2,72'lere geri döndü MB faiz indirimi ile
Printable View
Bizim bankanın müdürü önümüzdeki altı aylık dönemde altının gramının 70tl lere kadar düşecegini söyledi
Ne kadar dogrudur bilemem ama
Abiler Merkez bankası faiz artırımı dışında yapabileceği birşey yok... Anca üfler hafif soğutur sonra yine ısınır kurlar.. Spekülatörler için ideal ortam var bizim ülkemizde.,
Ayrıca peşpeşe kredi derecelendirme kuruluşlarından olumsuz haberler geliyor hakkımızda ,, Türk tahvillerinin notu düşürülüyor, Özel sektör borcunun aşırı olduğu gibi, birtane olumlu birşey yok... Piyasa faizleri her geçen gün yükseliyor. Artık Usd alıcaklar için biraz bekleyip uygun seviyeden alıp sene sonuna kadar bekleyebilirler güzel kar elde etmek için. Ama panik yapıp yükselirken almamak lazım bence.
benim anladığım şu an borsada yabancılar mal çıkıyor , çünkü 2 günde ne olup biteceği belirsiz.
önümüzdeki haftada muhtemelen endex yine eksi kapar . 75.xxx lere kadar geriler gibi düşünüyorum..
Bunu söyleyenin akılsız olması lazım., Altın düşücek eyvallah ama Tl cinsinden rakamını bile vermiş. Altın dolarla satılan bir emtia bir kere farz edin usd 3.3 oldu o zaman ne olucak? İkincisi ; Ekonomistlerin söylediklerine bakmayın, Bu forumda yıllar önce şurda yazılanları yeni yeni anlamaya başladılar ; üretim yok, tarım yok, özel sektör dış borcu(bankalar).... onlara göre 1 sene önceye kadar herşey 10 numaraydı. , İnsanları hep yanılttılar. Usd tahminleri sene başında 2015 sonu için 2.30 - 2.40 dı....
gram altın hesaplaması
dolar kuru x ons / 31 idi yanlış hatırlamıyorsam
70 tl için hem dolar düşmeli hem ons fiyatı düşmeli
Altın gram fiyatı TL olarak (ons fiyatı/31,1035)*dolartl kuru şeklinde hesaplanır.söylediğiniz rakam olması için ons fiyatının 700 lere gelmesi lazım ki maliyeti şuan aşağı yukarı 800 dolar civarında. 2. Senaryo ise dolar TL nin 2 seviyesinin altına sarkması mevcut konjonktürde bu da imkansız.Altının dip seviyesi 87 TL civarıdır.
dolar garantide şuan da 2,7475
Suan doviz ve borsa yorumlari yarin bodrumda kar yagicak diyecek kadar anlamsiz.
Biraz sakince izleyin...
Usd ara ara inip çıksada sürekli olarak yukarı gidiyor, sonuç olarak 2.8 lerin üzeri görüldü.. Her sene sonu kur yukarı gider, özel sektör kısa vade dış borç ödemeleri çok ciddi seviyede buna dayanarak yukarı gideceğini söyleyebilirim. Çarşamba fed toplantısı var, yine kuru yukarı itebilir.. Koalisyon kurulsa dahi kur çok aşağı gitmez ki kimse böyle birşey beklemiyor. Oldu ya koalisyon kuruldu usd için ancak alım fırsatı olur. Usd yi düşürebilecek tek şey MB faiz artışı yapması, onu da yaparsa zaten piyasa felaket iyice kötüye gider.. MB fed faiz artırımından önce hareket etmez. Dikkatlerden kaçmasın dün yada bugün güney Afrika azda olsa faizi artırdı bu bile bizi olumsuz etkiliyor ki Afrika'nın faizi bizden epey aşağıda... MB faiz artırımı yaparsa usd anlık düşse dahi yine alım fırsatı olur,çünki faiz artırımı borsayı aşağı iter ve borsadan kaçanlar usd alır, bu sefer yine usd yükselir. Artık yeni bir döneme giriyoruz, herşey fraklılaşacak kurallar değişecek Allah yardımcımız olsun, Türkiye'nin işi çok zor
Yurtdışına yerleştim, foruma çok giremiyorum ama her zaman Yardıma hazırım. her zaman olduğu gibi kardeşim. Borsa isyanbuldan koptum ama Dax ve S&P500 ile çok haşır neşirim ve elbette FX
Pazartesi endeks 76.000 gevşeme yaparmi.
Sehit haberleri malumunuz.
Koalisyon içinde kılıçdaroğlu yapıcı bir ortam da olucaz demiş.
Beklentiler nedir yarın için
Dolar hakkinda dusunceler nelerdir.
Almak icin son saatleri beklemelimi yoksa 2.755den almalimi ?
Ne oynak piyasamiz oldu yaa.