Perşembe için öngörüsü ,düşüncesi olan var mıdır ?
Daha aşağıya gitme ihtimali varmı , 20 gün sonra bozacaksak bu seviyelerden alınmalı mı ?
Printable View
Perşembe için öngörüsü ,düşüncesi olan var mıdır ?
Daha aşağıya gitme ihtimali varmı , 20 gün sonra bozacaksak bu seviyelerden alınmalı mı ?
https://pbs.twimg.com/media/DmtjfGdW4AUpnG4.jpg
Böyle bir açıklama gelmiş.
Çok fazla olmasa da altın yatırımın var bunu şu anda bozup dolara basıyım mi yoksa altında bekletmeye devam edeyim mi
faiz arttırmamak
viop kontratlarının fiyatı teoride libor oranına göre belirleniyor
yani tl faizi- usd faizi farkı o da %17 gibi bir rakam yapıyor
ama merkez daha ucuza dolar kontratı satarak hem faizi hem kuru baskılıyor aynı zamanda da piyasayı fonluyor
vade sonları çılgın geçecek
Bu adamın kanalına abone olun, hem ekonomiyi hemde hayatı biliyor yani feleğin çemberinin içinden geçmiş..
https://www.youtube.com/watch?v=VvSehkdtGb0
250 civarı artirirsa ne olur? Hadi bakalim....
6,85-7,00 civarı çıkar
Altın hesabı yapıyorum artık doları bıraktım ahahahaha :D
Ekim sonuna yaklaşık 1000USD ödeme var. 6.48 seviyelerinden şimdi almak mantıklı mı? Yoksa birz daha bekleyelim mi 6.40lara düşme öngörüsü var mı? YT olarak düşünmeyin verdiğiniz fikirlerden sorumluluk duymayın.
Son dönemde enflasyon görünümüne ilişkin gelişmeler fiyat istikrarı açısından önemli risklere işaret etmektedir.
Merkez Bankası fiyat istikrarını desteklemek amacıyla gerekli tepkiyi verecektir.
Bu çerçevede, daha önce yapılan iletişimle de uyumlu olmak üzere, son gelişmeler dikkate alınarak Eylül ayı Para Politikası Kurulu toplantısında parasal duruş yeniden şekillendirilecektir.
Merkez Bankası fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda elindeki bütün araçları kullanmaya devam edecektir.
yukarıdaki metin tcmb'nin en son yaptığı duyuru.
1) faiz arttıracaksa neden 10 gün beklemeyi seçti. Piyasaların 1 gün daha bekleyecek durumu yokken bu karar düşündürücü.
2) 17,75 olan faizini üst bant olan 19.25e çekti ve oradan fonlamaya başladı. Yüksek faiz açıklayacak olsa 19.25in üzerinde 20,75lik GLP faizi var. orayı kullanabilirdi.
3) parasal duruş yeniden şekillendirilecek deniyor. Bu neyin nesi.
bana öyle geliyor ki bunlar 200-250 puan faiz arttıracak ve yanında ek önlem yada farklı birşey daha getirecekler.
önümüzdeki ay da 100-250 daha arttırır olur biter. benim tahminim bu yönde.
benim tahminim gerçekleşirse mb'nin açıklayacağı ek para politikası ne olacaksa o kafa karışıklığı yapacak. bu nedenle sert bir çıkış olmasada yavaş yavaş yükseliş kaçınılmaz olur
MB'nin tam olarak ne yapacağını şuan kimse kestiremiyor. Dünyanın tahmin edilemeyen tek bankası bizimki sanırım.
Bir önceki toplantıda faiz artışı gelseydi şuan güven olurdu ve dolar çoktan 6 ya doğru gevşeme yapabilirdi.
Ama bir kere milleti terste bıraktılar. Artık kimse güvenmiyor. Fakat birşeyler de yapacağım mesajını gönderdi. Bu nedenle dolar ne aşağı ne yukarı gidiyor.
Benim tahminimin olumsuz olma sebebi de bir önceki toplatıda herkesi terste bırakması sebebiyle. Her ne kadar benin tahminim olumsuz olsa da, masanın bir ucunda 500lük bir artış olma olasılığı da var.
Hatırlarsanız beklenmedik bir anda 300 puanlık bir artış ve akabinde beklenin üzerinde 125 puanlık artış yapmıştı. Gene bir süpriz yapıp 500 ve üzeri artış yapabilir. Aklımızın bir köşesinde dursun.
Ben perşembe saat 14:00 da hazır bekleyeceğim. Beklenen gelmezse dolar alırım. 500 ve üzeri gelirse 6.20 altı hatta 6ya doğrıu geri çekilme olabilir. Bu nedenle toplantı zamanında risk alıp tl ile bekleyeceğim.
ytd
Benim görüşüm artışın olmayacağı yada çok sınırlı olacağı yönünde. Zaten piyasa beklentisinin altında bir artış olacaksa hiç olmaması çok daha mantıklı, ya yapacaksan +7-10 puan yap piyasanın önüne geç yada hiç yapma çünkü ters tepiyor. Bağımsız bir TCMB de kalmadığına göre Recep'in kulu kölesi modunda max Reiz neye izin veririse onu yapabilirler. Onu da şu anda çok az kişi biliyor ve ona göre de poziyon alıyordur.