plakayı kapatırsak ogs veya hgs üzerinden ceza yer miyiz?
Printable View
plakayı kapatırsak ogs veya hgs üzerinden ceza yer miyiz?
artık e5 den gidecez anlaşıldı :D
yahu ist-edirne bile yapsan 1mola verdin mi kurtarıyo zaten cezayı :D onun harici trafiğin yogun olduğu saatlerde de devlet baba kendine ceza yazsın !
normal şartlarda ist-avcılar 30dk'mı tutuyo ben vatandaşımı yol yapamadım hizmet veremedim(trafiği AÇAMADIM ki kendileri okkalı geçicekleri zaman sıfır trafik oluyo istanbulda !) kendilerinide cezalandırsınlar.
Layyyn pazar günü izmit istanbul arası 150 altına düşmedim.
ama orta şeritte 80 le giden kamyonlar birbirini solluyordu. Ne yapayım. Her sellektör yapan araç için kamyonların arasına dalmamak için bastık.
Umarım takılmayız.
Arkadaşlar panik yapmayın yaw. 120 ortalama tutturmak çok kolay bişey değil tem boş olmadığında. 31 Nisan akşamı İzmire gittim yolda 1 kere sidik molası verdim izmire 150km kala da bayağı hızlı gittim. GPS ortlamam 102km idi yalova izmir arası. roll e falan çıkmadığınız zamn trafikte 120 ortalama zaten zor
HGS'yi okumayan o kameralar, radardan ceza kesmek için msiler gibi çalışırlar, okunmadık plaka bırakmazlar. Kazaları engellemeyi falan düşündükleri yok, yeterki kasaya para girsin.
Kazaları engellemek isteselerdi sabah işe gidiş, akşamda işten eve dönüş saatinde fuzuli yol çalışmaları yapmazlardı.
Kazaları engellemek isteselerdi, uyarı levhalarını tamda çalışmanın dibine koymazlardı.
Kazaları engellemek isteselerdi, adam gibi asfalt dökerlerdi, her sene yolları yapboza çevirmezlerdi, rögar kapaklarını yol seviyesine göre ayarlarlardı, kamyonların trafiğe çıkışlarını hep denetlerlerdi, bir yeri kazıp üstünü kerhen yamayıp gitmezlerdi.
Kazaları engellemek isteselerdi, adam gibi şerit çizgisi çekerlerdi.
Kazaları engellemek isteselerdi, e-5'te emniyet şeridini yok etmezlerdi, e-5'i sırf metrobüs geçsin diye yılana çevirmezlerdi....vs vs vs vs
Onlar konuşur, bunlar.... ya aman ne haltsa. He he bizleri düşünüyorlar, çok iyi niyetliler, hiç art niyetleri yok, hiç tuzak kurmazlar, hangi yol belediyenin, hangi yol karayollarının herkes bilir, o yüzden de levha olmasada hepimiz hız sınırlarını da yolun sorumluluk tipine göre ezbere biliriz. Yollar kaymak asfalt, hatta belli yerlerde elektrikli araçlar için özel şarj eden şerit geçiyor, uzatma kablosunu yere değdir aracın şarj olur o derece.
P.S: Bu sistem inşallah en çok kural dinlemez ticari araç sürücülerinin, şirket aracıyla zıpırlık yapan dalaylamaların, kamyon şoförlerinin ve otobüs şoförlerinin canını yakar diyeceğimde bir garip memleket olduğumuzdan cezayı ödemeyene af, ödeyene de kazık çıkartırlar, iki ucu otlu değnek.
Gişeden gişeye 3 saatten önce giden cezayı yer.Yüzde 10 tolerans payı varsa sağlam basmak gerek ceza yemek için.
Bu araç yoğunluğunda 120 ortalama zor hakikaten. Artık Izmit - İstanbul arasında herekenin gebzenin şişmediği gün yok neredeyse. Ev yerine gişelerden önce soğuturuz arabayı olur biter :D
120 ortalama yapmak gerçekten zor. Bende geçen gün uzun yola gittim 90-120 arası sabit cruise control gittim ama İstanbuldan çıkana kadar dur kalk vs kaldığım için 400km ye yakın yol ortalama hızım 80in altındaydı. He birde bomboş saatte çıktık yazdı diyelim. Yazmazsa ....
10-15 sene once yollar bos ogs de yeni cikmis, kuzenler ile mahmutbey avcilar gise en kisa kim yapcak yarisi vardi aramizda :)
4-5 dk larda sureler vardi, buyuk kuzen suzuki gsxr750 alip 2.5 dk lara dusurmustu sureyi.
Eski kayitlara baksalar baya ceza gelir valla :)
hız = yol / zaman.. bu formülden yola cıkılarak bir mola yerinde vakit geçirilebilir :)
Topkapı Cevizlibağ bölgesinde aksam 22:14'de 117 km/h hız ile 390 TL ceza kesmişler.
Bu tepeye kurulan kameralar gece de görebiliyorlar herhalde...............
117 km/h ile 390 TL, yazık be.............
Haftasonu Eskişehir'e gitmek için girdim Tem'e resmen sıkıntıdan patladım 120 ile. Millet ya bilmiyor ya da çok zengin yine basan çok vardı.