http://www.hepsiburada.com/sony-xper...lcepsonxpriaz1
Printable View
1000 tl bandinda
Lenovo x2 , sony m4 , lg g2 cok mantikli cihazlar
Veya asus zenfone 2 olabilir vatan stoklarindaki 16 gb liklarda 4gb ramli bilginiz olsun
Xperia Z1'e bakmanı tavsiye ederim. Lolipop güncellemesinden sonra dahada güzel oldu alet.
4 gb ram li telefonu kim napicak ya, biz 4gb a sanal sunucu aciyoruz, deli gibi uretim yapiyor.
o kadar mi kotu program yaziyorlar ki o kadar ram e ihtiyaci var?
8 cekirdek de bir o kadar gereksiz, belirli frekans hizini asamiyorlar sicaklik ve pilden dolayi ama b.kunun cikarmislar:)
Android 64 bitmi ki . 4 gb rami nasil adresliyor?
Mesajınızdan sonra m4'ü inceledim, açıkçası hoşuma da gitti. Malzeme kalitesi hakkında fikriniz var mı ? Sony'ler genelde bir tık üstte oluyor bu konuda diye biliyorum.
Bir de garanti konusunda en başarılı firma hangisidir ? Yani tam bilmiyorum ama brightstar, kvk, genpa falan farkediyor mu cihaz alımında dikkat etmek gerekiyor mu ? Yoksa bir cihazı sadece bir firma mı destekliyor ?
Android uygulamaları Java alt yapısında olduğundan dolayı Iphone'dan fazla RAM tüketme Swift(Objective-C)' ye oranla.
5.0 Lollipop ile beraber 64 bit CPU desteği olduğunu biliyorum ama yanılıyor olabilirim.
4 GB RAM'i olan Asus Zenfone 2 yi alacağım 32GB satışa çıkınca bakalım. Fiyat olarak eskiye oranla artmış olsada Asus politika olarak yine de hala uygun Amiral Gemilerinin yanında. Orta-İyi performansa sahip herşeyden yapıyor.
4 GB ram DDR3 olduğundan DDR4 gibi çalışmıyor. Ram miktarına takılmamak lazım 3 GB DDR4 çok daha fazla iş yapacaktır.
Pazarlama pazarlama pazarlama... Amerikalı mantığı More is better olduğundan dolayı adamlarda satmak için bunu uyguluyor :)
Cihaz güzel duruyor sony şıklığı yansımış telefona ben beğendim biraz daha süratli olabilirdi.
Çok sık cihaz değiştiren bi insan değilim 4 yıldır S3 kullanıyorum ondan önce LG optimus vardı sürekli android kullandım.
Şimdi bi yol ayrımına geldim arkadaşlarım iphone al diyor ama aşırı pahalı bende asus 16gb 4gb ramli 1.8 ghz'li ve Aqua m4 arasındayım.
Bu konudaki yorumlardan sonra bende baya araştırma yaptım.
1000Tl gibi rakamlara en iyisi Lg G2 duruyor. Kiyasla sitesinden de hep kıyaslama yaptım.
GM Android One 4 çekirdek ama işlemci hızı 1.2ghz.
Diğer sitelerde yapılan yorumlarda önemli olanın çekirdek sayısı değil işlemci hızı olduğundan bahsediyorlar.
4gb ram anca bilinçsiz android kullananlar için ideal onun dışıdan fazlasıyla gereksiz.Azcık rootlayıp mıncıklıyorsa android telefonu zaten startup ta ne kadar gereksiz uygulama varsa kapatsa kullanacağı max ram 800 mb geçmez :)
Bilinçsiz kullanıcı diye bir şeyle alakali değil ki bu. Herkes root rom vs işlerle ugrasmak zorunda değil. Üreticilerin son kullanıcıya göre ürün çıkarması lazım ki devamı gelsin. HTC bu işi çok iyi yapiyor bence android tarafında. LG baya ilerledi. Geri kalanlar Apple hariç yazılım için bir şeyler vaad etmiyor bana göre.
Ekleme: Apple bu işi çok iyi yaparken kimse sıfır aldığı telefon ile program silme, sürekli kapatma, başlangıç ayarları ile uğraşmak zorunda da değil bu kadar paralar dökülüyorken
Bahsettiğiniz yüzeysel ayarlar ile rom ve root gibi olayların sizce yakından alakası var ise o sizin görüşünüz hiç birşey demem çünkü her kullanıcı rom ve root bilmek zorunda değil her telefonda da bu işlem kolay değil. Arabaya bindiginiz de 5 dk ayna ayarı yaparsınız ama gel gelelim telefon için bazen saatlerce ugrasirsiniz ve risklidir bilmeyen brick te yapabilir.
Dünden bugüne samsung kullanıyorum memnunum
Yorumlar için teşekkürler arkadaşlar ,seçenek gerçekten çok kafa karıştıyor içlerinden GM ve iphone5 mantıklı geldi .
arkadaşlar ben de bişey sorabilirmiyim.
5s şekil ve boyut olarak çok hoşuma gidiyor ancak 6 ile arasında pek fiyat farkı yok. 5s alsam 6 almadığıma pişman olurmuyum. bir de 6 alsam yakın zamanda 6s veya 7 çıkar da bu sefer 6 aldığıma pişman olurmuyum ???