlar p nedenle tercih ettiklerini söyledi. Araç lpg liydi
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)