User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
47 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Kentsel Dönüşüm Yapan İnşaatçılara İş Fırsatı!

Ome_RS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Kentsel Dönüşüm Yapan İnşaatçılara İş Fırsatı!

Arkadaşlar merhaba,

Maltepe başıbüyük zümrütevler tarafında sitede bir dairemiz var. Nish adaların hemen yanındaki site Demirli sitesi adı.
    Sİteye komple çürük raporu alındı yıkım emri çıktı. Düzgün bir mimarla anlaşılıp ivedi bir şekilde iş verilecek ancak yönetim kendileri bir firma bulmuş getirdi ve sartları hakkında bilgilerin verildiği bir toplantı yaptılar. Dairelerin mevcut m2 sinin neredeyse yarısı kadar daire verebileceğini söylüyor firma. haliyle herkes karsı çıktı.
    Yönetim bildiğiniz güvenilir firma varsa getirin onlarda tekliflerini sunsun değerlendirebiliriz dediler.

sanıyorum 4 yada 5 blok vardı
    toplam daire sayısı 250den fazla
    arazı ufak değil, bir blok daha yapılacaktı temel kazılıp bıraktılar.

Aramızda mimarlık inşaat işleri yapıp bu sekilde kentsel dönüşüm işlerine bakan varsa yardımcı olabilir mi? Daha güzel bir teklifle biz para kazandığı için kendileri mutlu olur karşılıklı sevgi yaşarız

site konumu işaretlenmiştir.

İlgilenen olursa iletişime gecerse sevinirim. Haber veririz gidip yönetimle görüşülür.

sword - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende mreak ediyorum bu gibi durumlarda noluyor bınaya aıt fazladan arsa yoksa emsal duşukse rapor alındıktan sonra vatandaşın yaptıracak gucu yoksa sokağamı atılcak mal sahibi yıkmak mecburi oluyor galıba rapordan sonra.

free-hifi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kİMİNLE görüşeceğiz isim telefon var mı?

free-hifi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şimdi 120 m2 dairen var ise o kadar alamayacaksın o kesin o daire 80 - 90 a inecek şu durumda 150 ye satamayacağın 120 m2 dairen bittikten sonra 80 - 90 da olsa 200 üstünü görecek müteahit firmada ekmeğinin peşinde piyasada bu kadar firma var iken yüzbinlerce lira fazladan kar yapamayacağı kesin

ilkerist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı free-hifi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şimdi 120 m2 dairen var ise o kadar alamayacaksın o kesin o daire 80 - 90 a inecek şu durumda 150 ye satamayacağın 120 m2 dairen bittikten sonra 80 - 90 da olsa 200 üstünü görecek müteahit firmada ekmeğinin peşinde piyasada bu kadar firma var iken yüzbinlerce lira fazladan kar yapamayacağı kesin
    Aynen öyle,ben de iskele,kalıp ve dış cephe işlerinde yardımcı olabiliim,bu işleri yapan arkadaşlarında bilgisi olsun diye yazıyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı sword Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bende mreak ediyorum bu gibi durumlarda noluyor bınaya aıt fazladan arsa yoksa emsal duşukse rapor alındıktan sonra vatandaşın yaptıracak gucu yoksa sokağamı atılcak mal sahibi yıkmak mecburi oluyor galıba rapordan sonra.
    rapor cıktıktan sonra her halukarda o bina yıkılması gerekiyor. bununla ilgili devlet ve yenıden yapacak muteahhidin bazı destekleri oluyor. basta bende cok karsı cıktım ama yeniden yapılan binanın normal degerin 3 katı kadar değerli olması ile avantaj saglanıyor. eger daire ufak gelirse satıp baska muhitten buyuk daire alınabilir. en buyuk dez avantaji mevcut aidat 80 tl iken site bittikten sonra yeni yapılan projelerin bakımları vs nedeniyle 200-250tl arası olması

kİMİNLE görüşeceğiz isim telefon var mı?
    aksam numarayı burdan paylaşabilirim.

evet kesinlikle böyle oluyor.
    mevcut daire 130m2 idi sanırım 3+1
    ilk teklif veren firma 2+1 60m2 teklif etti aforoz ettiler.
    2. firma 2+1 70m2 3000tl tasınma yardımı 3 sene 600tl kira yardımı gibi seyler teklif etti.

projeleri 3 ana blok olarak yapılacak akıllı bina seklinde görüntülü diofaonlar yalıtım 1. sınıf malzemeler havuz sanuna fitness vs vs ıvır zıvırlar metroya giden ring gibi seyler ilave edilecek. 4-5 sayfa sözlesme taslagı göndermişler.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Rapor alarak hata yapmışsınız, ayağınıza sıkmışsınız. Rapor alınınca 3 ay içinde evi boşaltman lazım, boşaltmazsan 6. ayın sonunda Toki gelip boşaltıyor, kafasına göre yapıyor.
    Rapor almadan müteahitlerle görüşmeniz lazımdı. Normalde %30 civarında (pazarlık, arsa değeri vb kriterlere göre %25-35 arası diyelim) alıyor müteahit. Sizin zor durumu bildikleri için %50'den açmışlar kapıyı.
    Sende git bilindik firmalara anlat durumu (Özyazıcılar, Dumankaya, Taşyapı vb ilk aklıma gelenler), 1 haftada teklif verirler.....
    Okumadan imzalamam.....

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    keşke once teklif alsaydınız daha ben yeni bir tane dairemi bu şekilde mutahite verdim 4-5 ay girmediğim toplantı almadığım teklif kalmadı

ilk başta biraz para harcayıp o arazinin imarını nelere izin olduğunu oğrenmek gerekli

ona gore birkaç proje çizip maliyet çıkarılmalı eğer 1 bina fazladan dikmeye yer varsa ustune para bile alabilirsiniz bende oyle oldu

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı DOHC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Rapor alarak hata yapmışsınız, ayağınıza sıkmışsınız. Rapor alınınca 3 ay içinde evi boşaltman lazım, boşaltmazsan 6. ayın sonunda Toki gelip boşaltıyor, kafasına göre yapıyor.
    Rapor almadan müteahitlerle görüşmeniz lazımdı. Normalde %30 civarında (pazarlık, arsa değeri vb kriterlere göre %25-35 arası diyelim) alıyor müteahit. Sizin zor durumu bildikleri için %50'den açmışlar kapıyı.
    Sende git bilindik firmalara anlat durumu (Özyazıcılar, Dumankaya, Taşyapı vb ilk aklıma gelenler), 1 haftada teklif verirler.....
    Yanlis anlamayinda ev ÇÜRÜK.. Rapor da verilmis.. O evde oturulurmu diyceginize neden rapor aldiniz demissiniz.

By_emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çok merak ettiğim konu son 2 kat kaçak yapılmış fakat kişi 15-20 yıldır oturuyor onlarada hak talebi oluyor mu acaba ?
    05 Civic Vtec ||
    Emre Ayg..

Herşey Türklük için

rdmmm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Babama ilettim İstanbul'da inşaat şirketimiz var. İletişim numarasını pm atarsanız yardımcı olmaya çalışırım.

aybarsdnr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı XSi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yanlis anlamayinda ev ÇÜRÜK.. Rapor da verilmis.. O evde oturulurmu diyceginize neden rapor aldiniz demissiniz.
    hocam şuan çürük raporu almaktan kolay bir şey yok. Maalesef çoğu insan çürük olmayan binalarını bir şekilde alınan raporlar yüzünden terk etmek zorunda kalıyor. Her türlü dalavere var.

Konu sahibi arkadaşım. Öncelikle acele etmeyin. 3 ay içerisinde boşaltmanız kanunen gerekiyor. Ancak, toki bu tarz yerleri gelip yıkmaya kaynak ayıracak durumda değil. Çok çok karlı bir yer olmalı o iş için. Şuan ki piyasada genellikle müteahhitler apartmandan bir kaç kişi ile anlaşır, gerekirse onlara biraz para verir ve diğer apartman sakinlerini ikna etmelerini ister. Yani iç işlere pek karışmak istemez. Aldığınız teklif bence çok düşük, tabiki arsanın büyüklüğü daire sayısı vs de önemli faktörler. Dilersen pm ile mail adresimi göndereyim, bana tapuda yazan ada, pafta ve parseli gönderirsen tanıdık firmaları yönlendiririm teklif hazırlarlar.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı XSi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Süreci yanlış işletmişler. Önce müteahitlerle konuşulur, sonra rapor alınır. Zaten İzmit depreminden sonra çıkan kanuna göre, eski yapılan evlerin hemen hemen hepsi çürük konumda. Sen 1970-1980'lerde ki kanunla yapılan evi 2000 yılı daha sıkı kanuna göre denetlersen, elbette çürük çıkar.
    Biraz tecrübesizliklerine gelmiş.
    Sağlamlık raporu almak çok kolay. Herhangi daire sahibi başvurup, 2-3 milyar para verirse rapor zaten alınıyor. Hatta bazı durumlarda, akıllı müteahitler o siteden ev alıyor, gidip rapor alıyor, site sakinlerinin 2 ayağını 1 pabuca sokuyor, böyle yüksek oran alarak işi yapıyor.
    Okumadan imzalamam.....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    öncelikle sunu belirteyim binalar cürük değil bölge bi anda level atladıgı için site yönetimi bizimde evlermiz yenilensin bölgeye kaynasalım diye özellikle rapor alarak adım attılar. rapor alınalı bayagı zaman oldu sanıyorum 6-7 ay kadar. Süreç hala netleşmedi çünkü kimse ugrasmadı herkes aynı boyutta ev alacagız diye beklerken yönetim üstte belirttiğim gibi teklifle gelince bi anda ayaklandılar. normalde ilk teklifi verene yaptırıcaklardı toplantı da herkes karsı cıktı. Sanıyorum firma yönetimin tanıdıgı kendi aralarında anlasma yaptırlar. Biraz 3 kağıtcı bir yönetim mevcut. Karsı cıkılmayı görünce sizin varsa bildikleriniz getirin konusalım daha avantajlıysa onlar yapsın diyebildi sonunda. Daha fazla uzatmak istemiyorlar 1-2 ay içinde süreç tamamlansın bir an önce baslansın isteniyor.
    yönetimin telefonunu aksam aldıktan sonra burdan paylaşımını yaparım. Babamdan rica ederim yönetime bilgi verirler görüşmeye gelincek diye daha etkili bir görüşme sağlanır. ilk etapta yönetimin aklına yatarsa site sakinleri ile yuklenıcı firma toplantısı isteniyor sakinler de ok dedikten sonra imza toplamaları başlıyor iş veriliyor.

emre yeşil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu tip olaylar da sağlıklı olan site yada bina yönetimi ile ortak hareket etmektir öncelik belediyeden hali hazırda yerinizin yıkıldıktan sonraki imar durumunu ve yapılabilir inşaat m2 sini gösterecek bir belge alıp onun üzerinden toplantı yapıp bu veriler ile firmalar ile görüşmektir.
    Her yerde olduğu gibi bu işte de kendine rant sağlamak isteyen insanlar çıkacaktır ve iş uzadıkça uzar ve getirisi olacağına götürüsü olmaya başlar elde edeceğiniz daire m2 fiyat bakımından iyi para edecek ise gerekirse cebinizden bir miktar para ödeyerek yada m2 den fedakarlık yaparak mantıklı bir proje yapılması için biraz sabırlı ve mantıklı hareket etmeniz gerekir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ome_RS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar merhaba,

Maltepe başıbüyük zümrütevler tarafında sitede bir dairemiz var. Nish adaların hemen yanındaki site Demirli sitesi adı.
    Sİteye komple çürük raporu alındı yıkım emri çıktı. Düzgün bir mimarla anlaşılıp ivedi bir şekilde iş verilecek ancak yönetim kendileri bir firma bulmuş getirdi ve sartları hakkında bilgilerin verildiği bir toplantı yaptılar. Dairelerin mevcut m2 sinin neredeyse yarısı kadar daire verebileceğini söylüyor firma. haliyle herkes karsı çıktı.
    Yönetim bildiğiniz güvenilir firma varsa getirin onlarda tekliflerini sunsun değerlendirebiliriz dediler.

sanıyorum 4 yada 5 blok vardı
    toplam daire sayısı 250den fazla
    arazı ufak değil, bir blok daha yapılacaktı temel kazılıp bıraktılar.

Aramızda mimarlık inşaat işleri yapıp bu sekilde kentsel dönüşüm işlerine bakan varsa yardımcı olabilir mi? Daha güzel bir teklifle biz para kazandığı için kendileri mutlu olur karşılıklı sevgi yaşarız

site konumu işaretlenmiştir.

İlgilenen olursa iletişime gecerse sevinirim. Haber veririz gidip yönetimle görüşülür.
    İnşaatı firması geldi anlaştınız kanunlara göre sizin kirada kaldığınız süre boyunca ücretini ödemeleri lazım. Ayrıca ev yapılırken sözleşmede hangi marka beton hangi marka mobilya kullanılacaksa onları sözleşmeye alsanız iyi olur. İnşaat bittikten evin herhangi bir malzemesinde bozukluk varsa mütait sorumludur yaptırması gerekir. m2 gelirsek 60m2 gibi komik bir rakam vermiş 90m2 ve üstü teklifleri değerlendirin. 120m2 beton kalitesi bilinmeyen çürük bir evde oturmaktansa ,90m2 beton kalitesi c30 olan bir evde oturmak daha iyidir bence.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Belediyeden imar ve m2 bilgileri alındı diye biliyorum ama suan hafızam da yok evde dosyalara bakar öğrenirim. Aslında yönetimde tüm bilgiler mevcut kabul edilseydi suan proje baslamıstı ama son imza ev bosaltma işlemlerinde sakinler m2 cok ufak diye itiraz etti.
    yönetim sürekli bilgi veriyordu aslında işlemler yapılıyor teklifleri biz alıyoruz nihai kararı söyleyeceğiz die işler bitip kendi belirledikleri firmayla ön anlaşma yapıp sonra sakinlere bunu yapcaz diyince film koptu.
    o yuzden yeni daha cazip daire imkanı sunacak ve güvenilir firma arayısına girildi.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Tayfun.O Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İnşaatı firması geldi anlaştınız kanunlara göre sizin kirada kaldığınız süre boyunca ücretini ödemeleri lazım. Ayrıca ev yapılırken sözleşmede hangi marka beton hangi marka mobilya kullanılacaksa onları sözleşmeye alsanız iyi olur. İnşaat bittikten evin herhangi bir malzemesinde bozukluk varsa mütait sorumludur yaptırması gerekir. m2 gelirsek 60m2 gibi komik bir rakam vermiş 90m2 ve üstü teklifleri değerlendirin. 120m2 beton kalitesi bilinmeyen çürük bir evde oturmaktansa ,90m2 beton kalitesi c30 olan bir evde oturmak daha iyidir bence.
    verdikleri sözlesme taslagında beton bilgilerinden prizlerin ne marka olacagına kadar hersey detaylı yazıyor zaten. onlardan yana sıkıntı yok kullandıkları malzemeler beton vs oldukca kaliteli.
    ama buna karsı m2 yarı yarıya düşürülmüş durumda.
    istenirse daireyi 10m2 buyutmek için 3000tl 1m2 30m2 büyütmek için 3750tl 1m2 gibi fiyat istediler. yani ben dairemin 60m2 değil 90m2 ve denize bakan tarafta olmasını istiyorsam 112500tl extra para ödemem gerekli.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence firmayı değiştirin 120 m2 yaşanyan biri 60 m2 alışamaz

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler