ben dun dolar aldim :D :D :D
Printable View
Abd dolar basma kararı aldı
Çoğalan para değersizleşir
resat altini da 22 ayardır. yatirim icin alim satim farki en dusuk olan 24 ayar has altindir.
Ama piyasada kuyumcularin marji yuzunden makas fazla olabiliyor. kapali carsi gibi toptaciların oldugu yerden en dusuk makas ile alim satim yapabilirsiniz.
Resat altini cumhuriyet ile aynı agirlik ve degerdedir. 7.20gr agirligi vardır. Bunun 6.59,5i has altindir.
Cantona reis aslında sistemi diz çöktürmek için çok basit bir yönetm önermişti yıllar önce ama halkalar sokağa çıkıp polisle çatışmayı eğlenceli buldular demekki :)
https://www.youtube.com/watch?v=dBBffbYhntM
Abd tutuşmuş durumda bu kapitalist sistem için büyük bir sınav bakalım nasıl hamleler gelecek
https://twitter.com/FDICgov/status/1242455082551164934
Bu tfx'e laf eden çok fazla insan var siz ne diyosunuz? Türkiye finans müşteri olmaya değer mi?
Abd dolar basma kararını alalı cok oldu,dusmesı ıc dınamık.
Panık yok...
Borsa da ben olsam karı cebe koyardım.
Altınları ne kadar sattık bılmem ama yenı pozısyon ıcın erken. Belkı dusen dolar hatta euro alınabılır.
Suan hıc bır seye duzeltme demezdım ben.
Artık fıyatlama korelasyonu kaydı,ne teknık ne taktık ne baska bırşey...
Anlık donuyor hersey. Dıkkatlı olmak gerk,kar cepte guzel.
ben son 1 yıldır tfx kullanıyorum abarttıkları gibi sorunlar yaşamadım.sadece piyasanın biranda çok ani dalgalanmalarında bazen giriş yapamıyorsun yada sistemden atıyor bende onun yerine emir girişlerimi alım satıma göre dip ve tavan olarak ayarlıyorum bakmışım istediğim noktadan alım satımlar yapılmış..tT.Finans ta ise diğer bankalara göre daha uygun kredi oranları var mesala ayrıca eft ücreti vs yok gibi bnm için + oldu..
şuan alınacak şeyler 2022 - 2023 skt li konserve yiyeceler başkada uzun vade yatırım düşünmeyin. şakır şukur dolar basıyorlar evet ama bu parayı getirip senin borsana basmayacaklar değerlensin diye.
Tfx e 6.46 sat 6.40 al verdım. 1haftadır alıp satıyo kafasına gore dolar olarak ıyı artıs sagladım ama dun gece 6.6 dan dolar bozmadı tfx sıkayet olusturdum gerı donen yok
2 dir doların gece 6.60ları gördüğünü duyuyorum ama serbest piyasada öyle bir veri yok bilginiz olsun işlem terminali kaynaklı olabilir
Froumda kaç gündür para basma mevzusu konuşuluyor konu derin ama kısa bir bilgi vereyim; bir kağıt paranın maliyeti 0,19 liraymış :)
Dün tam altından dolara geçme günüydü aslında
ama ben 6.48 altına sarkmaları beklemiyordum ve 6.40lara gelince biraz afalladım özelden soranlara yazdım ama foruma yazmaya cesaret edemedim :)
ilk hedef 6.52 sonra yine 6.60 fibo 38e kadar tepki vermişiz fede gayet mantıklı bence..
Altına..
Ben şu an kısa vade öngörülerin çok temelli olduğuna inanmıyorum orta/uzun vadede ise Tlye geçmeyi hiç akıllıca bulmuyorum hatta 2-3 yıllık vadeler denilebilir buna bu kriz çok uzun sürecek ve biz en uzun süre etkilenen ülkelerden olacağız
Ha arada fed swap kanalı açar bişiler olur falan bunları bilme imkanımız yok eğer öyle şeyler olursa yazarım buraya bir süre TL diye ama şu an böyle bir varsayım yok
Hedeflerden kastım &.52-&.60 değil kesinlikle
ons fiyatına göre altın/dolar takası öneriyorum biliyorsunuz burda onsun 1400lere gelmesini bekleyeceğiz fed sınırsız genişleme demeseydi 1600 tepkisi gelmezdi..
2 gündür ATM ler yine sıfır banknot veriyor...
Bunun para basmayla ilgisi yok
para emisyonu yine çok arttı
https://pbs.twimg.com/media/ET_nQjrW...g&name=900x900
Para basılınca herkesin haberi olur zaten gizli gizli yapılabilecek bir şey değil
Gizli gizli yapılacak bir şey olsa herkesin gözünün önünde ihtiyat akçesini bütçeye katmazlardı(o da bir nevi para basma zaten)