Arıza kaskosu var.. sıfır araç aldığında garanti uzatma dedikleri şey de o aslında...
Printable View
aracın kaskosu olmasına rağmen ufak tefek mini onarımla veya max 1000-2000 liralık tutarla kaskodan yaptırmak yerine cepten yaptıracak mantık ve aynı şekilde ağır hasar kaydı ile rakamsal hasarların farkına varamayan mantık var olduğu sürece devam eder bu konu
ben de hasar kaydı olan araçları tercih ediyorum nedense eğer sahibinden alacaksam :) mesela geçen sene ilk sahibinden aldığım Kia'da 2 adet hasar kaydı var 2bin küsür + bin küsür...
Veya almak istediğim araç tanıdığım bir insanda ise eğer, hiçbir yere göstermeden alırım.. İthalatçı firmamızda boşa çıkan bir Megane3'ü da bu şekilde gidip aldım. Aldıktan sonra içime kurt düştü teknotest firmasında ekspertizini yaptırdım ama çok şükür hiçbirşey çıkmadı, şu zamana kadar da o kadar yol yapmama rağmen hiç sorun yaşamadım.
Hasar kayıtlı olması, amcadan dededen nineden olması, şirket çıkması olması vs. hepsi hikaye bence :)
Benim aractada teyp ten dolayi hasar kaydi var vw orjinal teybi calinmis ama 650 tl cikiyor nasil olduysa az yazmislar:)
Hasar kaydı olayı alım satım işinde çirkeflik yapmak için kullanılıyor biraz da, ben araba alırken boyalı olsun temiz olsun mantığı ile hareket ediyorum, 2006 model corsa C aracımda ben alırken 7-8 bin lira hasar kaydı vardı, yetkili servislerin bir tamponu kaç liraya boyadığı zaten herkes tarafından *****, önceki mesajlarda söylenildiği gibi kaydı olmayıp beli kırık araba alacağıma kaydı olan eli ayağı düzgün bişey alırım daha iyi, kaydı sildirme işi de baya meşhur, en güzeli beğendiğiniz arabayı iyi bir ustaya gösterip onayını aldıktan sonra alıp binmek, diğer türlü arabaya binerken adamın içi içini yer.
Aracımı satmışım satmamışım gerçekten hiç önemi yok :) Memlunum kafama göre yapmışım zevkle biniyorum. Satılırsa başka macera, bu hastalık çok kişide var.
Tramerde hasar olmayan her aracı hasarsız sanan, hasar kaydı olan her aracıda bitik sananlar beni bitiriyor :)
Ben dürüst bir şekilde yazmışım aracımda hasar kaydı var komple boyalı ama çok düzgün bir araç diye. Dilediğiniz yere gösterin örtecek kusurumuz yok diye. Pazarlık yok da demişim. Hala buradan yürüyüp beleşe araç koparmaya çalışmaları can sıkıyor.
Benim eski aracım kazasızdı. Boya yoktu ama araç direk boya istiyordu. Sormadım ama 2000 TL den aşağı herhalde yapmazlar. Araç mis gibi boyanmış yep yeni bir görünümü var bu bana avantaj. 10 yaşında siyah renk boyasız aracın boyasını korumak kolay değil gerçekten :) Parça boya olsa renk tonlarının olması daha kötü. Kişiye göre değişiyor bu durum.
benim araçta da hasar kardı var :) ama kim gördüyse kim baktıysa ne bir hata ne bir kusur buldu ama hasar kayıtlı ya veba sanki :D ben aracı expertiz yaptırdım denilenden başka ki hepi topu boyalı parçalar .. değişen yok oynama yok gönül rahatlı ile biniyorum takmayın bu kadar alım satım yapma mantığı ile araç alınca böyle sıkıntılar oluyor ya hiç girmeyin bu işlere yada az ve öz kazanın ben yapmadımmı yaptım :D ama o civic lere apaciler bulaşıp piyasa bu hale gelmeden elii ayağamı çektim binmeye araç alıyorum isteyen olursa yada sıkılınca satmaya çalışırım
piyasada 1.4 1.6 civic 1.3 1.7 corsa alayı aynı basit işlemlere (modifiye adı altında) şekil değişip el değiştiriyor araçların durumları ortada tecavüze uğramaktan fatma güle döndüler alayı hasar kayıtlı yada kayıtsız ama çoğu perişan halde bence ...
şasi kule direkler tavan sağlamsa sıkıntı yok arabanın görüntüsü kozmetiği daha önemli