Babamdan hiç bir zaman para isteyemedim. Olmadığında utanmasın diye. Bozuğun var mı baba derdim..
Herkes de vardır böyle anılar.Bu günümüze şükür.
Printable View
Babamdan hiç bir zaman para isteyemedim. Olmadığında utanmasın diye. Bozuğun var mı baba derdim..
Herkes de vardır böyle anılar.Bu günümüze şükür.
Buna benzer okumuştum daha önce çok güzel duygulandırdı.
@ScarpRex kardeşim sabah sabah duygulandım sana yemin ederim aynı şey benim başıma geldi ama benim salaklığımdan dolayı :D belki hatırlayan vardı 2010 mayıs sonu veya haziran başı büyük bir yağmur yağmıştı o yağmurda öğleden sonra okullar tatil olmuştu sabah evden çıkarken 15 tl para almıştım kahvaltı+sınava giricem diye kalem silgi vs+yol parası minübüsçiye giderken 5 tl yolparası verdim öğrenci diye verirkende 10 tl'yi düşürmüşüm ama farketmedim indim şenesenevlerde yasemin pastane diye biryer var okulun orada 1poğaça+çay 1.75 tl para verdim ama hala farkında değildim tam pastaneden çıktım elime cebime atmamla bir paranın olmadığını farkettim içimden kendime küfür etmeye başladım kırtasiyede girmem gerekiyordu onada girmedim arkadaşlardan idare ederim diye ses çıkarmadım neyse dedim ders sonuna kadar çare bulurum dedim bir baktım saat 12.00'de okulların tatil olunduğunu ilan ettiler sevinsem mi üzülsem mi bilemedim belki bilen vardır eski adıyla şenesenevler lisesinin önünden minübüs yoluna yürümek 5-10 dk sürer ama ben bir yağmura yakalandım tam biraz üzerim kurumuştu derken dışarı çıkınca daha beter oldum yanımda şampuan olsa banyo yapardım o derece tam minübüs yoluna geldim çaresizce yere bir baktım 20 tl buldum valla hala onun pişmanlığı vardır yerden aldığım gibi koşa koşa minübüse bindim ve yolda yerde bulduğum parayı uzattım.Minübüste indikten sonra içim rahat olmadığı için kalan 18.75 tl'yi yolda yürüyen mendil satan gariban bir teyzeye verdim
valla hatırladığım kadarıyla yazdım:D
Sabah sabah tüylerim diken diken oldu. Ben çok beğendim , paylaşım için teşekkürler.
Öğrencilik işte , herkesin buna benzer hikayesi olmıştur o yıllarda :(
Bende dün tam eve gidiodum çöpün önünde oturmuş çöpleri karıştıran 2 tane çocuk gördüm çok bi para yoktu ama yarısını verdim yemek alsınlar die acaip içim acıdı
Çocuklara bende para veriyorum bazen ama sonra durup düşünüyorum iyilik mi ettik . kötülük mü diye.
Bir keresinde yine duygulanıp çöp toplayan birine sohbet edip kısaca para vereyim dedim. Çocuk dilenci değilim abi ben çöp topluyorum dedi almadı parayı. Hayatımdaki büyük şoklardan birini yaşadım.
Bugünde tam yemek aldım dükkana dönüyordum 10-12 yaşlarında kağıt topluyan çocuk sırtında koca araba solumdan geçiyordu caddede ağır ağır ilerliyorduk elindede yarım kuru ekmek arabanın içine doğru baktı abi ayranı verirmisin ben içeyim dedi uzattım al bakalım dedim allah razı olsun abi dedi.
bu tarz olmasada yine para mevzudundan benimde başıma bi olay geldi.
kuzenimin yanına gittim bankaya.(bankacı) sigara içmek için dışarı çıktım.amcanın biri yaklaştı.
amca: oğlum param yok bana 2 tl verirmisin hastahaneye gidicem dedi. (mahçup bir ifadeyle)
-benimde yanımda para yok ama kartım falan yanımda.
ben: amca yok.(dilenci olduğunu düşündüm.son zamanlarda acayip arttı izmirde.
amca: peki oğlum iyi günler dedi trafik tabelasına dayandı takılmaya başladı. (garipti hiç ısrar etmedi,kene gibi yapışmadı.)
-sonra amcayı izlemeye başladım.okadar fena öksürüyorduki dayının ciğerler dışarı çıkacak.astım hastası sandım.cebinden çıkardı fısfısı bikaç fıs aldı.ama hala öksürüyodu.dayanamadım para çektim zaten atm nin önündeyim.yaklaştım amcaya ;
ben:amca nereye gidicen ?
amca: tepecik göğüs hastanesi.
ben:nasıl gidicen?
amca:bakarız çaresine allah büyük.
ben:amca içime sinmedi durak uzak dedim.motordan korkarmısın?
amca:hayır dedi.
ben:seni bankada işim olmasa hastaneye kadar bırakırım ama üzgünüm dedim. bindirdim motora yaklaşın 700 800 mtre ılerdeki durağa götürdüm.amcada derman yok nasıl yürücekti bılmıyom.o ara konuşuyoz tabi.dedim amca cocukların bakmıyomu sana? amcanın cocuğu hiç yokmuş. hanım vefat etti dedi. emekli maaşıyla zor hayat oğlum dedi. ev kira ayın sonunu zor getiriyorum. bu ilacı sigorta karşılamıyo herdaim.amcaya kanser teşhisi koymuşlar :( o anlattıkça benim gözlerim doldu.o anlattıkça ben bi kötü oldum.kısacık mesafede yavas yavaş gide gide konuştuk falan filan neyse.
-motoru park ettik başladık beklemeye.
amca:allah razı olsun saoalsın,senıde zora soktum .amca nasıl rica minnet eğilip bükülüyo.kendimden utandım.
ben:amca hepimiz yolda kalabiliriz olur böyle insanlık hali desemde ,yüzündeki mahcubiyeti kıramadım.belliki onurlu bi adam.
amca:oğlum bekleme sen git.
ben:yok amca seni bindireyim giderim dedim.
otobus geldi kentkart bastım bide biraz para verdim indiğin yerde aktarma yapıcaksın.al bu parayla tekrar bin dedim.
aynı mahçubiyeti yaşamasını istemedim. okadar basit bişey yaptım ama karşılığı okadar duygusal oldu ki. kısacak 10 15 dk lık sürede çok güzel muhabbet ettim. ülkemden bi kez daha utandım. insanları bu hale getirdiği için.
böylede bi anımdır yakın zamandaki. amca beni yıktı geçti o yüzündeki ifadeyle ...
Onlar öyle oluyor genelde hiç sağa sola zararları yok kendi hallerinde yaşıolar dilenciler yapışıor gitmior uyuz oluorm para vermiorum zaten peçete satanlardan falan alıorm lazım olmasada
ama benim bahsettiğim çocuklar çöpü karıştırıp yicek bişey arıyodu o detayı atlayınca yanlış anlaşılmış o yüzden çok içim acıdı zaten
İhtiyaç sahibi olmak farklı bir şey, dilencilik bir meslek Avcılar metrobüs durağına hiç yoksa günde 1-1,5 milyon insan gelip gidiyordur 1000 tane de 1 kişi 1 lira verse ayda kazandığı para dudak uçuklatır. Dolandırıcı ile ihtiyaç sahibini ayırt edebilip öyle yardım etmek gerek.
Ne Lüks bir otomobil sahibi olmak , nede herhangi bir dünya malı.. iyilik kıymet bilen kişilere yapıldığında insanı en çok mutlu eden şeydir.