rosalinda yı görünce içim titredi hakkaten :D:D he bide hakan peker kasetini başa sara sara walkmanden dinleyenler burda mı :D
Printable View
rosalinda yı görünce içim titredi hakkaten :D:D he bide hakan peker kasetini başa sara sara walkmanden dinleyenler burda mı :D
Yaaa tam biz bunları yaşadık şimdiki nesil napiyo acaba diye sorucaktım ama pişman oldum harbiden öylemiymiş şimdiki nesil yaa:o
Şimdiki gezmelerin tozmaların bile ana teması instagrama foto atmak oldu..
Harbiden 90 lar ve 2000 lerin başı başkaymış.
Çocukluğuma döndüm ya üşenmeyin tek tek bakın valla :)
Pazar gecesi banyoları geldi aklıma saati hiç sasmazdı,Büyük kamyonlar vardı kum tasıdıgımız kasasını söküp üstüne oturur yokus asagı kayardık.Sanırım artık hersey cok kolay hiçbirseyden zevk almamaya basladım.
http://www.techturkey.com/forum/sohb...-nesiller.html benzer bir konu vardı. oradada guzel paylasımlar vardı hatta benimde bir yazım var :)
Cino hala satılıyor ama sanki o eski tadı yok gibi
Eskiden sari türk malı kalem pil vardi. Cok durunca bozulur akardi. Onun markasini hatirlayan varmi?
taso
gazoz kapağı
meşe bilye
futbolcu kağıdı
bende 90 lıyım bizim nesil tam kumarbaz sokakta her türlü kart oyunu oynanırdı. kavga ederdik 1 saat sonra kafa göz patlamış olarak oturup salçalı ekmek yerdik.hiç tanımadığımız eve girip 'teyze ben susadım' derdik. meyve ağaçlarına dalardık. kamyonet arkalarına takılırdık.mahalle maçı yapardık. bizim mahallede 'keserim topunuzu' diyen teyzeler amcalar vardı. okula önceden giderdik okul bahçesinde simit oynardık,maç yapardık. sınıflar arası kavga ederdik.müdür odasını en çok gören nesiliz :D ozaman dayakta yerdik sağlam. bide kavgadan korkmazdık. kimse silah emanet taşımazdı.ya herro ya merro. ya dayak yıcen ya dövcen oluum :Dama kin olmazdı ertesi gün yine maç yapardık. yazın gazoz içerdik meybuz yerdik.
kız kaçıran
torpil
çıtır pıtır
füze
bizim nesil patlayıcı uzmanıydı :D
çizgi filmlerimiz efsaneydi
biz erkek gibi atari salonuna giderdik.
bisiklete binip başka mahallelerde gezerdik
tüftüf oynardık onuda elektrik batlarıyla modifiye ederdik
yumurta atıp zillere basıp kaçmak en çok zevk aldığımız şeydi.
biz üretkendik. top patlasa içine kames koyardık,bisikletlerimizi tamir ederdik,kay kay yapardık.
ya okadar çok şey sayabılırım ki...
mahalle kültürü komşu kültürü vardı en çok özlediğim şeyler. ne *** yersen ye bide akşam ezanından önce girilen evlerimiz vardı. babadan it gibi korkardık.şimdiki nesil ?
Bisiklete havalı korna takıp sabahın köründe bütün mahalleyi ayağa kaldırırdık :)
pilsan kamyonlar vardı böyle kocaman üzerinde 250 kg falan yazardı :) sulugöz,mino,kader kısmet,cips paketlerini mıncıklamalar he bide şu an ben hiç göremiyorum duvarlarının üstünde kırık camlar dikili cadı teyzelerin evleri vardı hepsi güzeldi.Bize çok kızarlardı ama hepimiz saygılı çocuklardık neyin ne olduğunu bilirdik şahsi fikrim şu anki nesilde bunlar kaybolmuş
He birde bizim oradaki ne kadar ampul varsa hepsini boncuklu tabancayla patlatırdık :D hele ki EML vardı okulun her binasında bir ton floresan ampul vardı puf diye çok güzel patlardı :D
Bir de banyo yaptıktan sonra evdeki büyüklerin elini öpme faslı vardı arkadaş... :D:D
he konumuza gelicek olursak 90'lardan bana bir kaç kelime ile bahset derlerse grup vitamin,cartel,mansur ark,gran turismo,saklambaç,kızalr ile yakar top ve fiat tempra'dır. bu saydıklarım ile 90'ların son zamanını yakalamış olup güzel günler geçirmişimdir:)
aaa tempra :D
arkadaşımın babasında vardı ilk bindim gözüm göstergeden başka yere gitmiyordu ne hoşuma gitmişti :D
uzay mekiği gibi arabaydı babam 90'ların sonuna kadar 3 defa tempra almış 2'si ikinci el benim zamanımdaki ise son üretim 99 tempra'lardı 1.6 slx almıştık ne rahat arabadır öyle özellikle arka koltuğun rahatlığını anlatamam eskiden uzun yolda uykum geldiği zaman arka koltukta buluna kolçağı indirirdim uyurdum yastık görevi görürdü benim için:D
Çok güzel ya neredeyse tümünü yapmışım :)
Liste biraz 80 lere de kayiyor gibi...
Nasıl bir yokluktasınız beyler :D özel mesaj atanlar var onları ifşa etmek istemiyorum. Hastane adını söylersem bilerek ayağına ateş edip ortopedi servisine gidecek adamlar var şuan burda :D
Arabanin kadranlarina bakio oo bu 240 diyormus falanda derdik ya :D Tempra dijital oldugu icin o sonsuz basiyordu haliyle :D
cocuklugumda memlekete bu otobüslerle giderdik...Nasıl heyecanlanırdım o gürül gürül sesini duyunca ...
http://i.hizliresim.com/vEgDzO.jpg
http://i.hizliresim.com/yMPD20.jpg
İstanbulda yasayan nesil hatırlar sanırım :)
http://i.hizliresim.com/94V79Q.jpg
-sabahdan akşama kadar sokakda
- uzun eşek
- saklambaç
- tek elma
- simit oynamak
- taso oynamak
- tsubasa izlemek
- pokemon izlemek
- komşuların ziline basıp kaçma
- meyve agaçlarına dalma
- mahalleler arası futbol turnuvası
- gazoz kapaklarını dümdüz yapıp taşla onları vurarak oyun oynama (adını unuttum )
- misket oynama
şimdilik aklıma gelenler bunlar
- tabi bide ateri oynamak
- ps 1'de wining eleven oynamak ( şimdiki adıyla pes )
gizlice apartman damında 10 kişi toplanıp sıgara içmekde var tabi :) içine çekmeden