YouTube
Printable View
Herkesın beklentısı gerceklesmez,bu bılınen gercekdır.
Zaten ekonomının carkları durmus durumda,bundan daha kotusu zor. Etkılerını heryerde hıssedıyoruz. Secım belırsızlıgı kalktıgında,pıyasaya para gırebılır,bılgınız olsun....
Aynen şuan herkeste seçimden sonra 6-7 lira olacak parayı bulacağım havası var eğer çıkmazsa panikle neler olur bilemiyorum birde seçim İktidar için başarılı geçerse sıcak para girişi sağlanırsa dahada karışır ortalık şuan dolar herkesi bi süre daha ters köşe yapacak gibi duruyor venezuela suriye abd türkiye polemikleri belki biraz belirleyici olursa erkene çekebilir çıkışı
Ben de benzer şekilde düşünüyorum, yaşayacağımızı zaten yaşadık.
"Yılbaşından sonra 10" diyorlardı, olmadı, seçimden sonraya attılar. Yumuşadı, 6-7 oldu :)
Bence piyasa öyle baskıymış, seçimmiş bilmemne dinlemez. 10-6-7 olacaksa olurdu şimdiye kadar. Yani tam 31 Mart'a kadar mı ayarlanmış tüm kaynaklar da tam seçime kadar idare edilip sonra patlayacak? Bu bana mantıklı gelmiyor.
Bir de bu argümanlar sanki 4 sene sonra veya herhangi bir olumsuz durumda erken seçimdi şuydu buydu tarzı işler olmayacakmış gibi lanse ediliyor. Yani adamlar "şu seçim geçsin de, ne olursa olsun" dese bile 4 sene sonraki seçim için şimdiden çalışmak zorundalar. Haliyle şimdiden de bir şeyleri düzeltmeleri gerekiyor ki batırmasınlar. Ben hiçbir partinin veya iktidarın bu anlamda "dur şunu da bi geçirelim, sonra ne olursa olsun" şeklinde düşündüğünü, düşüneceğini veya böyle bir lüksü olduğunu sanmıyorum.
Ha, böyle düşünüyorlarsa gerçekten, bir sonraki seçimi kaybedeceklerini kabul etmişlerdir demektir, ki sanmıyorum :)
altın neden bu kadar çok arttı acaba :soru:
YouTube
ızleyın musaıt zamanda
bu iş bana kazandırmadı, daha doğrusu soktuğu stres kazandırdığına değmedi :)
iyi emek, takip, tecrübe bir çok argüman var en önemlisi zaman lazım bende o yok.
kar düşünmüyorum zararı kurtarıp daha da girmiycem gibi o sebele aşağıdaki rakamlara göre çıkmak için az daha sabretmeli midir? aman aman aciliyeti yok
5,53 - usd
6,315 - eur
227,68 - altın
@ormancı kısmen katılıyorum ama secım ıcın de bır cok seyın baskılandıgı acık.
Yanı kaynagı belırsız sıcak para gırısı rekor kırıyor,neden? Turkıye yı kara para aklama merkezı yapmanın anlamı nedır? Bunun ceremesini ılerıde cekecegız.
Millet dıyor kı,yeter kı dovız gırsın,gerısı benım ıcın onemsız. Yanı kızım ****** ama eve para getırıyor demekle aynı sey.
Ulke nasıl duze cıkar,ureterek. Uretım ıcın son 5 yılda bu ıktıdardan bırsey gordunuz mu? Hayır...
Hersey gunu kurtarmak ıcın yapıldıkca,daha da kotuye gıdecegız.
Yanı 31 mart sonrası bırsey olmayacak ama devam eden gunlerde her gecen gun,dıgerınden kotu olucak....
Seçimden 15 gün önce belli bir miktar para gelecek 1 sene kadar o paraya ihtiyacım olmayacak siz olsanız o parayı tl faizine mi yatırsınız dolar mı yaparsınız? Herkes dolar seçimden sonra 6 tl yi geçer diyor ihtimal var mı?
5.280 gelirmi?
Fikri olan var mı??
İyi düşününce piyasa düzelmiyor.
Şuan Venezuela altını ülkemize kaçırılıyor.
Katar bizim üzerimizden ticaretini yapıyor
Bizde giren altın dolarla piyasayı tutuyoruz.
Başka ne yapıyoruz.
Hiçbir şey
Seçime kadar tanzimle nabız düşürmeye çalışıyoruz.
Göz boyamadan başka birşey yok
Ben seçimden sonraki süreçte çok sancılı olacağını düşünüyorum.
İyi giden birşey yok
Kandırılan bir millet var.
Yaprak kipirdamiyor piyasada.
Herkes vadeliye dolara gömmüs bekliyor
Not:Evliya sen benim mesajimi begenmedin de gerçeği elbet goruceksin güzel kardeşim bir gün...
Ulusoy'a iflas kararı verilmiş.
"Mahkeme, davacı şirket Ulusoy Ulaşım'ın kesin mühlet talebini reddederek, şirketin 20 Şubat 2018 saat 16.14 itibarıyla iflasına karar verdi."
Ülkenin ekonomik ve siyasi gidişatıyla ilgili fikirlerimiz paralel de olsa, 'bankada paranızı tutmayın' vs gibi yorumlarınızı çok sığ buluyorum. Aynı şekilde geçen sene de burda bazı arkadaşlar kasım ayında doların 10 TL olacağıyla ilgili varsayımlarda bulundular, tutmadı. Lütfen bir yorum yaparken teknik verilerle destekleyerek yorum yapın. İnsanları yanlış yönlendirip, bu şekilde bir algı oluşturmak acaba bitcoin olayındaki gibi kendi çıkarları doğrultusunda pozisyon alıp insanları manipule mi ediyor kaygısına düşürüyor.
Herkesin görüşünü yaziyor
Yatırım tavsiye değil burdaki her yorum
Fikir sadece
Ulkede duzelen duzelecek bir olay yok
Kuyruklar başladı bile
Milleti ufaktan istiyorlar.
Hersey normalmiş gibi.
Bu bankada döviz tutmayın demem deki kasıt
Adam bir aksam butun doviz hesaplarini donduruyorum derse
Ne yapacak bu millet
Seçimden sonra ben bu dovizcileri iyi bilirim diyip
Sadece ticari hesaplar hariç tüm hesapları donduruyorum derse ne diyebiliriz
Herşey olabilir bankalar bu siyasi düşüncede çokta güvenilir değil artık.
Bu bir tedbir olur olmaz.
Olur mu bu adam her an herşeyi yapabilir.
10 TL konusuna gelirsek olurdu.buyuk ismi duyulmuş firmalar tek tek iflas ediyor.piyasada rüzgar yok.
Yurtdışı paraları varlik fonunda fonlayip para sokuyorlar.
Bu ekonomi bu şekilde duzelmez.1 nisandan sonra ki süreç her türlü sancılı olacağıni ben kesin bakıyorum
İnşallah olmaz ben yanılırim
şimdi biz sıcak para sıcak para giriyo diye sevindiğimiz ekonomi canlancak diye heveslendiğimiz şey bi rüya mı yapılan şey sadece kara para aklamak mı ? yoksa bi seçim yatırımı mı ?
biz iki aşık kafaları karışık :D
felaket tellalcısı Yiğidooooo.
Her şey süper görmüyor musun? 17 yıl önce tüp kuyruklarında bekliyorduk. Fırınınız yoktu böreği pişirmeden yiyordunuz. Buz dolabınız yoktu biraları sid.k gibi içiyordunuz. Sular kesikti rakıyı sek içiyordunuz. Kanalizasyon yoktu sıcamıyorduk, osurarak büyük tuvaleti doğalgaza çeviriyordunuz.
Daha ne anlatayım Yiğidom, açtık açççç. :D
Sabah sabah 10 dk/doz A Haber izledim, yaşadığım kafaya bak lan :D
günaydın
aylar önce buraya yatırımın altın kurallarını yazmıştım tekrar yazayım referans olsun
1. paranızın tamamını asla tek kaleme gömmeyin
2. her zaman kademeli alın kademeli satın
3. ihtiyacınız olmayan parayla işlem yapın
4. ulaşılabilir bir hedefiniz olsun hedefinize geldiğinde kar alın
bunları yaparsanız ekonomi bilmenize gerek yok sağdan soldan duyduklarınızla bile para kazanabilirsiniz
ama iyi kazanmak istiyorsanız onun koşulları farklı tüm gün vakit ayırmanız, sürekli araştırmanız, grafik okumanız, indikatörleri bilmeniz, piyasa koşullarını takip etmeniz, yabancı dil bilmeniz, riskinizi ayarlayabilmeniz, ısrarcı olmamanız vs bir çok kalem var
yarım zamanlı olarak bu işi yapacaksanız parayı havuz yapın(dolar, altın, euro, faiz) bu da size totalde büyük kazançlar sağlamaz ama paranızın değer kaybetmesini engeller
ha birde en önemli kurallardan birisi "tahmin etmeye çalışmayın"
hiç birimizin doğa üstü güçleri yok koca firmalar tahmin edemiyorken biizm tahmin etmemiz en basit tabiriyle "sallama" olur
açın 2018 başında moodysin s&pnin deutchenin dolar tl tahminlerine bakın birde yıl sonuna bakın..
bizim işimiz "ne olacağını" bilmek değil "ne olursa ne yapacağımızı" bilmek
buna 100% katılıyorum. burada okuduğu bir yorumdan akraba ortamında dolar şu paraya çıkacak deyip, sonra o cahil adamın almasına sebep olabiliyor insanlar. Tam tersi yön olunca da yalancı çoban olarak görür sizi insanlar.
örneğin büyük krizler olmadıkça ben bu işlerden para kazanmaya çalışmadım hiç. tahmin etmeye çalıştığım şey genelde kaç ay stabil gider, çok büyük olaylar olduğunda etkisi ne olur v.s gibi, onuda vadeli mevduatta tutup tutmama planı yapmam için tahmin etmeye çalışıyorum ki bazen doğru çıkmayabiliyor.
kimsenin elindeki son 3-5-10bin usd ile bu işleri bilmeden para kazanmaya çalışmasını tavsiye etmem. şuan dünyanın en iyi döviz vadesine sahibiz. çok çok korkan adamlara parasını döviz cinsinde vadelide tutmalarını tavsie ediyorum hep. belki verilen para çerez parası ama değer kaybetmez en azından.
ki bunu bu forumda bende yaptım
bir özeleştirimdir gaza gelip yıl sonu 6.90 tahmini verdiğimi çok iyi hatırlıyorum ama yıl sonu 5.28le kapandı
o yüzden artık dikkat ettiyseniz ne olur ne biter sorularına daha yuvarlak cevap veriyorum
kendi param için 10 lira olura göre de pozisyon açabilirim ama başkasının parası ile ilgili yorum yapmaktan korkuyorum kim bilir ne zorluklarla kazanıldı o para
Gelen döviz her zaman da "kara para" değil aslında. Neler yapıyorlar ne ediyorlar bilemiyorum tabi ama...
Mesela bir arkadaşım "THY illegal kargo taşıyor, buradan da acayip para geliyor" gibi birşey söylemişti bundan birkaç sene öncesinde. Hatta o apronda yanan zımbırtılar orada ne geziyor denilmişti ya, o hesap. İddialar şunlar bunlar çok.
Bunun yanında, mesela geçtiğimiz senelerde Deri Saraciye ve Çanta grubuyla bi proje yapmıştık, adamlar diyor ki "resmi olarak 1 milyon dolar ihracat varsa, biz aslında 10 milyon yapıyoruz sektör olarak" diyordu. Sıkıntı, bunun "belgeli" olmaması.
Diyorlar ki mesela Laleli'de şurada burada 3-4 tane adam var, örneğin İran ile ticareti bankacılık kanalları falan kapalı olduğundan, bu adam aracılığı ile yapıyorlarmış. Adam bir gidiş gelişte üzerinde şu kadar milyon dolarla gelip gidiyor falan diyorlar. Tabi iş tefeciliğe falan da gidiyor, sırf para taşıma değil, komisyon falan da alıyor amca tabi büyük ihtimalle. Ama orada ticaret bu şekilde dönüyormuş.
Ha diyeceksiniz ki böyle ne kadar ticaret var da ülkeye böyle döviz girecek. Eh o da bi muamma tabi. Totalde genelde bu rakam yıllık 5-10 milyar dolar arasında seyrediyordu hatırladığım kadarıyla, "kaynağı belli olmayan döviz girişi" diye geçiyor.
Bu 5.2x bandindan 5.33 e gelmesi bir kac gunde neyin etkisi
Tl mevduat olarak en yuksek faiz veren banka suan hangisi? Ayrica verilen oranda pazarlik etme durumu nedir ?
AB parlementosu, TR ile ilişkileri askıya aldı. Bi etkisi olurmu ?
alttan gelen trend de 29 dan geçiyor esnerse yüksek ihtimal 29a esner
Bildigin kara para malesef.
O yazdiklarin ayri,bu direk finansal sisteme giren paranin miktarı
günaydın
kur bir yükseliş trendine girmiş gibi görünüyor haftalık bazda 29 altı kapatmazsa gelecek hafta yukarı beklentisi artabilir
tabi burada borsanın 100bini aşağı kırması da tetikleyici olacaktır
kurda 29 bistte 100bin takip edilmeli