Üstad sensin. Sen mi soruyorusun bide :)
Tedarikçilere bu gün çekler yazılıyor. Döviz fırlayacak duyumu aldık. Bende şansımı deneyeceğim.
Dün merkez bankası doları 3.6539 ten kapatmış Pazartesi HAYIRlısı...
Printable View
Dolar sabahtan bu yana dahi %1 artış verdi. Herkes pozisyonunu almaya başladı. Türk parasına güven zaten %0. Bir yatırım aracı değil olarak görülüyor TL de pozisyon almak.
Bu arada edit yapamadığım için cümlemin sonunu düzelteyim TL de pozisyon alın gibi olmuş. Tam tersi
Yani ben uzun vadeli birkaç aylık yatırım yaptığım için dolara geçiyorum şimdilik. Yani Evet çıksa düşüş yaşanır ve sonra yavaşça artar, hayır çıkarsa zaten uçar gider dolar *****. Vakit var ve ithalat yaptığım için kumarımı Doların bu seviyesinden yana kullandım.
Niyeyse bu gibi durumlarda hep şu taksici ve ceo hikayesi geliyor aklıma :)
Görünen o ki herkes dolar fırlayacak diye düşünüyor
Bugüne kadarki tecrübeler ise genelde herkesin beklediği değil tersi olur diyor
Bence bugünkü yükseliş risk almak istemeyen traderların pozisyon kapaması yani kar amaçlı değilde yüksek riskli ortamda gemide bulunmak istememesi.
Bakalım görelim
Tl özelinde dusunmemek lazım bence ,80 seviyesinden gelen bir $ endeksi var , bugün paskalya tatili olduğu için yükseliş çok sınırlı oldu bence , ptesi de keza tatil salı günü çok hareketli olacak diye düşünüyorum , Türk CDSlerini takip etmenizi tavsiye ederim herkese
nihayet biri paskalya olduğunu hatırlamış bekledim bekledim biri yazar diye.. bugün paskalya geçen 11 de pesah bayramı vardı .. yani şu sıralar doların düşük olması çok doğal.
Neler oluyor :D
dolar 3.75 şu anda..
investingten alarmla sıçradım neler oluyor harbiden ?
Merhaba kardesim , biz eski gruptan herkese selam
Is guc hayat telasesi pek giremiyorum, vaktinde epey guzel kazaniyorduk hep Beraber:)
Local bankalardan arkadaslar da tl domine fixed income ne varsa bosalttik diyorlar , uzun vade altin bu yil is yapar , sene sonuna kadar - $ varsa ozellikle kuru dislayip alip satmak lazim FED toplanti takvimine Gore
Abukluk var ama,euro cok daha az artmıs,partıte oldugu yerde,sadece dolar artmıs.Arada %1 lık artıs farkı var?? Sacma bırseyler var...
Whatsapptan yazicaktim sana bebek agladi, babalik zormus ya iki yabanci bankanin blotterlar biz de isimlerini yazmayayim , 4 Milyar tl icin fiyat sormuslar bizim ofise aylik, normalde gecelik birakiyorlardi
Whats app baksana...
TL inanilmaz manipule ediliyor, ve muthis cikis var
Yetmez ama evetcileri izlemek istiyorum...
Buna da bir aciklik getirelim, Londra daki bankalarin ofisleri hep acik ctesi haric ( libora fiyat verenler 10 banka, bizim kur diye gordugumuz aslinda onlarin aritmetik ortalamasi + kendi bankanizin spreadi)
Hakkaten insani uzen durumlar iktidar hevesi ile gereksiz bir ortam yaratiyorsun yabancilarda firsat bilip para birimi uzerinden memleketin irzina geciyorlar nasil vicdansizlik bu ya vallahi yazik ya
Orgazm olmak mi istiyorsun git yine yap referandumunu noel tatilinde, ne bileyim olmaz ya Boyle birsey yuksek kur ihracatcinin isine geliyordu o da bitti anasini satayim
Ulke negatif buyumesin diye abanacaklar ic talebe, ic borclanma ile dayan insaata tokiye karayollarina, giren vatandasa, siyasi yorum yapmak hic tarzim degil, turkiyede yasamiyorum, yasamayi dusunmuyorum ama Beni bile incitiyor bu durum
Gercekten bakiyorum, alman denen irk, pratik zekanin psi yok, gecmisten gelen sistemi ile bizimle ayni nufusa sahip, turizm vs hicbirsey yok , bizim gayrisafinin 5 Kati buyuk, 70 yil once tas ustunde tas kalmamis, siyasi basari ile yine uzay koymus araya, hic cok caliskanlar falan demeyin yillik 6 hafta izin burada, bir rapor alinca 1 ay ise gelmiyorlar,kisisel hirslar tarih boyunca bizi ezmis bitirmis ayni sekilde devam ediyoruz cok yazik ya
Kurların bu kadar kolay bir şekilde manipüke edilebiliyor olmaı çok garip ve yazık. Referandumdan sonra bu oran daha da artacak gibi duruyor.. 3.6-3.8 bandında rahatça gidip geliyor..
Ne ırklar var be
Adamlar hitlerden kurtulup yine ab nin kralı oldular
Bizimkiler hitler yaratıp almanlar gibi olacağız zannediyor sanırım
Karıyı tarlaya gönderip kahvehanede okey batak devam ettik
Bir mok olmayacak bizim malesef çok gelir imkan olmasına rağmen
Beyinsiz dünyaya gelme sayısı çok yüksek
İnsanlar az çalışarak çok para kazanmak istemekteler
Akıllı telefonlarında ellerinden düşmeyerek her konuya hakimmiş kafasında fikir beyan etmeleri
Gibi bir çok embesilce hareketler mevcut
Önümüzdeki süreçte biçilecek tarla kalmadığında karılar evde olunca
İşte o zaman bizim durum tam anlamıyla bitmişlik olacak
Allah biz bu kullarına doğru yolu göstersin
Doğru yolda olmayanlarıda azrail gerekeni yapsın
Güzelim ülkenin içine etmekten başka birşey yapılmıyor
Hollandaya 30 yıllığına kiraya versek bu ülkeyi
Kendimize her gün küfür ederiz ne kadar malmışız diye :)
Doların çıkmaması için neden yok
Herşey yavaş yavaş sömürüldüğümden
Elde avuçda kalanlar bittiğinde bakalım ortalıkta başkan kalacak mı :)
Yalnız resmen dolar yükselirse konuya yorum var , dolar düşerse yada volatilite kısıldıysa konuda ses seda yok :)
Özetle herkes vole vurma peşinde sadece ama sorsan herkes vatan millet sakarya :D Bu nedenle bana hiç samimi gelmiyor bu tavırlar kimse kusura bakmasın.
Asıl trader yada yatırımcı ise volatilite az yani ne olacağı az çok belli zamanlarda işlem yapar kazanç sağlamaya çalışır
Bu gibi zamanlarda kendini korusa yeter bırak kar etmeyi
Böyle önemli günlerde her aracı kurum en azından mail atar müşterisine "spread açılabilir ani hareket olabilir teminat güçlendir yada pozisyon kapat" özetle dikkatli olun diye çünkü çoğu zaman stop loss bile girdiğin seviyeden çalışamayabiliyor.
Ama burada görüyorumki gerçekten işlem yapan sayısı çok az çünkü birebir kendi tecrübesi olmasa da en azından bu mailleri bile okumamış hiç.
Bu nedenle şaşırıyor böyle zamanlardaki ani sıçramalara ki bundan öncede 1 dk içinde 3.64 e falan çekilmişti ama ondan bahseden yok mesela :)
Ben şahsen ekonomik verilerle değilde siyasi olaylarla piyasa yönlenmesini hiç bir zaman sevmedim ve bıktım umarım ülkemiz için en iyi şekilde sonuçlanır herkes işine gücüne döner
Benim her zamanki mottomu yine tekrarlıyorum döviz gelirin yoksa döviz giderin olmasın hatta gelirin döviz olsa bile giderin döviz olmasın :)
biri şu altına dur desin
Doların çekilmesini "Herif" yapıyor
Yatırımcı herifin yatırım finansmandan borsaya girenin kim olduğunu biliyor
O yüzden borsanın çıkması doların düşmesini baskı olarak nitelendiriyor
Çıkışını gerçek olarak izleyip yorumluyor
En çok Hükümet yanlıları doların çıkışına seviniyor
Çünkü en çok dolar onların ayakkabı kutularında
Buradaki arkadaşlar belki 1 aylık 3 aylık belki 6 aylık benzin parası için fikir alıyor
Milyon dolarla işlem yapacak kişi bu başlıktan fikir almaz zaten :)
Riskede kolay kolay gitmezler
O yüzden burada mütevazi yatırımcılar ağırlıklı şekilde
Kimse düşmelere inanmıyor suni hareket olarak adlandırılıyor
Gidişatı hiç parlak görmüyorlar o yüzden dolar çıkacak şekilde pozisyon alınıyor
Evet veya hayır sadece süre bazda etki edecek
Doların çıkmaması için bir neden söyleyin ama o cümlede istikrar geçmesin :)
YTD
Almanya çok büyük uygarliktir, bizle karsilastirilmasi haksizlik olur. Mozart , Bethoveen gibi muzisyenleri, Goethe , Kafka Nietzche gibi edebiyat adamlarini, Einstein, Leibnitz gibi bilimadamlarini cikarmistir.
Bizde ulkenin ortalamasi cok kotu, arada cok iyile var ama ortalama IQ 100 un altinda, aptallar cok cocuk yaptiklari icin daha da aptal cocuklar yapip toplumuzu daha da asagiya cekiyorlar.
Avrupada ise herkes vasat ustu, herkes isini yapabiliyor. Bizde ne usta duzgun tesisat yapabiliyor, ne muhendis program yazabiliyor , ne tamirci tamir yapabiliyor
bizim yıllardır başarız olduğumuz ve yapamadığımız tek şey yaşam kalitesi denen unsuru paraya endekslemek oldu.. bu yüzden geri kaldık ve kalıyoruz.
tek sorunumuz bu oldu ve hep bu olucak.. amerikada çiftçiye bak bizim çiftçimize bak.. almanyadaki taşrada yaşayan köylüye bak ingilteredekine bak bize bak..
o halde iflas ertleme yasağı getirilmişdi .. en son iflas veren şirket sayısı 3 bin di şimdi Allah bilir kaç bin oldu .. ne oldu o şirketlere yada ne olucak .. bankaların borçları alacaklılar..
Dolar 2 lira olması için TL ye talep olması gerekir yada TL satıp dolar alınmaması gerekir yani dolar talebi olmaması gerekir.
Bunun için TL ile satılacak ürünler olması gerekir yani üretim gerekir sağlıklı ve sürekli bir fiyat dengesi için.
Ha çok vatan millet sakarya ya işte (bana samimi gelmeyen) dolar almayın arkadaşlar mesela görelim
En basitinden hane halkı talebi veya DTH diye adlandırılan şeyleri işte burada "kaçtan dolar alayım diyen" halk oluşturuyor madem bu kadar memleket sevdalısıyız
Tek kişi "ya aldığım alabileceğim bin dolar ben alsam nolur" diye düşünüyor olabilir ama böyle düşünen milyonlar olunca hanehalkı talebini oluşturuyor işte ki biraz merak eden herhangi biri her hafta açıklanan DTH rakamına bir göz atsın ve onlar olmasa dolar kaça kadar düşer kabaca bir hesap yapsın.
Esnaf ağzıyla herkes aslında ekmeğinin peşindeyken dediğim gibi bana bu söylemler inandırıcı gelmiyor.
Konunun özü şu
Hükümete yakın olanlar büyük götürüyor yakın olAmayıpda uzakta kalanlarda aslında götürmek istiyorda işte götüremiyor sonra söyleniyor
Kimse bana kendimi koruyorum falan demesin kendini korumak kendini geliştirmek yaptığın işi geliştirmekle olur
10 sene boyunca aynı işi yapıp sonra kazancım azaldı demek kendini kandırmaktır.
Ama bu tüm dünyada böyle sadece bize özgü değil