5m+ miktardan bahsediyoruz sanırım,
Printable View
bence milyonluk daireler şu krizde hiç mantıklı değil. çünkü ev yatırımı yaparken özellikle hem zaman içinde kiraların ve evin artışı göz önüne alınmalı.
ancak ben önümüzde ki 1-2 sene en azından ev fiyatlarının aşağı yönlü olacağını düşünüyorum. özellikle zaten doymuş yeni ev yapılamayan yeterince yükselmiş semtlerde. bahsettiğiniz bölgeler gelişebileceği kadar gelişmiş, daha yeni yeni yatırımlar alamayacak etrafına. ülkeninde krize gireceği aşikar, bence ya yerinde sayar yada aşağı yönlü gider genel olarak inşaat sektörü.
en güzeli güvenilir bankalarda faize bağlamak, veya dolar euro altın 3lüsü ile saklamak. şahsen 1+ mil. param olsa döviz faize koyardım. akmaz sadece damlar ama kurlar sayesinde yıllar sonra paranız değer kaybetmez. bakımı yok masrafı yok. yağ su elektrik benzin boya hiç bir masrafı da yok. şuan piyasada eskisi gibi 5 yılda 1e 2 kazandıracak ev çok yok. en azından istanbulda yok.
Katiliyorum kirayi odemedi cik dersin cikmaz mahkeme ile ugrasirsin.
Hic gerek yok 1milyon tl sisli bagdat caddesinden ev alip bekleyip yada kiraya verip kirayi bu ay odermi diye beklemek yerine koy bankaya faize aylik 13.000TL getirisi var.4bin tl al icinden kalani devam.
İşte ekonomik kriz dediğimiz tam olarak bu oluyor.
Tüketici Konut almak yerine faizi tercih ediyor, inşaatçı konut satamadığı için aldığı demirin parasını ödeyemiyor ,demirci ödeme alamadığı için önce yüksek faizli krediye başvuruyor sonra küçülmeye gidip işçi çıkartıyor bu arada bi bakmışsın aylık aldığın 13 bin tl faiz pul olmuş hiçbir işe yaramıyor.Kabaca olay bu :)
Tüketiciyi suçlamıyorum refleks hareketi bu elin yanarsa çekersin oda doğal olarak faize koşuyor.İnşaatçı üretici çaresiz.Aslında bu bahsettiklerimiz sonuç oluyor artık.Çok önceden devlet tarafından önlemler alınmalıydı yeni plan projeler üretilmeliydi.
büyük bi enkaz var ve uçuruma sürüklenmeye devam ediyoruz hala somut bi çözüm yok çözümü geçtim vaat yok proje yok.3. Havalimanı mı bizi kurtarcak yoksa dolar düşücek merak etmeyin diye telkin eden bakanlarımız mı.
İnsider trading iki aylığına suç olmaktan çıkarıldı, diye haber var.Ne bekliyor bizi? @vectra-tuner
Insider trading zaten yapılıyordu.. İçeren bilgi sızdırmak suç değil, bir nevi herkesin parasını Borsaya çekmesini sağlamak amacı.. Buda spekülasyonun önünü açıyor yani Kurnazlar size yalan haber vererek Hisse almanızı daha sonrada pahalı hisseyi aldıktan sonra kucağınıza bırakmasını sağlar.. Zaten Borsa benim için kumar heleki bu saatten sonra
Yaş'a Ekonomi bakanı atandı yani Asker' de onun emrinde... Mb'de Ekonomi bakanına bağlandı...
Imf bence 2. Seçenek.. 1. Seçenek tıpkı Borcunu ödeyemeyen Büyük şirketlerin yaptığını yapacaklar gibi.. Yani ödemede kolaylık, bir kısım feragat istemek gibi.. Moratoryum oluyor... Ben biran önce ne olacaksa olmasını sonrada gıdım gıdım yıllar sürecek şekilde düze çıkmasını istiyorum.. Ama çok uzun zaman alıcak unutmayın
Insider trading kararı iptal edilmiş haberiniz olsun...
Bu ekonomi en az 300 milyar dolar gibi bir paranın
Hibe edilerek türk ekonomisine verilmesiyle düzelir.
Yani çalınanlar yerine konulması gerek
O da olmayacağına göre durmak yok son karış toprak satılıncaya kadar devam
STT 2023
Haftabaşı doların dusmesını ve borsanın tepkı vermesını beklerken,bagımsız olması gereken kurum merkez bankası damata baglandı!
Bakalım yabancılar nasıl karsılayacak bu durumu.
Ayrıca askerlık dahi yapmayan damat YAŞ uyesi oldu!
Meleketi nasıl daha kotu yonetırız dıye ugrassanız bu kadar olamaz!
Cemtaş göz bebeği.