İşte o zamanında keşke satsaydım dedi almayan vatandaş da parasını faiz döviz tarzı yatırıma yönlendirip Allahtan almamışım diyor.
Bu süreç şu an ve ilerleyen dönemde de devam edecektir.
Printable View
bence 2019 seçimini kaybettiğini biliyor ne varsa satıyorlar
şeker kömürden sonra saçma sapan ısmarlama teşvik dağıtmalar
250 milyar tl geçen seneki kredi vermeler
saçma sapan fonlar oluşturup başka yerde kullanmalar
ülkeyi boşaltıp uzayacak seneye bence tosunun yanına :)
İran'da riyalin dolar karşısında değer kaybetmesinin önlenememesi üzerine dolar kuru 42 bin riyale sabitlendi.
Bu duruma ne diyorsunuz ?
Kimyasal silah kullandılar yaygarasından sonra aşağılara gelmesi zor gözüküyor. Ruslarla iş birliği yaptığımızdan beri Yunanlar kışkırtıyor.
Suriye'de haraketlilik olacak ve yeni teşvik planı yine taşa toprağa gitti. Üretime halkın cebine giren birşey göremedim.
İran dolar kurunu sabitledi. Ufak ufak bizde de dolar alım-satım ile ilgili inceleme vb. tarzı şeyler söyleniyor.
Toplumsal olay başlama ihtimali %1 bile değil bana göre çoğu olaya döviz ile ekmek mi alıyoruz diye bakıyor ve böyle bakmaya devam ediyor.
Seçimi %100 ihtimalle kazanacaklar.. İsterse gerçek oy oranı %30 olsun hiçbir önemi yok
Tek sorun bu durum gerçekleştiğinde toplumsal olayların olmaması... Onu da düşünüyorlardır merak etmeyin
Döviz borsa vs. için yazdığınız bu kar oranlarını ev arsa gibi gayrimenkullerle de örnekleyebiliriz çok daha risksiz şekilde.Döviz borsa ya o paraları bağlayacak adamın işin kıyısından köşesinden bişeyleri yorumlaması lazım , düşüşlerde hop oturup hop kalkmaması lazım.Borsa' dan anlamamam da zart diye paramı borsaya yatırım da kar yapıyım diye düşünen adamın işi değil ama .
Konut tarafı için şunu diyebilirim önü açık bi lokasyonda yapacağı yatırımın karı en az hoplayıp zıplayan döviz kadar olacaktır.Burda bölge seçimi elbette önemli.Balon olan bölgeler / projeler var elbetteki var... yakın zamanda (2 ay içinde) 439 tl 3+1 daireyi lansmandan giripte ciddi satış yapan ve sonrasında fiyatı 150 bin civarı artıran projelerde var..Kredi faizi vs. gibi şartlar olgunlaşsa tekrar hızlı döngü devam eder...Dövizi altını vs. değerlenen yatırımcının da büyük kısmı doygunluğa ulaşınca tekrar gayrimenkulde değerlendiriyor yatırımını..
mhp ile sevişmesi saadete kadar düşmesi bile kaybettiğinin resmi
merali 1 kez bile ağızına almadı
içeri attırmazsa kadını başına çorap örecekler
bu sefer kemal değil meral çözecek işi
bu ekonomi ile 2019 seçimlerine dayanırsak bile büyük başarı
suni büyüme rakamları ile millet bir yere kadar diyecek
bu sefer kol piston çıktı bloktan :)
dolar düşmesi için bir nedeni yok çıkması için kıyamet gibi nedeni var
mb faizi arttırsın fetöden içeri arttırır direk :)
hala yürüyor yahu
panik yaptık
Merkez bankası çıkıp olağanüstü PPK'yı topluyorum dese dolar anında 4'ün altına iner birkaç saniyede..
İlla almak istiyorsanız elbette sizin bileceğiniz iş.. Şu an Cb öfkeli Mb'na , artırdın faizi yine düşmedi kur eninde sonunda yükseldi diyor haliyle.. Ama bu kadar borca batık ekonomide yüksek faiz zaten kaçınılmaz...
Seçimlere gelince, bu saatten sonra seçimler hikaye.. Sadece şu olur çok düşük bir oy ile yine tek başına bir şekilde iktidar olur ise karşı taraf ise sokak yürüyüşleri protestolara başlarsa işler karışır.. O yüzden elinden geleni yapacaktır
Benim fikrim seçimlerden sonra iyice heryer karışır bugünleri de ararız Allah bilir elbet.
Dolar 4.12 oldu . Bu doviz kuru furbolcularin isine yariyor.
4,1250 hayırlı olsunlar
Bak homurdanmaya başladı bile Mb
TCMB/Cetinkaya: Yuksek enflasyon fiyatlama davranışları uzerinde risk oluşturuyor - Bloomberg HT
Reisi yine ikna edip bir faiz artışı daha yaparlarsa yine Dövizzede olursunuz... Verirler 4 liradan 4.10 dan size yatırırlar faize sonra düşer döviz 3.8'lere ordan da siz korkarsınız acaba 3.5'mu olacak diye derken yeni bir yükseliş dalgası daha gelir ve tarih sürekli tekerrür eder durur..
3,72-4,12 arası karmarjı ciddi bir kar marjı
tamam tl faizleri yüksek ama şu durumda bakılınca tr faizinin 9-10 ayda vereceğini dolar daha 4 ay dolmadan verdi
bana şu an en temizi dolar faizi gibi görünüyor %4 faiz + kurdaki değişim karlı bir yatırım olur
fakat mutlaka bu noktalarda dolara bir müdahele gelecektir
yıl sonunu düşününce cari açık/kur/faiz/enflasyon gibi değerleri yeni rekorlar bekliyor büyük ihtimalle
Ver ordan mehteriiiii
Yarın bir bomba mı patlayacak acaba Halkbank davasında bizim bilmediğimiz birşeyler mi var?
Dava Mayıs ayına ertelendi
Mudahele yakin. Ytd.
Nasıl Bi müdahale abi?
Faizle oynayabileceklerini sanmıyorum
Ben size sölim bu herifler yani iktidardakiler ülkenin sonunu getirdiler.. Hepsi bir gece de yok olacak kaçacaklar bakın sölemedi demeyin burada dursun mesajım.
Bence bu kez 0,5-0,75 baz puan faiz artışı bile kurtarmayacak MB'yi. Goygoya devam etsinler hep birlikte, ülke batsın ki düzen değişsin.
Bugünden itibaren bankada döviz mevduatı olanlara rahat uyku zor... El koymak bi KHK ya bakar...
Valla millet o şekilde dusunupte çekerse paraları asil o zaman patlar sanirim
O şekilde düşünüp çekecek olanları da çeşitli forumlarda aktroller aleni tehdit ediyorlar algı yaratarak. Bunu yapacak olanlar vatan hainidir; hepsi tespit edilir, reis cezayı keser gibi laflar söylüyorlar. Yani çeksen bi türlü, çekmesen öbür türlü. İki ucu boklu değenek
Ülke batıyor anasını satayım. Şu rakamlara bak birileri yine zengin oldu 2 gün içinde.
14.25 TL vadeli mevduat şuanda . 32 güne bu oranı verdiler
$ dan tl ye sonrasinda 169 dan altina girdim cok ciddi kazandirdi ama nereye gidiyor ulkenin durumu?
4,15 ve 5,15'e 1 tık kaldı. Pound 5,90'a dayandı. Maşallah ekonomi kol gibi şaha kalktı hergün 5 kuruş-10 kuruş üstüne koya koya gidiyor!
24 Nisan'ı beklerse TCMB 4,5 ile filan faiz artışı müdahalesi olur :D
Birileri öyle çılgın paralar kazanıyor ki. Özellikle FX de. FX de bu piyasanın en büyük yatırımcılarından biriyle çalışıyorum bir önceki kurumumuzda ciddi para bırakmıştı kaldıraçlar düşünce yurt dışında devam etmeye başladık eğer emirleri iletmeseydik şu an şirket kapısına kilit vururduk. Doların böyle yükselebileceğini ön görenler son 2 haftada emekli ikramiyelerini ve bundan sonra çalışmadan yaşayabilecekleri paraları kazandı.
Ekonomik bir isyan çıkarsa eğer, bunu düşünen sorgulayan eleştiren ve birşeylerin farkında olan kesim yapmayacak bence. Arka camında osmanlı tuğrası olan doblosuna her zaman 50 liralık aldığı mazotun yetmediğini gören kesim çıkaracak. Orta kesim sosyal hayatından biraz feragat eder, her hafta sinemaya gitmez, 2 haftada 1 gider, biraz tasarruf eder, ciddi sallanır ama yıkılmaz. Asıl yıkılacak olan alt kesim. Çünkü zaten açlık sınırının altında yaşıyorlar, bunun bi tık altı sefalet...
Temennim bu değildir, umarım herşey bir an önce düzelir. Hepimiz bu ülkede yaşıyoruz para kazanıyoruz. İçinde bulunduğumuz gemi şuan su alıyor, batmasını istemem. Aam gidişat hiç iyi değil.
O alt kesim varya o alt kesim, AKP zaten onlara çalışıyor, 1 paket makarnaya oyunu satan, 3 kuruşa 180 "U" dönen gürühlar, tüm politikalar onlara göre şekilleniyor bu ülkede, ki %50 korunsun. Bol poh poh, max. din ve milliyetçilik sömürüsü üzerine kurgulanan siyatsetler, ucuz delikanlı kasımpaşa ağızlı it dalaşları ile yönetilen dış politikalar...
Titanic gibiyiz, Yardımcı kaptanlar buz dağını gördü, orta katta olanlar bizzat kokusunu aldı ama üst katta maskeli balo devam ediyor. Vur patlasın çal oynasın osmanlı kıyafetleri ile nutuklar atılıyor. Dünyanın nasıl da bizden korktuğu anlatılıyor. İhaleler paylaşılıyor, balo devam etsin diye elde kalan son şeyler de satışa çıkıyor. En alttakiler de balodan gelen seslerle mutlu oluyorlar. Gemi dağa çarptığında en önce alttakiler boğulacak olsa da, çok uzaklardan gelen yemek kokusuyla doyup, müzik sesiyle dans ediyorlar.
( Ekşi sözlükten alıntıdır, son zamanlarda gördüğüm en çarpıcı tespit )
Guzel yazmış...
Şimdiki yükselişin sebebi
TRUMP: RUSYA HAZIR OLSUN ÇÜNKÜ FÜZELER SURİYE'YE GİDİYOR-BN
Altın bunun için en güzel yatırım ...
4.17 !!! WOww sayın seyircileri günlük %1.5 getiri!
Boş yapıyor bence Trump. Rusya ile doğrudan savaşa girecek kadar delirmemiştir ( diye umuyorum ). Esad kontrolündeki birkaç noktayı vururlar en fazla, tek bir Rus askerin burnu kanamaz. Doğrudan Suriye üssünü vurursa zaten 3.dünya savaşı başlamış olur.
Uzun zamandır ilk kez heyecanlanıyorum. Şöyle güzelinden bi savaş çıksa da ya ölsek ya öldürsek. İki şekilde de değişik bişey olmuş olur.