tukaş 1.81 di söylediğimde bugün 2.03 gördü maşallah :)
Printable View
tukaş 1.81 di söylediğimde bugün 2.03 gördü maşallah :)
Konu sessiz,kan gelsin biraz. Uzun aradan sonra takip etmesi keyifli bir konu :)
dolar çok zamandır ztn faiz arttırımını fiyatladı fedde bunu istiyordu bence yıl sonu eur/dolarda 1,05lerden aşağısı olmaz ama dolar/tl sıkıntı siyasi istikrarsızlık erken seçim baskısı erken seçim sonrası oluşabilecek pozisyonun aynı olması tlyi sıkıştırabilir
Euro dolar parite üzerinden oynama zamanı...arafakı farklar öle abartı rakamlar değil ama gün içinde 4 güzel işlem ile meblada buyuk ise güzel işler çıkıyo :)
Garip garip hareketler ıkınmalar falan filan
Uzun vadede dolarda longdayız inşallah ömrümüz yetecek bu anlamsız patinajların bitip ekonomik gerçeklerle fiyatlanmaların oluştuğunu görmeye :)
Dün olması gereken bugün oldu.
Ne g.t piyasamiz var arkadaş.
Avrupa dün çöküyor bizim borsa uçuyor.
Bugünde cakiliyor.sanki dün yapıldı referandum. :)
Bizim kadar sığ bir borsada hisse çok tehlikeli gerçekten
En temel kural olarak bile bir anda değeri sıfıra kadar düşebilecek birşey alıyorsun ve bizim gibi ülkelerde bu gayet mümkün
Kendi adıma sıfır kaldıraç kullanacak kadar nakite ulaştığım an tamamdır dolar al sat işi kafamda.
Yunanistan fiyatlanmadı, bi türlü tamamen batmasına müsade etmiyorlar... Bu işin ehilleride bunu çok iyi biliyor.. Ama sonuçta her geçen gün batıyor yunanistan insanlar paralarını panikle çekiyorlar ve tekrar güven oluşması çok zaman alır... Fed parasının değerinin çok artmaması için sürekli sözlü müdahale ediyor.. IMF Fede bu sene faiz artırmamasını söylüyor. Bu iş bir yerde patlıycak çünki fedin bu şekilde para basması heryerde Problem yarattı, bizim gibi gelişmekte olan ülkeleri tembelleştirdi insanları gelirinin üzerinde harcamaya teşvik etti. Sonuç olarak geçmişte hak etmeden yaşadığımız refahın bedelini ödeme vakti.. Biz şu An saatli bombayız mesela, aşırı derecede batık Krediler var ve Sayıştay raporları açıklanmadığından neyin ne olduğunu bilmiyoruz. Piyasada aşırı nakit sıkışıklığı var mesela alacaklarımızı alamıyoruz. Türk Borsası bana göre spekülasyon Borsası eskiden hatırlarsanız gazeteler başlık atardı şirketler battı borsa tavan yaptı diye
diye.
Kaldıraç dediğim 1 e 2 ya :) kurum vs özelde bile paylaşmayı sevmiyorum Hakan alınma sakın.
Yalnız cidden haberlerde bile manipülasyon var.
Tweet şeklinde olanlarda pazar günü yunanistan degaj yiyecek ondan herkes çağırılıyor gibi anlatılıyor videodaki adam ise sorun anlaşıyorlar gibi anlatıyor
Ons altının buy u zarar ettirmez. 10 güne 1150 den 1190 görür. % 400 kar
Son dakika yunanistan başbakanı çipras bir suikaste kurban gıtmiş..
Yunanistanı ancak r.t.e kurtarır.. Önce ilk iş İncili eline alıp isyan etmeme ve şükür konusu ile ilgili bölümleri halka anlatacak,sonra Yunanların neyi var neyi yok satacak. Köprü-otoyol-limanlar ne var ne yoksa sonra üstüne bi bedelli.. En Son olarakta Türkiye'de ki vergi sistemini Monte ettimi tamamdır. Yunanistan 10 yıl sonra Avrupa 1.Si olur.. Almanya Fransada da iç savaş çıkartabilirse ballı kaymak oradan gelicek mülteciler ekonomiyi canlandırır ve nüfusta artar yunanistan bi süre sonra ABD ile kapışır
Aynen aslında bıraz ornek alsalar hakaten refaha cıkarlar...dunya dünya olalı böylr sıkma portakal felsefesı ıle yönetim görmemişti...uygulasalar ötv *** küsür falan baya katkısı olur kasaya...ancak dediğin gibi abi..ben böyle rahat bir millet görmedim..meksikalılara aylak siesta düşkünü derlerdi ama gelip bide bu avarelere baksınlar birde...bunlar ağustos böceğine bile uyuşuklukta şapka cıkartır..pazar günü ak *** kara *** belli olucak ama ben bu paşalara bişey olacağını sanmıyorum abi ..
Valla adamlar hem rahat hemde ne bu denize kıyısı olan tüm ülkelerde rüşvet hastalık sanırım. GSYİH ın %10 u rüşvete gidiyormuş.Bugün haberlerde dinledim ab den alınan hibe fonlar karşılığı tarım yapıcaz diye aldıkları makinaları yarı fiyatına Türkiye ve İtalya'ya satmışlar. Şimdide 7 milyar Euro kredi istiyorlar ab den, sadece günü kurtarırlar ama batmasına asla müsade etmezler diye düşünüyorum. En kötü ihtimal borcu çok uzun vadeye yayarak bi nevi hibe gibi de olur... ABD bile bugün yunanistan dan dolayı faiz artırımı gecikebilir gibi birşeyler zırvalamaya başladı...
Aynen aynen,öle bişey olursa yani abd faiz arttırımını bu yavsaklar yuzunden ertelerse,ortalık fena karışır..çarşı kendını fed'e uyarlamıs durumda ..sene sonunu beklıyo adamlar..mıllet deli gıbı bunu beklıyo...olurmu olur valla,çük kadar ülkenin dünya üzerindeki etkisini görüyoruz,buda ders niteliğinde aslında..düşünsene abi bir almanyanın yada fransanın temerrüde düştüğünü...dünyayı kapatalım gıdelım ozaman valla..
Abi çok daha büyük bir sorun var Çin yavaşlamış durumda ve kredi hacmi anormal artmış adamlar sadece Faizini ödeyerek ana parasını ödemeden sağlıksız şekilde bborçlanmışlar. Tüm dünyada balon oluşmuş durumda fed bunun farkında, faizi bence bu sene artıracaklar ama sözlü müdahele ile usd nin uçup gitmesini engellemeye çalışıyorlar. Bence büyük bir Global kriz geliyor.. İçeride durum ***** hükümeti kurmayı kasten geciktiriyorlar, para yok işsizlik aldı başını gidiyor, sanayi üretimi denen bişey kalmamış tamamen hizmet sektörüyle büyüyoruz aynı yunanlar gibi bi de üstüne Global kriz gelirse hapı iyice yuttuk
Euro usd paritesi dolar lehine hemde anlaşma olmasına rağmen.. Çünki anlaşma yalan dolan yunanistan kurtulacak gibi değil...
Doların düşmesi , faizlerin yükselmesi hakkında fikri olan var mı ? Suni piyasa gibi görünüyor
Konut faizleri 1 haftada 0.95 den 0.98 oldu , altın 100 den 98 e düştü , dolar 2.69 dan 2.65 oldu , kaçan yine bize oldu.Her bayram altın dolar zirve yapar , bu bayram dip yaparak geçirecek gibi çok enteresan.
Altinda rakamim 85 geldiği an gomerim :)
Dolar koalisyonda 2.55 2.60 bandina gelir .
Erken seçimde 2.70 2,80 e de uçar.
Fed faiz arttirimi bence yalan bu havada bekle gör yapacaklar.
Çin, yunanistan belli.değilken abd icraat yapmaz bence
Garanti Bankasi sagolsun karın doyurdu bende.8,12 den alip 8,44 den çıktım
Benzin paramız çıktı çok şükür.
Altin 85 gelsinde su ekonomi ile işim bitsin
Hergun takip etmekten işimizi yapamıyoruz :)
Paritenin düşmesi ile bugün bi şükür dedik nihayet... yellen açıklama yaptı bu sene faiz arttırımı olucak dedi..artık kaçarı yok..sadece eylülmü yada aralıkmı o bellı değil..bence eylul olmaz ama aralıkta olmaz..
Yunanistandan bi sikim olmaz arkadaşlar..adamlar resmen dolandırıcı zihniyeti..verin yiyim bekleyin ölmiym mantığı...6 ay sonra bu sefer hepten batıcak..bilemedın 8 ay olsun.. zaten verılen fonun 25 milyar eurosu bankalara gıdecek..neyse yaaa,cuma gunu yellen'ın konusma ıyı takıp edılmeli..zira şahin bir açıklama yapıcak..adımın hakan olduğu kadar emınım :)
bir şirketin %20'si halka açık diyelim. biz burdan hisse alsak aldığımız hisseyi (lot) yine şirkete mi satıyoruz? eğer şirkete satmıyorsak satmak istediğimiz hisse'nin alınmasını mı bekliyoruz yoksa hemen satış oluyor mu?
Borsada işlem gören hisseler halka açık hisselerdir.
1 adet hisse senedi borsada 1 lo ile ifade edilir.
Şirkete ortak olursun ama koca okyanusda 1 gram su bazında :)