Tl'nin değerlenmesi gerekmiyormuydu ? En azından sepet olarak dün 3.19 du fed korkusu vardı e şimdi veri kötü gelince 3.22 oluyor ?
Printable View
Tl'nin değerlenmesi gerekmiyormuydu ? En azından sepet olarak dün 3.19 du fed korkusu vardı e şimdi veri kötü gelince 3.22 oluyor ?
Yok onu anladım,
Anlayamadığım kısmı şu ; Abd 10 yıllık faizi 2.04 iken veri sonrası 1.94 e inmiş durumda... En azından Doların tl karşısında inişi gerekmiyormuydu onu soruyorum? Eğer veri çok iyi gelseydi Abd faizi otomatik artacaktı ve Usd uçacaktı ama olmadı.
hakotech özel mesaj kutun dolmuş cevap yazamadım
Birde Spk kaldıraçlı işlemlere müdahale etmiş sanırım Dövizdeki oynaklıktan dolayı sanırım böyle birşey yaptılar, Fed Ağustos Tdi verisini yine revize etti aşağıya doğru bunları anlamak mümkün değil. Açıkçası Bu Tdi verilerini görünce Usd biraz gevşer diye düşünüyordum ama olmadı ... Yada şöyle yorumlamak lazım ; Veri kötü gelince Euro lehine bir hareket oldu %1 den fazla böyle olunca Usd gevşedi , Usd gevşeyince alım fırsatı olarak görüldü dolayısıyla Usd de yükseldi. Ters bir bakış açısı ama sanırım böyle
Normalde böyle kötü veri geldiğinde Amerikada para geri borsaya gittiğinden Borsa yükseliyor diye beklenir ama şu anda DJI %1.24 Ekside, Hani en azından bi 2.9x lerin görünmesi gerekir diye düşünüyordum ama şimdilik Usd gevşesede zor gibi... Artık kurallar değişiyor sanırım dünyada. Bizim halimizi artık konuşmaya gerek yok seçimler yaklaşıyor bakalım bekleyip görücez.
Dolar 2,99................
Inecegı max sevıyelere bakıyosunuz şuan :)
Ben dolarcıyım , Parite olayını sizler gibi kestiremiyorum ama Usd'ye güvenim tam, Fed faiz artırmasa da bizim ülke durumu çok parlak olduğu için Usd alırken korkmuyorum
Herkesin durumu farklı. Dolar düşse de borsa yükselse diye bekliyoruz :D
Alacak olan alsın 2 ay sonra teşekkür eder buradan bana :)
Dolardan kımse tırsmasın zaten,2016 başlarında güzel kar getırır..tabı 20 bıne pek bısey vermez ama olsun durdugu yerde deger kaybedecegıne kazancınız olur :)
Ben bu Fed'e güvenmiyorum , Bloomberg alt yazıda 1 saat önce "Ağustos Tarım dışı istihdam rakamlarını 170 bin küsüre revize etti yani geriye" , Şimdi tam usd gevşerken gidip saçma sapan bi güncelleme yapıp piyasayı terse de yatırabilirler daha önce oldu bu... Komplo teorisi olucak ama Fed'in bu verileri manipule ettiğini düşünüyorum çünki diğer türlü Fed faiz artırmak zorunda kalıcaktı...Birde Çin'den navlunlar hala düşüyor son rakam 425 Usd... Er geç tekrar dünya krizi olucak...
Uzun zamandır borsa ile dolar ters orantılı. Bu hafta biraz bozuldu ama genel olarak yine ters. Nedeni ise; yabancılar ile alakalı. Yabancı dolardan çıkar, borsaya girer. Nereye yatırım yaparlar ise orası çıkar:) Ama onlar fiyatlandırdıktan sonra biz gireriz ve bekleriz çıkacak diye :D
Tabiki de hükmet borsaya müdahale ediyor. Ama iş yabancılarda, seçimden sonra çoğu çıktı ve dolara girdi. Şimdi de tam tersi olabilir. Valla teknik işliyor herzaman. Canlı bi mekanizma gibi. Hatta doalr için 2,81 üstü kriz olur demiştim. Teknik bunu söylüyor.
2006 dan yana bu foruma üyeyim günde 1 kere 2 kere girip okuyup çıkıyordum vakit bulamıyordum , son 1 senedir nerdeyse günün yarısından çoğu boşta geçiyor, Kriz yok nasıl deniliyor anlamıyorum? Dünyada faizler 0'a yakınken bizde şu an piyasa faizi iyi müşteri iseniz %14 ten başlıyor orta halli iseniz %18-20 arası... Buna rağmen bu ülkeye para gelmiyorsa bi düşünmek lazım bence... Eğer merkez bankası günlük bankaları fonlamasa ki fed den dolayı bunu yapabiliyor durum 2001 krizinden beter.. Bir tane Serverdan para üretiyorlar ama ne kadar gider böyle bilinmez, Son zamanlarda bankadan nakit para çektiğimde hep elime yeni gıcır gıcır 200 tl lik banknotlar geliyor bunuda bi düşünmek lazım sanki aradan ufak ufak basıyorlar gibi...
dolar 3 tl nin altında. ne diyorsunuz alım yapmalı mı ?
bi kaç sayfa önce altın mı dolar mı diye sormuştum hatta aldıklarımdan dolar 1 kazandırdı altın alsaydım 3 kazancaktım diye bi yorum yapmıştım
bu sefer altından yana kullandım şansımı
altın bugün öğlen saatlerine kadar şok bi düşüş yaşadı dahada şok bi şekilde 2 saat içinde 2 TL yükseldi hemen bozdum çok kısa vadede çok güzel kazanç sağladı
şimdi dolar için yorumlar nedir altını satıp piyasa kapanmadan 3 ün altına dolar altım pazartesiye bişeyler kazanırmıyız
Secimde iktidar cok buyuk supriz olur.
Benim sahsi fikrim hersey fiyatlandi.
Dolar euro altin borsada ayni şekilde
Iktidar olmazsa borsa ilk once 65.000 e geri donecek 8 haziran gibi sonra koalisyon mecbur olacak bu sefer akp den yüce divana bakanlar gidecek akp nin dusman olduğu hisse senetleri çok ucuz cok cuzzi bir miktar yatırım yapan bence zarar etmez dohol koza gibi kağıtlar için
2016 icinde herseyi ayni bekliyorum.
Dolar 3.50 yi biraz hayal peresr goruyorum
Altın dan çıkış zamanı mi
dencm ov -uv düşünülebilir.
Doviz genel olarak iyice geriledi,2000 paund birikmisim var sizce tl ye cevireyim mi yoksa stg olarak kalsin mi?
Çinden Navlunların düşük olmasının sebebi sadece yuan ın develüe olması değil, bir çok faktör var ki o 425 sadece konteyner fiyatı. Bir de ham mamde taşıyan kuru yük fiyatlarını da hesaba katmak lazım çünkü dünya genelinde talep azalması var. 2008 krizinden biraz daha farklı bir kriz gelecek gibi görünüyor.
TTRAK-cmbtn hareker beklentili
DENCM ay içi beklentili .
Ortadoğuda rusyanın konulara müdahil olması , kartların tekrardan dağıtılması anlamına geliyor.
-16-20ekim sert düşüşler olabilir.
-Dövizdeki hareket kasım sonuna kadar sürebilir.
-Bilançosu kuvvetli dövizden etkilenmeyeceklerden devam
71792stoploss
77780 direnç
Çimentolar uçtu. 76200 geçilirse hedef 77250
Alım yapılabilir gibi geliyo bana ..ama kısa vade de kazanç zor..
Garanti ne kazandırdı be 30 kademe hareket bir gunde hey maşallah