https://www.youtube.com/watch?v=dn0yWM15YZ0
YouTube
YTD
Printable View
Bugün dolar 5,41 leri görmedi sanırım.
Şu anda yükselişe geçti.
İlginç şu noktadan altına inerse zarar yazarım. Bir hayli girdim kendimce.
Komple dolara döndüm sayılır. Bir kaç atımlık kurşun saklıyorum duruma göre hareket edeceğim.
ziraatta şuan da 5,45 den satış 5,41 den alış yapıyo
ne dersiniz 5,45 den alım yapayım mı ?
yoksa paranın yarısıyla alıp biraz daha mı bekliyeyim
Berat dediki "2018 de kiekonomimizin saglam durusu ve mali disiplini devam edicek mis"
İcimden 2019 icin eyvah dedim...
Arkadaslar merhabalar. Investing den izlediğim portföye CDS de ekleyecektim. 6 Aydan 10 yıla kadar bir sürü seçenekler var. Ekonomi bültenlerinde ve bazen burdan bahsediliyor. Siz hangi süreliğine bakıyorsunuz bu değerin.
Şimdiden teşekkürler.
Brexit reddedildi.
Eur-usd tekrar 1.150 dener mi?
Bugün faizler düşer mi bir miktar.
Bence 100 baz puan düşecek.
Sabahtan kendime göre yüklü alım yapacağım bu öngörüme göre. YTD.
Aslında doğru diyorsunuz. Kendimce biraz fazla risk almaya başladım.
Fakat bir çok kişiyi takip ediyorum.
Yorumlardan edindiğim intiba ve kendi öngörülerime göre doların yönü çok kısa vadede yukarı.
5,43 seviyeleri eğer 5,41 i test etmez ise kısa sürede 5,50 üzerine atacak sanki.
ona lafım yok
43ü kıramazsak yukarı dönecek o mecbur
ki bugün faiz indirilmesi ihtimali azda olsa fiyatlanabilir o yüzden karardan önce biraz yukarı hareket yaşayabiliriz
ama faiz kararını tahmin etmeye çalışmayın derim
o bizim işimiz değil bizim işimiz ona göre pozisyon almak
siz indirim beklersiniz yüklü girersiniz 300 bp bi arttırırlar full terste ciddi zarar yazarsınız
625 bp öncesi ünlü bir trader(yabancı) merkez için 350 üzeri arttırsın mesleği bırakırım demişti :D
bırakmadı ama itibar kaybetti tabiki
şöyle bir taktik izlenebilir;
merkez kararları sırasında piyasada kademeler boşalır hacim düşer herkes karar sonrası tepkiyi bekler
merkezden genel olarak faizi sabit tutması beklenirken az olmakla birlikte indirmesini bekleyen de var
artış beklentisi hiç yok zaten çok acayip bir sürpriz olur arttırması
kademeye emir verebiliyorsanız saat 2ye doğru tekrar konuşalım piyasaya göre ama 5.35e emir sallayabilirsiniz ya tutarsa diye
düşük hacimde panikle 5.35lere kadar saniyelik bir çekilme 5.55lere kadar da yükseliş olabilir
5.35 alış 5.55e de satış emri sallayabilirsiniz
faiz kararı değişmezse -ki en büyük ihtimal- piyasa tekrar 45lere gelip oradan yoluna gidecektir diye düşünüyorum
Aynen biraz yanlış aktarımışım söylemek istediklerime. Ben duruma göre pozisyon almaya çalışıyorum. Kur fena gevşedi
5,3x lere çekilme yaşanabilir her an.
Öngörüm doları düşürmeye çalışıyor MB. 5,3x lere çekip biraz faiz düşürerek tekrar 5,4x - 5,5x lerden devam.
Tabi buna göre işlem yapmak çok riskli farkındayım.
Ben tam tersı olacagını dusunuyorum,38 lerden alırız. Dun bekledıgım hareket bugun olucak gorunuyor.
Brxitödaha cokkk su kaldırır. @gan magdem heyecan sevıyorsun,portfoye sterling de ekle...
merkez henüz piyasada yok
dünde çok aktif değildi normalde 10de gelirdi hemen viopa bugün henüz teşrif etmedi beyefendiler
ben bu hareketin ayı tuzağı olduğunu düşünüyorum "aha düşüyor faiz arttıracaklar" diye mal sattırıp ucuzdan toplayabilirler
pozisyonlarımı elimde tutacağım ve 34-35lere basarlarsa ekleme yapacağım
beklediğim yükseliş hareketi gelmedi gibi görünüyor
Merkez bankasının puan olarak az da olsa faiz indirimi için uygun zemin hazırlanıyor gibi
RSI ve Stokastik RSI'ye göre doların genel pozisyonunu(seviyesini) yorumlamak istesek, gösterge zaman aralığını ne olarak seçmeliyiz? @rebelh
hangi vadede işlem yapacağınız önemli burada
uzun vadeciyseniz minimum günlük göstergeleri kullanmalısınız
kben kısa vade al-sat da h4 ve h1 kullanıyorum ama genel olarak h4
bazen piyasanın çok hareketli olduğu günlerde 30 dakikalık göstergelere de döndüğüm oluyor
bu arada 43 fibo %50 düzeltmesiydi kırdık şimdi 40 seviyelerindeyiz
40 seviyeleride h4 te bollinger alt bandı
bollinger alt bantları yüksek alım ve yüksek satım tavsiyeleridir genelde banttan dönerler
ama bugün faiz kararı olduğu için bant altına anlık sarkma mümkün..
İhtimali yazı-tura oynarken dik gelmesi gibi ama, ya merkez düşük de olsa faiz artırımına giderse?
Biraz önce aklıma geldi şu an doları çekiyorlar baya aşağıya. Bir de faizi arttırırlarsa doları dib yaptık diye seçime yürümek de isteyebilirler. Bilmem piyasa açısından mantıklı olur mu bu ama her şey mümkün.
Heyecan seviyorum. Bu gün işlem yaptığım portföyü 2,2 katına çıkardım. Zaten yerimde duramıyorum. Dün tam brexit öncesi sterlin almadığıma pişmanım. Sonrasında direkt yükseldi zaten. Ama brexit daha çok su kaldırır. Dediğiniz gibi bence hala alım için geç değil. Ama tek dolar takip ediyorum bir de sterlin eklersem ya mesaimde verimli olamam ya da sabak havlatılarım akşam dinlenme vakitlerim de dolara verdiğim al sat emirleri için bir de sterlin eklenir. Neredeyse x2 zaman benim için. Ama bugün için sterlini takibe alabilirim. Portföyümün yarısı ile de sterlin alımı yapacağım sanırım heyecan olsun (:
[QUOTE=özgür67;8544107]Bence tam olarak tersi olacak
Bankalar zaten faizleri aşağı çektiler son bir ayda
Seçime gider ayak şirin gözükmesi
Kura baskı için faiz arttırımı gelebilir
Her yol mübah mantığı
Gevşeme bu yüzden olabilir
13 aralıktaki ppk da faiz sabit kalmasına rağmen açıklama sırasında 38 olan kur boş kademeler ve düşük havimle anlık olarak 31e kadar çekilmiş sonrasında 36ya kadar tekrar tepki vemiş
öncesinde ise bugünkü gibi aşağı yönlü değil de yukarı yönlü 33ten 38e tepki vermiş
ben 34e bir miktar alım yazacağım ya tutarsa hesabı..
Süper taktik valla
faiz öncesinde veya faiz sabit bırakıldığında 51 görürse veririm elimdekileri
Evet faiz için düşünceleriniz nedir ? Ben aynı oranda kalıcak diyorum indirim yok artış'da yok.
Sizin yorumlarınız nedir ?
YTD
Çok düşükte olsa düşürecekler bence kaynak deli hislerim :D
Ayrıca benim bildiğim kadarıyla faiz saatinde bankalar makas açıyor.
Bizim talimatlar boşa gitmez mi?
Evet faiz'de değişiklik yok.
Enpara bi anda 4 kurusa cektı makası.
şu an şu dakika bu sonuç bize neyi gösteriyor? hafta başında ki yada geçen cumadaki fiyatlara mı otururuz bir süre yeniden?
bizde boş geçtik bomboş bi gün bekle dur şimdi