User Tag List

Sayfa 33/1068 İlkİlk ... 23313233343543831335331033 ... SonSon
20286 sonuçtan 609 ile 627 arası

Konu: Dolar / Euro / Pound / Forex / Parite / Bilgi paylaşımı..

Bolkar1st - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Y.Emre Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bunca teknik yazının ardına basit bi soru sorucam ama haftasonuna girmeden evvel dolarda kalmayı mı tavsiye edersiniz Tl ye geçmeyi mi?
    +1 takipteyim

vectra-tuner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Merkez bankası zorunlu karşılıkları artırdı yani piyasadan tl çekicek, zorunlu karşılıklara ödeyeceği faizi de artırdı, Abd büyüme verisi çok iyi geldiği için tedbir alıyor şimdiden, faizi yukarı itip kuru bastırmaya çalışıyor, usd için alım fırsatı gelebilir

Almanci Tane-R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı vectra-tuner Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merkez bankası zorunlu karşılıkları artırdı yani piyasadan tl çekicek, zorunlu karşılıklara ödeyeceği faizi de artırdı, Abd büyüme verisi çok iyi geldiği için tedbir alıyor şimdiden, faizi yukarı itip kuru bastırmaya çalışıyor, usd için alım fırsatı gelebilir
    Yani bu olay döviz kurun yükselmesi demek mi
    always AT by AT

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Almanci Tane-R Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yani bu olay döviz kurun yükselmesi demek mi
    Yok faiz nekadar yüksek olursa Tl o kadar kımetli olur, Abd de büyüme verisi çok iyi geldi Merkez bankası bunu dikkate aldı, Eylül'de faiz artırımına karşı gardını almaya başlıyor şimdiden..

Almanci Tane-R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Teşekkürler simdi daha iyi anladım
    always AT by AT

hakotech - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Fed faiz maiz arttırmaz..heyvanoğliheyvanlar..makara yapıyolar

Y.Emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Hafta içi her halükarda bana göre yüksek miktarda dolar bozumu yapmam gerekecek. İşlem emrini şimdi verirsem şuanki kur ile bozum yapabiliyorum. Cuma bu kuru beğenmeyip hafta başını bekleyeyim demiştim. Ani bir düşüş mü bekliyorsunuz ?

Konu hakkında bilgili olan diğer abilerden de fikir bekliyorum aslında

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Y.Emre Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hafta içi her halükarda bana göre yüksek miktarda dolar bozumu yapmam gerekecek. İşlem emrini şimdi verirsem şuanki kur ile bozum yapabiliyorum. Cuma bu kuru beğenmeyip hafta başını bekleyeyim demiştim. Ani bir düşüş mü bekliyorsunuz ?

Konu hakkında bilgili olan diğer abilerden de fikir bekliyorum aslında
    Yok, ama Abd büyümesi çok iyi geldi bundan dolayı fedin merkez Bankasını korkuttuğunu düşünüyorum, fed eylül toplantısında faiz artırmaz ise dolarda kısa süreli bi alım fırsatı olabileceğini düşünüyorum

Y.Emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Anladım, teşekkür ederim abi. Daha yakın takiple kalalım bakalım bir süre daha

ZX-636R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    FED den en erken faiz artışını Aralık 2015 te bekliyordum, bunu şimdi değil 2015 in başında beri söylüyorum. Son durumda görüşümü Aralık 2015 te yol haritasını açıklayıp Mart 2016 da artışlara başlayacak olarak revize ettim. Çünkü FED sadece ABD ekonomisini göz önüne alsaydı faizi en geç Mart 2015 te arttırmış olması gerekirdi. Dünyada ABD hariç gelişmiş ülke ekonomileri büyüyemiyor, gelişen ülkelerde de büyüme oranları çok düştü (geçen hafta yaşadığımız Çin dalgasının özü düşük büyüme kaygılarıdır. Petrol , €/$ ve USBOND daki fiyat dalgalanmaları bunu gösteriyor) öyle ki gelişenlerin büyümesi neredeyse ABD büyümesi ile aynı seviyede işte bu yüzden FED kolayca faiz artışı yapamıyor. (aslında çok geç kaldıklarını kendileri de biliyor ama şuanda yapabilecek birşey yok)
    Faizi arttırsa bu sefer diğer ülkelerin büyümeleri daha da olumsuz etkilenecek böylece ABD nin ihracatı azalacak sonuçta ABD büyüme verisi yine düşecek. tabi ki bu durum sürekli böyle gidecek değil, Eylül deki FOMC de toplantı notlarını takip edin, açıklamalardaki tonun sertleştiğini göreceksiniz.

€/$ için kısa ve orta vadede satış önerebilirim, bunu şöyle de düşünebilirsiniz illa € satın demiyorum eğer borçlanacaksanız $ yerine € borçlanmak daha mantıklı. yada TL pozisyonunuz varsa riskinizi azaltmak için YP ye geçmek yi düşünüyorsanız € yerine $ da geçmek daha mantıklı sonuçta bu da bir yatırım stratejisidir. ben 2016 nın sonuna kadar bu stratejiyi takip edeceğim çünkü 2016 Eylüle kadar ECB faizleri düşük tutmasının yanında parasal genişleme yapacak yani piyasadan tahvil alıp piyasaya para verecek dolayısıyla piyasada hem faizi düşük hem de bol olacak. Piyasa çok olan her zaman değersizdir/fiyatı düşüktür. ( Bunu €/TL için düşünmeyin €/$ ve €/CHF için düşünün)

gelelim iç piyasaya, iç piyasada seçim öncesi bir miktar rahatlama olabilir sınırlı bir hareket de olsa alım yapılmak isteniyorsa 2.90 nın altından denenebilir, bu süreçte seçim anketlerini de takip edin geçen hafta çıkan ankette AKP % 39-40 HDP %14,50 gibi sonuçlar yayınlandı bu da demek oluyor ki seçim olsa da partilerin millet vekili sayıları mevcut durumdan çok farklı olmayacak yani ufakta yine koalisyon gözüküyor tabi anlaşabilirlerse. Seçimden sonra sonuçlara göre ortam daha da bozulabilir.

ZX-636R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    son olarak size yıl içinde hazırladığım $ ve € analizimi paylaşıyorum.
    Ocak 2015 te $/TL 2.25 lerdeyken ilk beklentim 2.50 di bu seviyeye gelince 2.75 olarak revize ettim, siyasi ortamın gerginleşme sonrasında temel analizimi aşağıda şekilde oluşturdum. Tabloyu inceyip soru sormak isteyen arkadaşlara açıklayabilir. Tablo %100 bana aittir telif sorunu yaşamazsınız

Not: Öneri isteyen arkadaşlar maliyet seviyeleri ve pozisyonu taşıma vadelerini de yazarsa daha net cevaplar verebiliriz.

aşağıdaki tablo Politik ve ekonomik veriler sonrası iç ve dış konjönktür de dikkate alıp hazırlanmıştır

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Zx-636r noktayı koymuşsun yorumların da çok doğru, usd artık hükümet politikası olarak yüksek tutulacak çünki Türkiye ihracatı euro usd paritesinden dolayı, sanayi aşırı vergilerden enerji fiyatı,tüm dünayda düşmesine rağmen bizdeki yüksek petrol fiyatlarından dolayı rekabet edemez hale geldi,yine yanlış dış politikalar yüzünden suriyeli göçmen, terör olayları vs turizmi etkiledi.., avrupada iyi durumda değil buda Türkiyeyi etkiliyor sonuç olarak ihracatı artıramadığımız için yüksek kur yolu ile ithalat frenleniyor...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı hakotech Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Fed faiz maiz arttırmaz..heyvanoğliheyvanlar..makara yapıyolar
    Konuyu açıp kayboldunuz,
    Valla inşallah eylülde faiz artırmaz yada saçma sapan konuşmaz, Uzun süredir kur seviyesinden dolayı alım yapmayı bıraktık biz.. Kur az sakinleşirmi diyoruz bekliyoruz tam az gevşemeye başlıyor kredi derecelendirme kuruluşları çıkıp saçma sapan konuşup yine kuru yükseltiyor... Hani diyorum Liderimiz bişey yapamazmı ? Paralel vs. diyip içeri attırsa bunları , Yellene de bi kırmızı bülten?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    UYUM , TUKAS .... Yeşiller içinde nede güzel olur
    Dr.ECU

hakotech - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konuyu açıp kayboldunuz,
    Valla inşallah eylülde faiz artırmaz yada saçma sapan konuşmaz, Uzun süredir kur seviyesinden dolayı alım yapmayı bıraktık biz.. Kur az sakinleşirmi diyoruz bekliyoruz tam az gevşemeye başlıyor kredi derecelendirme kuruluşları çıkıp saçma sapan konuşup yine kuru yükseltiyor... Hani diyorum Liderimiz bişey yapamazmı ? Paralel vs. diyip içeri attırsa bunları , Yellene de bi kırmızı bülten?
    Konuyu sızler ıcın actım aslında ben euro,dolarcıyım bunlar hakkında sorulursa soru yada bu ıkı ensturman hakkında parite olarak hertürlü soruyu yanıtlayabılırım..

Çin belasına yakalandık ondan pek bakamadım sıteye..bıde tolga denen bı *** var banlamış beni şerefsiz (makara yapmış küçük beyniyle ) baya baya da atmış hanı 8-9 gun..bende açtırmadım banımı,o hırtoya solıcegıme kalsın dedim..*** oldu totoş

MBuğra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    8'den THYAO aldık, dötümüzde patladı iyi mi.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yataş yataş dedik alan ? Gitti yeşiller
    Dr.ECU

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Usd kurunun , Euro dolar paritesi 12.80 olmasına rağmen 2.95 seviyelerinde olması korkutuyor, Üstelik daha Eylülün başındayız. Şimdilik Kurda belli kritik seviyeleri aşmamak adına devlet kurumları ve D.bankaları ufak çapta döviz satarak müdahale ediyor ama nereye kadar? Morgan stanley denen kurum 2016 ikinci çeyrek Usd kuru için 3.830 dan bahsediyor nasıl oluyor da devlet hükümet buna birşey demiyor, Adeta milleti dolar almaya yönlendiriyorlar, Usd oralara ulaşmıyacaksa bile yönlendirme ile ulaşır halkı panik haline sokuyorlar. Siyaseten çok zor günler bekliyor ülkemizi.

multispace - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dolar 2,97 oldu arkadaslar

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 konuk)

Bu Konudaki Etiketler