terimsel değilde halk dilinde konuşsak ? :D anlamayanlar için diyorum :D
Printable View
terimsel değilde halk dilinde konuşsak ? :D anlamayanlar için diyorum :D
ben bibok anlamadım. Halktan değilim galiba :D
bunlara göre sadece oturup çay içerim ben :hehe: x ve y den nası sayı çıkarılır öğrendiğim gün bunuda anlarım :)
ben ettim sen etme diyosan seni de anlarım :)
Halk ne arar forexde piyasada :)
Haklısın investing'den alıntı yaptım, yaa bugünün en önemli verisi amerikan 1.çeyrek buyume oranları...artı bugun yine avrupa birliği maliye bakanlarının yunanistan için toplantıları var...perşembe günüde AB liderler toplantısı ile yunanistan için nihai bir karar alınacak..şuan biz bunu fiyatlandırıyoruz..keza olumlu bır sonuc cıkacağını düşünüyoruz...
Amerıka'dan da bugun olumlu sonuç beklıyoruz...şöyleki aylık gelen macro verilere bakılarak buyume oranının ıyı sevıyede gelecegıne inanıyoruz...
ancak euroya gecmemızın de sebeplerı arasında,dolar'dan daha fazla buyume kaydedeceğine inanmamjzdır...tabı bu görüşler tamamen kişisel fıkrımdir...kısa vade için kurulan senaryolardır,sakın bu yazılara göre alım yada satım yapmayın...sizinde tezleriniz vardır örtüşüyorsa ok...ama sırf bu yazıylarla ben olsam işlem yapmam :) keza bir analist yada ekonomist değilim...
Bu arada yazından alıntı yaptım ama genele konustum :)
Yok be arkadaşlar düşündüğünüz kadar zor şeyler yada karışık terimler değil yazdıkları
Bir google a yazsanız hepsini nedir diye 30dkda öğrenirsiniz asıl vakit alan ve paraya mal olan bu terimlere desteklere dirençlere kurun yada paritenin ne kadar uygun hareket ettiğini birebir tecrübe ile öğrenmek :) yani desteğe kadar çekilip dirence kadar yükseldiğini kendi paranızla görmek oluyor o dahada açık anlatımı yukardan aldığın doların desteğe kadar çekilirken sağ altta - li olarak rakam yazdığını görmek yada yine aynı yerde dirence kadar + rakam yazdığını görmek :D
@hakotech euro aldım dediğini sanırım arkadaşlar eurtry aldın olarak anlıyorlar bilgin olsun
ha normalde eurusd ve eurtry benzer hareketler sergilemesi gereksede bizdeki gibi anomalilerde farklı hareketler sergilediği sıkça görülüyor
Aman diyim o topa girmeyin işte yanlış anlayıp :D
Hakan eurusd paritesinde euro nun dolara karşı değer kazanacağını düşünüp kısa vadede eurusd de long pozisyon almış yani programda eurusd de satın al demiş
Makro ekonomik gelişmelere göre euro dolara karşı değer kazanıp ama içerde try ye karşı değer kaybedebilir
Yaw okadar yazdım tel caldı..turkcell bı kere faydan dokunsun amk.. :D aynen halil,ben euro/dolar paritesinden bahsedıyorum..TL ile kesinlikle işim olmuyo,bende hata aslında okadar alısmısızkı aramızda böle konusmaya,burda da o moda girmişim... yorumlarını okurken TL olarak düşğnmeyin,euro/dolar paritesi olarak algılayın lütfen :)
Euro için
Yunanistana s... g.t derse euro uçar
Demez ise kene gibi kalacak uzerinde 2.80 lere doğru gelir.
Burada ben olsam yunanistana git la burdan derim.
Ab ye kene değil üreten gelişen ulke gerek.
Ben halen eurusd de aşağı yönlü görünümün daha ağır olduğunu düşünüyorum. Geçen sefer dediğim gibi anlaşma olsa dahi sanki başka şeyler çıkacak gibi. Aslında euro bölgesinde yunanistanın gölgesinde kalan İspanya - İtalya gibi ülkelerinde problemleri olduğunu unutmayın. Teknik olarak bakıldığında ise 1.1110 seviyeleri kırılırsa 1.08 e kadar orta -kısa vadeli bir kanal var oraya oturabilir. satış için yer arayanlarda yukarda 1.1280 -1.1320 seviyelerini bekleyebilirler.
İlk etapta euro fenaaa düşer o dediğin olursa...ama daha sonra ucar...lakin çıkarmak işlerine gelirmi ?? Kesınlıkle gelmez...bu gören sıkıntıdakı ulkelerde cıkmak ıstıcek...yada şuan bile yunanıstana saglanan ımtıyazları ıstıcekler zaten...
Valla ben euro/dolar paritesinin cıkacagına ınanıyorum... dün guzel bır kaar elde ettık...ayda 4 kere öle bir ivme yakalasak..tabiri caiz ise paranın amına koyar ismini değiştirir 1 hakan 2 hakan diye sayarım :D
Bence de en doğrusu. Yani dinleyin herkesi ama kendi düşündüğünüzü yapın etkilemelerine izin vermeyin sizi. Bu arada size forex piyasasıyla ilgili bir bilgi daha veriyim işlem yapılan kurumların %90 ı kayıptan kazanır. Yani siz kaybettiğinizde kurum kazanır siz kazandığınızda kurum cebinden öder bu sebeple işlemlerinizi iyi takip edin SL koyduğunuz yer de mi TP koyduğunuz yerde mi fiyatlar çok kayıyormu pozisyonlar hep sizin aleyhinize negatif slipajmı oluyor iyi takip edin :)
Bugün bi forex firmasında seminere katılacağım merak ediyordum uzun süredir hazır boş vakit bulmuşken akşam seminer varmış çağırdılar. Bakalım neymiş ne değilmiş :) euro/usd paritesinden para kazanma olayını hala anlayabilmiş değilim ama açıklasanız az :D
Çok basit...misal 100000 euron var...parite yüksek ise örn: parite; 1.1450 100000x1.1450 =114500 dolar
Sonra parite düştümü, örn; 114500$÷1.1120(parite)=102967 euro...
Burdaki kazanç=2967 euro'dur..
Böle bi örnek işte... bakın eurodan dolar alırken parite çarpılır...dolardan euro alırken ise bölünür... bukadar basit :D
Takip ettiğim bir aracı kurum canlı yayında şuan yunanistan konusunu ve pariteler hakkında konuşuyor ilgili arkadaşlar takip edebilir baya yararlı şeyler konuşuluyor ben her hafta takip ediyorum.
https://www.youtube.com/watch?v=Jt2q2pRwZjY
https://www.youtube.com/watch?v=Jt2q2pRwZjY
Tavsiye edeceğiniz bloglar, siteler vs var mı acaba?
Teşekkür ederim hepimize bol kazançlar olsun inşallah...verdiğim örnekleri 50 milyon euro 250 mılyon dolarlar ile oynayanları düşünün :) ayda hiç birsey olmasa bile hadı sakin oynarım kaybetmemek için sabırlı davranırım beklerim diyen bir adam 3 kere işlem yapsa... 100000 euro ile...güzelde parite oranları yakalasa...ki bu hiç de zor değil ülkemizde... karı 8 bin euroları bulur.... 100 bın euro ıle 8 bın euro kazanmak...... !! Öle bi dunya ben bilmiyorum...yani illakı vardır ama ben bilmiyorum :) ki bu bahsettıgım 3 kere işlem yapmayla olan şey...pc başında in çık hareketlerı günlük yapan trader'lar paranın ırzına gecer :D
Türk lirasını unutacak artık :) onun karıda zararıda euro dolar...kı kazandığı meblalar o acıgı fazlasıyla kapatır...türk lirası bir anda deli gıbı deger kazanıcak bı para değil...dolar,euro karşısında hıcbırzaman olamıycakta :) şimdi dolar düştü diyelim...tl değer kazandı... bu nekadar sürer ? 1 haftamı ? Yoksa ikimi :) okadar ince düşünülmemeli bence :)
İşin o boyutunu da bilsinler diye dedim abi. Türk insanında tasarruf kültürü olmadığı için eline 3 aylık bi para geçer birinin alır doları yukardan yapar işlemi paraya sıkışır bozmaya kalkar dolar aşağıdadır zarar eder.
gerçi doların grafiğinde de 3 aylık periyotlarda hiç "R" yok :D
Haklısın kardeşim,ismini bilmediğimden hitap edemiyorum kusura bakma lütfen...burdaki en aklı selim yorumları yapanlardan birisin,benim atladığım yerler çok olucak senin böyle bilgilendirmen çok faydalı..teşekkur ederim kendi adıma..
Sadece 3 aylık bir ivme değil aslında...dolar hep D'ye takmıs ilerlemekteydi...merkez bankasının müdahalelerı doğrultusunda bu seviyelerde şuan..yoksa çok daha ilerde olurdu...ancak dediğin gibi 3 aylık periyodda hızını biraz daha arttırması bana göre %80 olası..
Investing.com - ABD’de gayri safi milli hasıla son çeyrek Çarşamba günü yayınlanan resmi verilerle düştü
Raporda, Ekonomik Analiz Bürosu GSMH açıklamasıyla önceki çeyrekte dönemsellik dışı yıllık oranı -0,2% den -0,7% a düştü.
Analizcilerin beklediği GSMH değerleri son çeyrek da -0,2% düşüş.
En taze veriler bunlar...
Çok güzel paylaşımlar yapıyorsunuz, dilinize aklınıza sağlık.
Bu paylaşımların yanında "yatırım tavsiyesi değildir" notu ile kendi yaptığınız günlük hareketleri de ( dolar aldım, Euro aldım, bozdurdum, şu kadar bekleme şartı ile şu hisseyi aldım vs ) yazarsanız günahı sizde kalmayacak şekilde yardımcı olursunuz. Sevabı, hayır duası da cabası :)
hakan abi nedir o gizli bilgi :)
armut piş azıma düş beklemeyin az kafanızı yorun lan mı :D
Carfa YTD :)
Amerika ilk çeyrekte 0.7 daralmıştı, şimdi 0.2 ye güncellendi. Yani usd açısından olumlu. İran'a bu ay sonu itibarıyla ambargoların bir kısmı kalkıyor.. Bu bizim için olumlu değil, nedeni ise İran'a konulan ambargodan dolayı iranın paraları bizdeydi, yani bize ihtiyaç kalmayacak. Sürekli eriyen MB rezervleri bizim için olumsuz, üstelik Botaş ödemeleri doğrudan TCMB tarafından karşılanıyor. Eski hükümet kıymetli TL nin ihracatı olumsuz etkilediğininden dolayı kıymetli TL yi istemiyor. Hatta usd hatırlanacağı üzere bizzat CB. Tarafından yükseltildi.. Haziran ayı bitmek üzere yani fed geliyor bu da usd yi yükseltir
Avrupa kötüleşiyor dolayısıyla bize ihracat düşüşü olarak geri dönüyor, buda kurları yukarı itiyor. Yani nerdeyse herşey bizim için olumsuz.Ama buradaki arkadaşların açıkça gidin dolar alın denemesi de burdan usd aldırıp kimsenin zarar görmemesi için için , Türkiye'nin yakın zamanda kredi notunun düşmesi de olası
.