dolar biraz hareketlendi yukarı yönde ,noldu acaba ?
ya biri öksürdü ya da hapşırdı
Piyasalar normalde tepki vereceği gelişmelere tepki vermediğine göre...
Dun grupta da yazdim. Hicbirsey beklemiyorum diye,etkisi olmaz.Bu açıklama sadece belli bir kesimi rahatlatmak içindi (pentagon tarafindan yapilan)
Alt metinde yine öptüler oksadilar,enistem neden bizi öpüyor bakalim...
Ama isin daha acisi, Volvo'nun tamamı 1.8 Milyar dolara satıldı.
S400 leri 2.5 Milyar dolara aldık.
Beynini s....tayyip....
murat abi yakında konu açar "ifadeye çağırıldım" diye![]()
"gafleti, zılleti ve cehaleti tattık. sıra sefalette."
twitter da görmüştüm. "bu site sayesinde çok değerli insanlarla tanıştım. siber suçlardan engin amirim mesela. beni hangi ortalık çocuğu şikayet etti lan" diye![]()
turbocuk istiyoruz
Vadeli mevduat oranları daha ne kadar böyle gider? Düşme çıkma ihtimalleri nedir ?
mb faiz indirince tabiki düşecektir..
"gafleti, zılleti ve cehaleti tattık. sıra sefalette."
gözler 25 temmuz a ve 31 temmuz a odaklanıyor. piyasada rüzgar TL ve diğer tüm EM ler için olumlu esiyor.
dün ekonomistler ile yapılan anket açıklandı, TCMB den beklenti faiz indirimi medyan 200bps, ancak piyasa beklentisi daha yüksek Swap piyasası 300bps faiz indirimini fiyatlamış durumda. Eğer TCMB 200-300 bps gibi bir indirim yaparsa TL varlıklarda alışlar devam eder. 350bps ve üstü için USDTL de sert yükselişler görebiliriz.
200bps altında da USDTL de sert düşüş görürüz. EMA200 5,56 dan geçiyor 5,57 de önceki dip var, buralar gündeme gelir.
26 Temmuz sabahı itibariyle TL mevduatta çok farklı fiyatlamalar olacak, en az 200bps altını beklerim. TL mevduatınız varsa ihtiyacınız da yoksa uzun bağlamanızı tavsiye ederim
USD mevduat da benzer olarak aşağı geliyor ki o da 31Temmuz sonrası aşağı gelecektir. Tabi TR CDS ler de aşağı geliyor o yuzden FED in 25bps lik faiz indirimi bizdeki banka mevduatlarını daha fazla aşağı çekecektir.
EUR mevduat zaten geberik, dün bir bankadan %1,92 alıp devam ettim ki çoğu bankada %0,70-0,90 arası
EUR için mevduat yerine DCD yapmak çok daha karlı olabiliyor, eğer EUR/USD de makul parite riski alırsanız %3-3,50 oranlar yakalanıyor
gözler 25 temmuz a ve 31 temmuz a odaklanıyor. piyasada rüzgar TL ve diğer tüm EM ler için olumlu esiyor.
dün ekonomistler ile yapılan anket açıklandı, TCMB den beklenti faiz indirimi medyan 200bps, ancak piyasa beklentisi daha yüksek Swap piyasası 300bps faiz indirimini fiyatlamış durumda. Eğer TCMB 200-300 bps gibi bir indirim yaparsa TL varlıklarda alışlar devam eder. 350bps ve üstü için USDTL de sert yükselişler görebiliriz.
200bps altında da USDTL de sert düşüş görürüz. EMA200 5,56 dan geçiyor 5,57 de önceki dip var, buralar gündeme gelir.
26 Temmuz sabahı itibariyle TL mevduatta çok farklı fiyatlamalar olacak, en az 200bps altını beklerim. TL mevduatınız varsa ihtiyacınız da yoksa uzun bağlamanızı tavsiye ederim
USD mevduat da benzer olarak aşağı geliyor ki o da 31Temmuz sonrası aşağı gelecektir. Tabi TR CDS ler de aşağı geliyor o yuzden FED in 25bps lik faiz indirimi bizdeki banka mevduatlarını daha fazla aşağı çekecektir.
EUR mevduat zaten geberik, dün bir bankadan %1,92 alıp devam ettim ki çoğu bankada %0,70-0,90 arası
EUR için mevduat yerine DCD yapmak çok daha karlı olabiliyor, eğer EUR/USD de makul parite riski alırsanız %3-3,50 oranlar yakalanıyor
Benim sahsi fikrim 19.5 lere getircekler. Psikolojik.olarak 20 nin altini istiyolar.birde insaat firmalarinin kredilerinin patlayacagi dusunulurse o daireler ciklet parasina yabanciya satilmali.su sartlarda vatandas 500 liralik evi alip 10 yilda 1.3 milyon olarak geri odemek istemez. 25 ini herkes bekliyo dolar ucacak diye.ama bence saglam bi faiz indirimine bu piyasa cok bi tepki vermez gibi
Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)