Alan satan :) :) :)
Printable View
Fmızp güzel yeri ...
Elimde bir miktar sterlin var 2.70'den almıştım. Şu an düşüşe geçti bu düşüş daha devam eder mi sizce? Bekleyip beklememek arasında kararsız kaldım.
Beyler 10 bin lirayı dolar yapmak mi yoksa altın almak mı mantıklı ?
Faizler almış başını gidiyor, düne kadar 12.5 la aldığımız Bch faizi 14-16 arasına gelmiş durumda, Merkez bankası rezervleri en düşük düzeyine inmiş durumda, Botaş ödemeleri yaklaşık 1 yıldır Mb tarafından karşılanıyordu, Mb şimdi rezervlerini korumak için bu işi de devlet bankalarına yüklemek istiyor.. Döviz borcu olanlar birbir iflas editor, işçi çıkartmalar zaten var ve bankaların sorunlu kredilerindeki artışdan da anlaşılıyor ama ilginç olanı hiç haber yapılmıyor? Allah sonumuzu hayretsin
Gösterilmek istenen bilgi onlar olmadığı için normaldir. Piyasanın içindekiler zaten iyi bilir, bir kaç iş kolu dışındaki sektörlerde işler çok kötü. Emlak zengini ve/veya kenarında yüklü dövizi olan yüzde 2-3 lük kesimde sorun yok bir de yüksek maaşlı beyaz yakalılarda...
TDİ verileri saat 15.30'da gelicek.. bunun yanı sıra abd işsizlik oranı ve ortalama saatlik kazançlar da açıklanacak... beklentileri görelim ;
-Tarım dışı istihdam : 201 bin beklenti
-İşsizlik oranı : 5.1 beklenti
-Ortalama saatlik kazançlar : 0.2 beklenti
Arkadaşlar veriler böyle yada üstü gelirse dolar yükselmeye başlayacaktır..fed'inde faizleri arttırmak için yeterlı sebebi olacaktır..
Ben Dolar endexinin veriden bagimsiz edebilecegi bir senaryonun da mevcut oldugunu düsünüyorum.
Veriye gelirsek benim beklentim beklentiden daha olumsuz bir data gelebilecegi yönünde. Cünkü aciklanan son PMI datasi 50,02 geldi. Aralarindaki korelasyon kat sayisi göz ardi edilmeyecek kadar güclü. Yil sonu parite beklentisini aylar önce 2,90 üzeri diye belirtmistim. EUR/USD icin ise %3 civari negatif yönlü volatilite beklentim sabit.1,0850 civari yili kapatabilir. majör market maker bankalarin meani 1,06 civaridir arkadaslar. Herkese bol kazanclar dilerim. Hayirli cumalar olsun.
Verı kotu gelsede Tayfun euro'nun parıte yonlu dusecegı yonunde.
Bıze ya dolar sabıt kalır euro duser yada ıkısıde duser.
Ama verılerın cok kotu gelıcegını dusunuyorum.
Bende Tdi verisinin iyi gelmesini bekliyorum, Çünki Abd beklenenden fazla büyüdü... Genelde her sene yılın ilk 3 ayı kötü oluyor gözlemlediğim kadarı ile. Birde Fed'in yukarıda link verdim manipulasyon davası var... Artık bu verilerin bile manipulatif isteklerine göre oynalamar yaparak sunduklarını düşünüyorum çünki sonradan tekrar revize ediyorlar. Fed öyle yada böyle artık faiz artırması gerekiyor bu şekilde çok belirsiz.. Petrol bir gün %5 aşa gidiyor aynı günün akşamı %5 yukarı bence hiç iyi şeyler değil bunlar.
Verı cok kotu geldı 142000 nedir yaa !!
işte bu yüzden bu eur/usd işini sevmiyorum...
bir usd/try nin tepkisine bak bir eur/usd in tepkisine bak
Veriler bence kötü değil (Tdi) dışında, Euro uçuşa geçti dövizde öyle bir gevşeme yok
Fed faiz maiz arttırmaz bu sene benden sölemesi..