Çoğu kişi daha arabayı almadan kaça satarım hatta kar edermiyim hesabı yaptığı için boyayı,km'yi takıntı yapıyorlar..Km yüksek,4 parça boya var aman ihale bana kalmasın, satarken elimde koz olsun hesabında...
Printable View
Çoğu kişi daha arabayı almadan kaça satarım hatta kar edermiyim hesabı yaptığı için boyayı,km'yi takıntı yapıyorlar..Km yüksek,4 parça boya var aman ihale bana kalmasın, satarken elimde koz olsun hesabında...
Ben 98 ventomun kilometresini 310.000 olarak sahibindene girdim. En yüksek kmye sahip 3. araçtı benimki :) Halbuki Vento'nun son üretildiği sene 98. İlk üretim senesinden itibaren 1991 model ventolar bile 200.000 civarlarında. Ama koltukları hiç öyle demiyordu :) Ama ben 1 haftada sattım. 180.000de Ventolar hala ilanda. Alıcı biraz anlıyorsa zaten durumunu görünce dönüp geri gidiyor.
ek cıvıc vardı iki sene önceye kadar 97 de sıfır almıştık km si 446 bindeydi kaza yaptım pert oldu.hatta hurdasını satmıştık alan adam tekrar ilana koyup km yi 200 bin yazmıştı.pertte bile km ile oynayanlar var sanırım :)
şuan 2012 fb7 cıvıc var km si 103 bin de
Bas bas bağırdığım konulardan biridir. Memlekette 15 yaşın üstü 200k aşmış araç sayısı niyeyse çok az. Bizim milletimiz alışmış km'si düşürülmüş arabaya binmeye diyorum ve geçiyorum.
kesinlikle galeride kuzenimle ne zaman şehir dışına araba bakmaya gitsek (km düşük boyasız hatasız) düşürülmüş çıkıyor. abi kimse düşünmüyor adam 50 bin km yolu dağda taştada yapmış olabilir 250 bin km yolu otobandada yapmış olabilir sorsan 250 binde ooo çok yormuşlardır. yıllardır abimle her bmw alışımızda km saçmalığı yüzünden orta noktayı bulamadım. buluyor 100 binde orası burası oynamış araç. km düşükde sıfır değilya kardeşim bakılan araba 500 bindede olsa temizdir. millet yurtdışında bakımlı binip 500 bin 1 milyon km yaptı die ödül alsın bizimkiler 200 bini geçen arabanın suratına bakmasın
piyasa hep ucuz eti sever
Araba bişey mi ben lastikte km düşüren gördüm. 1.5 sene önce 9 binle lastik sattım sattıgım arabayı biliyorum geçen ilanı denk geldi çok öncedende görmüştüm hala 5 bin km de pzero nero lastikler yazıyor ilanda :D
benim arabada 2007 model 153 binde.2000 2001 model arabada 120 130 binlerki ciddi bi çoğunluk bu ciddi komik geliyor
Bu işi yapan biniciler de var :) Bizde bir Peugeot 106 XS vardı ilk sahibi bayandan almıştık aracı 252xxx km' de idi muayene yoktu araçta. Herneyse vatandaşın birine sattık arabayı muayenesini falan yaptırdı alan arkadaş, 1 hafta olmadı ilanlara bakıyorum bi baktım sattığımız araç ilanda 86xxx km' de orjinal falan yazılmış fiyat yükseltilmiş vs. alan arkadaş sonra yedek anahtarını almaya geldi aracın dedim ilanı gördüm 86xxx deymiş araç biz seni kandırdık heralde falan yaa abi sorma arkadaş yapmış yok diyemedim falanlar filanlar.
2013 de 89.000 km de aldığım 99 model astramı 2015 de 95.000 km de sattım yani 1.5-2 yılda 6000 km yaptım :)
Kimi ben km'ye bakmam motor yaptırılır, boya değişen olmasın der
Kimi boya değişen önemli değil, km düşük olsun der
Sonuç, arabada boya yok derler yanına gidersin heryeri çizik güneş yanığı vs. değişen yok derler yansımalara bakarsın yakamoz misali dalgalanmalarla romantik anlar yaşarsın, km düşük derler (aslında yalanda değil düşürmüşler) ekranda 100bin yazar 2 sene önce 200binde bakıma girmiştir..
Doğrudan kimseye lafım yok fakat bu km-boya-değişen konusu sıradan bir aile otomobilini unique yapmaya yetecek kafaya geldik. Kimse farkında değilki övünülen sıfatlar biraz fazlaca gezmeye veya otoparkta gelip birinin vurmasına bakıyor. Bunu Otomobilleriniz kısmında başlıklardan bile görebiliyoruz, XXXX model Değişensiz, XXXX model ZZ bin kmde.
her km düşük olan araç km düşürülmüş anlamına gelmez tabi ki ama malesef çogu insan yapıyor bunu 1-2 lira fazla satmak adına öbür tarafı hiç düşünmemeleri ilginç geliyor bana sonucta kul hakkına giriyor bu mesele.
89 model aracımın takometresi bozuktu ve babam bir şekilde bir yere yaptırmaya gitmiş, araç orjinal 250binde ama gel gör ki sevgili usta babama sürpriz olsun diye kilometremizi 25bine düşürmüş :icon13: e tabi eve gelince fark ediyoruz. Adamlarda artık ön tanımlı bir hareket olmuş. Hayır aracı satmıcam etmicem, ölene kadar benimle gidecek. Sen ne diye yaparsın. Bir de gizli ! Adamın dükkanını basmadığım kalmıştı.
Yakın zamanda ledleri yenilerken düzelteceğim.
Sözün özü, bizim millet katekulliyi seviyor. Adama bunu yap desem bıdı bıdı yapacak, sen git km'yi düşür. Bir de utanmadan satarken kolay olur abi de. En yaratıcı küfürler sizlere sevgili dolandırıcılar !!!!
Geçen sene 2010 vw golf almıştım 180.000'de aracın ilk sahibinden size açık konuşabilirimki o araçla tam 4 ay vakit geçirdim bir gün bile beni üzmedi araca binen inanmıyordu kmsine işim gereği bir ara avcılara gidip gelmiştim ve gerçekten performans konusunda beni gerçekten şaşırttı diyebilirim.Çünkü araç hiç yüksek km'li araba gibi bitik değildi bizim evdekiler baya karşı çıktı özellikle babam çok karşıydı seni kandırmışlar felan diye 4 yaşında araba bu km'de olurmu dedi ama aldıktan sonra kendi aracını evde bırakıp benim araçla gidiyordu ne işi varsa eve her girişinde çok güzel kaçıyor derdi:D
Ben 500Binde Mercedes Sattım Motorunda Tık yoktu Maaşallah
98 model 116000'de aracım. Kimseyi inandiramiyorum herkeste bi önyargı var. :) Ben de 2 sene once 73 binde aldım. Allah'tan muayene kilometreleri belli. Ben satana kadar olması gereken kıvama gelir bu sekilde devam edersem :D
benim 2006 puntom var orj 74 binde.
geçmiş muayene kayıtları servis kayıtları vs herseysi duruyor.
alalı 2 ay oldu 1000km kadar yaptım. :)
dayımda 2001 megane var sıfır aldı. şuan 73bin oldu.
ama ülke genelinde bu km takıntısından dolayı böyle sıkıntılar mevcut.
ben 10 yıl evvel vti almaya niyetlenmiştim kısmet olmamıştı o zaman km ler neyse bakıyorum şimdide aynı gibiler ajda pekkan gibi bu vti lar :p
10 yıl önce 220 binde sattıgım si yi gecenlerde ***** sitede 200 binde gördüm sahibine mesaj attım adama agbi satmaya çalışıyoruz falan diye geri döndü haram sadece çalarak olmaz !
KM basamakları yükseleceğine, bizim ülkede fiyat basamakları yükseliyor.
Alt komşumda 2001 Toledo var 49.000'de emekli abimiz satmıyor :D
Bu iş artık çok basitsenerek yapılıyor.geçenlerde bi müşterimiz utanmadan "siz bu beyin işlerinden anlıyorsunuz.hazır yazılım yapıyorken km'yi de düşürebilirmisiniz" dedi.kanım dondu kovacaktım adamı.
Yazdıklarının tamamına katılıyorum ve Arz/Talep meselesini düşününce bana göre asıl hatalı olan taraf bu taleplerde bulunandır yani "Hatasız olsun, nokta boya olmasın, değişeni olmasın, km'si düşük olsun ha birde sudan ucuz olsun"10 ve üzeri yaşlarda araçları satma/satın alma kriterleri gözden geçirilmeli, istisnai durumlar elbette mevcut "yukarıdaki kriterlere uygun fakat fiyatı haliyle yüksek fakat benim aracımın nesi eksik deyip aynı fiyatlara çekince ortaya bu manzara çıkıyor.
ayrıca sanki km si düşükse temiz kullanılmış oluyor. adam daha arabayı sıfır alır almaz hayvan gibi kullanıyor. içi desen leş. bir aracın içi leş se km istediği kadar düşük olsun boyası olmasın onuda almam. temiz araç kullanan adam önce yaşam alanını temiz tutar.
97'de aldıgımız 0 e36'yı 2004 de pert ettigimde 65 bini az geçmişti cincik gibiydi kıymetini bilemedim :). şimdide pederin f30 28bine yeni geldi 3-4 kere ankaraya gidip geldiler yoksa oda olmazdı. kısacası babamdan araba alınır :D
2004 şubatta 0 km kia rio aldık geçen hafta 285 binde sattık.
2007 kasımda 0 km leon aldık 2013 ocakta 120 binde sattık.
arada 6-7 ay bindiklerimizde hep o kadar yol yaptı. yalnız 1 sene 106 gtı a bindim. 4000 km yaptım oda hem şirket arabam vardı hemde grnelde sanayii deydi :)
ortalama aynı km. daha aşağıda olmuyo maalesef bizim ailedede.
Suanki aracım satısta ne arayan var ne soran, altına yazdım komple boyalı diye adamlar ya aramıyor yada fiyati cekiyor, 96 Model araba 166 Binde 3 yılda 20 bin km yapmısım millet neyin kafasında anlamıyorum cıldırmamak elde degil,Herkez akıllı ya ucuza alayım pahalıya satayım kafasında
Ogretmen , Polis herkes arabasindan 3-5 kar ederim derdine dusup galericilige soyununca tabiki piyasa da karisiklik oldu . Buna bagli olarak hem fiyatlar isi bilmeyen de sirf kar etmek icin 3 5 fazla yazan cahillerin yuzunden hemde bu fiyatlari gorup e benim arabam ondan daha iyi diye daha da yukseltenlerle doldu . Ee sonuc fiyatlar yuksek ve tercih cok olunca vatandasimiz her zamanki gibi kendi malini digerlerinden alimli gostermek icin yok km dusurme yok boyasiz hatasiz diye itelemeye baslar oldu . Bunun yaninda bide pertleri toplayip cincik boncuk amca teyzeciler turedi onlara deginmiyorum bile sitede de coica etiket meraklisini goruyoruz zaten
Benim pederden de araba alınır valla :D Paspasın üstünde takvim var, kirlendikçe takvimin yaprağını koparıyor :D
2013 model 10bin km de 5bin km si uzun yol, 3bin kmsini de ben yaptım :D
2-3 ay önce 201 binde corsa c sattı arkadaşım .1 hafta sonra 150 binde ilanı açıldı ve satıldı . hatta burdan paylaşmıştım . hükümet hükümet değil ki sadece vergi almaya ,halkı mikmeye çalışıyo kafaları .
Numaranı ver arıyorum :)
Ne yazık ki millette oluşan güvensiziliğin sonucu..TAvanda kuş pisliği vb sıkıntılar varsa,tampon,kaputta sıkıntı varsa tabiki de boyanabilir araç..ARacı çizik,vuruk neden kullanalım ki..
Ancak öyle güvensiz olduk ki birbirimize,dürüstçe bu sebeplerden dolayı işlem yapılan araçlara ,çoğu aracı cebinden çıkartacak kondisyonda olsa bile yanaşmıyoruz.
abi bu boya takıntısı niye oldu dolandırıcılar yüzsünden oldu başka sebebi yok ki :) . geçen sene fiorino ya baktım bi tane .telefonda sadece sol çamurlukta el kadar lokal boya var dedi . tamam bilader dedik gittik . araba sol önden sağlam patlamış .ön tampon evlere şenlik. çamurluk sökülüp takılmış tamamen boyalı .ön tekerler yamuk duruyo .marşipiyelin tekerleğe yakın olan kısmı işlemli bagajda el kadar rutuş boyası var ama resmen badana yapılmış o kısımda.. lifte kaldırsak daha neler çıkıcak kim bilir .. allahtan aynı şehirdeydik adamla 7-8 saatlik yoldan gelip o manzarayla karşılaşsam iyi şeyler olmazdı sanırım .
Tekirdağ da almancı bir amcada 2000 model vectra var 12.000 km satmıyor sadece istanbula git gelde kullanıyorum diyor tekirdağ içi 93 model şahini var o da ilk sahibi 80.000 de :D
Şucu nedir benin yakalanırsa?
Hayır anlamadım olay benim acık acık ilana herseyini yazdım aracın aldıgımdan beri 5 binde bir yag degisimi yaptm ki 3 tane oldu simdi degişirsem 4 olucak hepsinin belgesi vs var sadece yaptıklarımı hesaba vursak 12 13 e geliyor ama millet hala pazarlık pesinde.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...7807854/detay/
Ne yani yalan dolanmı söyleyelim 2 parcada boyamı var garaj arabası + km cekipmi satalım ne yani..Araba alıp satmaya korkar oldum yeminlen
2002'de kuzenime 0 civic almışlardı 2008'de 82.xxx km'de satmış 2-3 ay kadar önce sanayide görmüş 91.xxx km :D 2014 mayıs başında aldığım 8v a3 henüz 6 binde bu haftsonu 6200-6300 km'yi görücez ama :)
Muayne kayıtlarına da ben çok inanmıyorum, adam gitmeden düşürür girer burası Türkiye... Sırf göstergede km düşük diye yaşarken mezara girmiş arabaları millet almaya devam ettikçe bu işin sonu gelmez, denetlenebileceğini de sanmıyorum.
bu km dusurme olayı mercedes bmw gıbı araclarda kumandaya sanzumana motora kaydedılıyor sanırım. vw de bende vag comdan kontrol ettım bı yerde motor beynınde kaydedılmıstı.tabı adam oraları sılıyorsa ayrı. bıtane galerı yetkılı satıcıyla baya muhabbetım olmustu vıto ıcın dedı yetkılı servıse expertız yaptır alacagın arabayı km ye orda detaylı bakıyorlar demıstı. kumandaya vs de kayıt oluyor dıye. kısaca mılletımızın akıllanması lazım.tabı eskı araclarda motor beynınden vs okuma yoktur buyuk ıhtımal.