Yersen yapmışlar resmen :D
Printable View
Uçaklar feda olsun sana can reisim.
İş bankasına göz dikti adam şimdide.
Satamadıkları ne kaldıysa göz dikiyolar..
Seçimlerden sonra Tüik, tcmb gibi kurumların damada bağlanmasından sonra gelen bütün veriler beklentilerden çok iyi geldi ve gelmeye devam ediyor. Bu günki veriler gene beklentilerden baya iyi geldi. Son 2 enflasyon verisi beklentilerden çok iyi geldi. Önümüzdeki ay da beklentinin altında gelirse artık güvenilirliğini yitirecektir. Hadi biz anlamıyoruz yedik, yabancı yemez.
faiz ile alakalı olarak, faiz artışı geldikten sonraki ilk 5dk içerisinde düşeceği kadar düşüyor ve genelde orası dip oluyor. Son 5 ay içinde 4 kere faiz arttırımı geldi ve hep böyle oldu. Faiz artışından sonraki günlerde tekrardan yükseliş olup sonra tekrar aşağı geliyor bir kısa bir süre yatay düzene oturuyor. Muhtemelen ovp ile tekrar 6,03-6,15 arasına geliriz. Oldu da ovp beğenilmezse o zaman tekrardan yukarıda doğru gideriz. Perşembe günü göreceğiz.
Şuan için doların yönünü aşağı çevirecek 2 şey kaldı. Biri ovp diğeri rahip davası. Bu 2 gelişmede olumlu olup 6 altına inmezse artık daha da altını beklememek lazım. Bunların yanında doların yönüne yukarı çevirecek bir çok ekonomik ve siyasi gelişmeler var ve devamı da hergün gelmeye devam ediyor.
Bir diğer hususta şu, bir veri ( enflasyon gibi ) veya ovp gibi birşeylerin açıklanmasından önceki günlerde spekülatif olarak doları yükseltiyor ve açıklanma saatinde veya tarihine doğru düşüş.
Devlet uretimi bıraktı krizin nedeni bu - Ekonomiden guncel haberler
Ne kadar devlet kurumu satılmış yazık bu ülke vatandaşlarına gözgöre göre vatandaşlar birbirine inat etip bunlara çıkar sağlıyor halkında suçu var bu yaşananlarda
Teknik çalışıyor aslında yapmanız gereken tek şey o gün hükümetten yetkili birisi açıklama yapacak ise sabah alın açıklama sonrası satın :D ytd..
Ya arkadaş altı üstü 1 ay konuşma, şirketimiz batacak yoksa. 1 ay konuşma doları düşüreceğiz söz.
Yemin ediyorum doların düşmesini istemiyor bu herif.
İş bankasına müdahale etsin
Dolar 8 e wınlar direk
Fed faiz arttırımı var
Eylül de başlayacak demiştik ızdırap günleri zaten kasım aralık sonu peak bekliyorum
Firmaların dolar euro ödemeleri var çünkü
Bakalım ne yapacak damat kardeş :)
faize rağmen kur bu kadar artınca "abd ölüyor bitiyor türkün gücünü göreceksiniz" muhabbetleri de bitmiş :D
türk telekomu, devlet fabrikalarını peşkeş çekmek yetmedi sıra thy ve iş bankasında
t h y katara peşkeş çekilecek mi ne diyorsunuz?
6,30 oldu ve düşecek gibi durmuyor.
istemsizce aklıma şu şarkı geldi, :icon_offt
"analizi, sentezi var bide, doğudan batıdan kopta gel, oh oh suyundan da şuyundan da buyundan da koy koy...
YouTube
Soçi moçi giren bize girdi yine. 20sinde de birsey cikmazsa yandi gulum keten helva.
korktuğum başıma geldi ve dolar tekrar 630 çok kötü
Ben tam bu şekil de düşünmüyorum, bunlar bu faize çoktan kudurması lazımdı.
Bu şekilde %25-30 arası faizlerle kimseye ne yatırım yaptırırlar nede yeni bir iş kurdururlar millet enayi mi basar faize paşalar gibi parası durur , üstüne ek faiz getirisini alır mis gibi keyfine yatar.
Faizler artmaya devam ettikçe iyice miskin , üşengeç , bir b0k üretemeyen bir millete doğru ilerleriz bunun da olmasını hiç istemem şahsi olarak.
Bence bu faiz oranlarının aksine insanlara teşvik amaçlı taşıtta - konutta farklı faiz politikası izlenecek , mesela bazı firmalar 0.89 dan falan veriyor sattıkları binaları vs bunun gibi bir düşünce var.
Faiz oranlarını şişirip banka'nın elini güçlendirip bu tarz taşıt,konut vs. gibi lokomotif iş kolların da farklı faiz politikası izlenip tekrar piyasaya para sürüleceğini düşünüyorum.
TR nin 2 lokomotifi var ; Birisi beton diğeri otomobil , göz göre göre bu sektörlerin bitmesine göz yumamazlar. Kaç tane vatandaş bugün gidip cash para basıp araba alabiliyor veya ev alıyor hepsi kredi faizler böyle olunca kimse o işe yöneleceğini sanmıyorum. Dolayısıyla, mutlaka bir çözüm gelmeli.
Özellikle Otomobil de ÖTV indirimi veya farklı bir şey bekliyorum (faiz oranı vs.) yoksa en kılçıksız kâr yazdıkları , vergi aldıkları sektörün içine sıçacaklar.
şimdi perşembeyi beklemeye devam bakalım bir tavan daha gelecek mi