User Tag List

Sayfa 6/11 İlkİlk ... 45678 ... SonSon
197 sonuçtan 96 ile 114 arası

Konu: Üniversite Tercihleri 2015 Genel

mert_can 41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Alıntı KeremO Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çok sağol Şu an gidip görme imkanım yok kampüsü. O yüzden tek bilgi kaynağım internet. Ilk baslarda biraz zorlanıcaz o zaman. Zaten Kırklareli`den sonra neresi olsa alışmak zaman alacak
    ulaşımı rahat kafana takma çarşısı falan gezilir ulaşım sıkıntısız çekmezsin hiç bir zaman yalnız kocaeli ünüversitesinin birden fazla yeri var genelde mühendislikler umutepede ona dikkat et ama köseköy tarafında ve gölcük tarafında da fakülteler var bilgin olsun
    Alıntı MBALP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sanırım araç nazım hikmet ile Cemal sureyya' nin vakti zamanında ortak olarak aldıkları ve Ataşehir gecelerine adlarını altın harfler ile yazdırdiklari araç..

Thejustice - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Üniversite tercihinden önce meslek seçmelisiniz. Kurumumuzda Elektrik Elektronik mühendisi olup Veritabanı mühendisi olarak çalışanlar var Doğru meslek iyi üniversite prensibiyle hareket edin.

Kakus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kocaeli Üniversıtesi hakkında bilgisi olan var mı?
    Özellikle mühendislik fakültesi
    Mert Can zaten oldukça şey yazmış. Ben de dilimin döndüğünce cevaplamaya çalışayım sorularını...

Yurt konusuna tam olarak değinmemiş Mert Can. Yurtlar merkezde, Bayındırlık'ta, kampüsün içinde, direkt kampüsün karşısında. Bu şekilde bölgelere ayrılıyor. Kampüs dışında olanlar özel yurt elbet. Bayındırlık denilen yer ise okula minibüsle 15 dakika. Orada da 1-2 yurt var. Kiralardan dolayı öğrenci bölgesidir. Sen de her üniversite öğrencisi gibi, ilk senenin sonunda yurttan ayrılmayı, eve çıkmayı falan düşüneceksin illaki... Yurtlar hakkında başka sorun olursa sor; öğrenir, yardımcı olmaya çalışırım.

Umuttepe fakültesi, yani senin de bölümünü içerisinde bulunduran fakülte; dağın başında. Merkezden bindiğin araca göre 30-40 dakika sürüyor. Fakülte bizim fakültenin hemen çaprazı, A kapısından girildiğinde yürüyerek 3-4 dakika, B kapısından girersen 5 dk sonra fakültende olmuş olursun. Fakülte kantinini beğenmezsen, çevrede öğrenci evi gibi kafeler var. Yemekhane ise fakültene 7-8 dk.

Söylenilen gibi rektörümüz yeni değişti ve bütün o kar yağışlarında verdi tatili, verdi tatili. Twitter fenomeni bile sayılabilir kendisi. Geldiği gibi yaz okulu da açıldı. Büt de var zaten. Amma ve lakin, geçme notu: 65. Haberin olsun. : )
    K.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mert_can 41 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    banada yurt parası falan cart curt iyi bir miktar çıkardılar ama o aşamayı geçtik zaten orası olmazsa nişantaşı ünüversitesi var o yurt haricinde 30 bin kıbrıs bir nebze daha iyi o yüzden seneye eve çıkar büyük oranda masrafı düşürürüm aşağıda bana orda ortam önemli kışın nasıldır soguk olurmu iklimi nasıl ortamı nasıl sıkıcımı falan vb uluslar arası kıbrıs ünüversitesine gidicem havaalanına 15 dk mesafedeymiş orda araba sahibi olmak şartları nasıl falan ingilizce başıma dert açarmı bana bunlar önemli
    Kıbrıs psikoloji düşünüyorum ama kararsızım para konusu ve yurt sıcak ortam zorlar gibime geliyo

EfeTopcu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kastamonu Üniversitesi: Bu sene ilk dönem, dershanemdeki rehber hocasının tercih sıralamasının azizliğine uğrayarak yanlışlıkla gittiğim okul. İlk dönem ordaydım, 4 ayım geçti orda ve Kastamonu'lu arkadaşlar lütfen yanlış anlamasın ama hayatımın en kötü 4 ayıydı belki de. Önce kayıt için günü birlik gittim ve aha dedim sı*tın efe birkaç hafta sonra, okul açılmadan önceki gün 2 bavulla kastamonuya giriş yaptım ve macera başladı Yaptığım en büyük hata okullar açılmadan önceki gün gitmiş olmamdı. Otobüsten indim, sudan çıkmış balığa döndüm Neyse bavulları terminalde emanete bıraktım, çarşıya gittim ve ev arayışlarına başladım. 2 farklı emlakcıya gittim, 3 farklı ev gösterdiler ve evler birbirinden leş, 100m2 anca var ve söylenen fiyat aylık 800TL. İş sadece kira ile bitmiyor tabi, eşyalar vs. derken ev işi kafamı acaip bulandırdı, bende baktım sokakta kalıcam, önüme gelen ilk yurda yerleştim mecburen. Şehir olarak, 50-60 yaş üzeri için ideal ama öğrencilik için gidilmesi gereken en son şehir. Birkaç cafe dışında yapacak hiç bir şey yok. 4 ayın tamamı sıkılarak yurt da oturmakla geçti.

Neyse, artık ilk dönem bitti ve Kayseri'ye döndüm. Kara kara kastamonudan nasıl kurtulcam diye düşünürken, lise arkadaşımla karşılaştım. Niğde üniversitesinde okuyordu, gel dedi yatay geçiş yap. Bir kaç üniversite daha araştırdıktan sonra Niğde çok makul geldi ve geçiş başvurusu için gittim. Başvuru kabul edildi, okula kaydımı yaptırdım. En çok korktuğum konu, ev konusuydu ama onu da Allah gönlüme göre verdi ve çok rahat bi şekilde çözdüm. Ev fiyatları; toki'de 3+1'ler 400-450 TL, 2+1 ler ise 350TL civarında. Ben tam merkezde, çarşının dibinde (Niğdeyi bilenler varsa hayat hastanesinin karşısı, dominos pizza nın üstü) çok güzel bir sitede 280 m2 evi 600TL ye tuttuk. Kampüs çok güzel ve canlı . Ulaşım çok kolay. Şuan Allah'a bin şükür hayatımdan memnunum ve bence Niğde Üniversitesi, ülke genelinde gidilebilecek en düşük puanlı ve en kaliteli üniversitelerden biri. Tavsiye ederim. Gelmeyi düşünen arkadaşlar pm atabilir, daha detaylı bilgi verebilirim.

63owen63 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşlar bir kaç gündür , günüm yollarda orda burda geçiyor, Pazartesiden itibaren, sizlere yardımcı olabilecegim. P.m kutum doluyor sürekil siliyorum, burdan yazarsanız sevinirim.
    Polo TDI WRC İsot Edition / Powered by İsot

Instagram : mehmetguliaytar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Kakus Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Mert Can zaten oldukça şey yazmış. Ben de dilimin döndüğünce cevaplamaya çalışayım sorularını...

Yurt konusuna tam olarak değinmemiş Mert Can. Yurtlar merkezde, Bayındırlık'ta, kampüsün içinde, direkt kampüsün karşısında. Bu şekilde bölgelere ayrılıyor. Kampüs dışında olanlar özel yurt elbet. Bayındırlık denilen yer ise okula minibüsle 15 dakika. Orada da 1-2 yurt var. Kiralardan dolayı öğrenci bölgesidir. Sen de her üniversite öğrencisi gibi, ilk senenin sonunda yurttan ayrılmayı, eve çıkmayı falan düşüneceksin illaki... Yurtlar hakkında başka sorun olursa sor; öğrenir, yardımcı olmaya çalışırım.

Umuttepe fakültesi, yani senin de bölümünü içerisinde bulunduran fakülte; dağın başında. Merkezden bindiğin araca göre 30-40 dakika sürüyor. Fakülte bizim fakültenin hemen çaprazı, A kapısından girildiğinde yürüyerek 3-4 dakika, B kapısından girersen 5 dk sonra fakültende olmuş olursun. Fakülte kantinini beğenmezsen, çevrede öğrenci evi gibi kafeler var. Yemekhane ise fakültene 7-8 dk.

Söylenilen gibi rektörümüz yeni değişti ve bütün o kar yağışlarında verdi tatili, verdi tatili. Twitter fenomeni bile sayılabilir kendisi. Geldiği gibi yaz okulu da açıldı. Büt de var zaten. Amma ve lakin, geçme notu: 65. Haberin olsun. : )
    Çok teşekkür ederim

::ZaFeR:: - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim kardeşde tercih yapacak ama bu yeni sisteme baya yabancıyım.TM-1,TM-2,TM-3 puanlarıyla tercih yapacak.Bu puan türleriyle en mantıklı bölümler nedir sizce ? Sosyal Hizmetler yazacam diyor ama bir sürü bölüm var gördüğüm kadarıyla.

http://www.aktuelegitim.com/tm-1-tm-...i-testler.html

atakan67 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 63owen63 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar bir kaç gündür , günüm yollarda orda burda geçiyor, Pazartesiden itibaren, sizlere yardımcı olabilecegim. P.m kutum doluyor sürekil siliyorum, burdan yazarsanız sevinirim.
    Hem istanbul aydın üniversitesi hakkında hem de kardeşimin üniversite tercihleri hakkında danışacağım bir kaç konu var.mümkünse pmden telefon numaranızı alabilirmiyim.

mert_can 41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Alıntı ertantamer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kıbrıs psikoloji düşünüyorum ama kararsızım para konusu ve yurt sıcak ortam zorlar gibime geliyo
    Gel gel olmadı birlikte takılırız bende adalet bölününde olucam uluslar arası kıbrıs allah nasip ederse
    Alıntı MBALP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sanırım araç nazım hikmet ile Cemal sureyya' nin vakti zamanında ortak olarak aldıkları ve Ataşehir gecelerine adlarını altın harfler ile yazdırdiklari araç..

D.Demir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İstanbul Kültür Üniversitesi Listendeyse çıkar hocam başarılar

painkller - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kibris konusunda magosa ozellikle bu sene yabanci dil hazirlik okudum itunun kibris kampusunde bilgi verebilirim isteyenlere.
    TR - B13

Rizzini - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kocaeli Üniversıtesi hakkında bilgisi olan var mı?
    Özellikle mühendislik fakültesi
    Mühendisliğin eğitimi nasıldır çok ayrıntılı bilmiyorum ama mühendislik okuyan arkadaşlarım genel olarak memnunlar, sonuçta sanayi bölgesi. Kampüs hayatı çok sakin, şehirden uzak olduğu için yapıcak pek bişey yok. Yurtlar pahalı ve ücreti yıllık alıyorlar. Geçen sene 2 kişilik odaya 7 bin küsür istemişlerdi(yemek yok), ev daha uyguna geliyor. Kiralar 2+1 lerde 450-600 arası. Dünya bankası, bayındırlık, kent konut tam öğrenci yerleri. 3+1 e çıkırsan yahya kaptan daha mantıklı. Eşya işini üç yoldaki spotçulardan yada koçtaştan halledebilirsin, koçtaşın öğrencilere özel kampanyaları oluyor. Şehirde yapılacaklar kısıtlı, ama istanbul bursa yakın, anadolu yakasına kalkan belediye otobüsü var canın istediği zaman atlayıp gidersin. Merak ettiğin başka bişey olursa sorabilirsin, ağustosta kocaelide olucam ev düşünürsen bulmana yardımcı olurum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Rizzini Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Mühendisliğin eğitimi nasıldır çok ayrıntılı bilmiyorum ama mühendislik okuyan arkadaşlarım genel olarak memnunlar, sonuçta sanayi bölgesi. Kampüs hayatı çok sakin, şehirden uzak olduğu için yapıcak pek bişey yok. Yurtlar pahalı ve ücreti yıllık alıyorlar. Geçen sene 2 kişilik odaya 7 bin küsür istemişlerdi(yemek yok), ev daha uyguna geliyor. Kiralar 2+1 lerde 450-600 arası. Dünya bankası, bayındırlık, kent konut tam öğrenci yerleri. 3+1 e çıkırsan yahya kaptan daha mantıklı. Eşya işini üç yoldaki spotçulardan yada koçtaştan halledebilirsin, koçtaşın öğrencilere özel kampanyaları oluyor. Şehirde yapılacaklar kısıtlı, ama istanbul bursa yakın, anadolu yakasına kalkan belediye otobüsü var canın istediği zaman atlayıp gidersin. Merak ettiğin başka bişey olursa sorabilirsin, ağustosta kocaelide olucam ev düşünürsen bulmana yardımcı olurum
    Teşekkür ederim. Ev meselesi şu an gündemde değil. İlk sene yurtta kalıp etrafı falan öğrenirim. Daha sonra ev için şartları değerlendiririm.

Uzaklaştırılmış Kullanıcı
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gençler ben 2.üni için tercih yapıcam da para falan yatırmak gerekiyor mu yoksa direk ösym hesabımızdan kendimiz yapabiliyor muyuz ? 8 sene olmuş bişeyler değişmiştir illa ki

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı RSX Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Gençler ben 2.üni için tercih yapıcam da para falan yatırmak gerekiyor mu yoksa direk ösym hesabımızdan kendimiz yapabiliyor muyuz ? 8 sene olmuş bişeyler değişmiştir illa ki
    Abi para falan yatırılmıyor. ÖSYM`nin sitesinden tercihlerini kendin yapabilirsin.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ::ZaFeR:: Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benim kardeşde tercih yapacak ama bu yeni sisteme baya yabancıyım.TM-1,TM-2,TM-3 puanlarıyla tercih yapacak.Bu puan türleriyle en mantıklı bölümler nedir sizce ? Sosyal Hizmetler yazacam diyor ama bir sürü bölüm var gördüğüm kadarıyla.

http://www.aktuelegitim.com/tm-1-tm-...i-testler.html
    Sıralamanız nasıl? Ben MF öğrencisiyim ama bildiğim kadarıyla TM puan türlerinde en çok hukuk, psikoloji, pdr ve sosyal hizmetler bölümleri tercih ediliyor. Bu bölümlerde devlet üniversitelerinin puanları biraz yüksek ama.

Uzaklaştırılmış Kullanıcı
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abi para falan yatırılmıyor. ÖSYM`nin sitesinden tercihlerini kendin yapabilirsin.
    eyvallah kardeşim benim

Network - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sıralamanız nasıl? Ben MF öğrencisiyim ama bildiğim kadarıyla TM puan türlerinde en çok hukuk, psikoloji, pdr ve sosyal hizmetler bölümleri tercih ediliyor. Bu bölümlerde devlet üniversitelerinin puanları biraz yüksek ama.
    Ben Edirneden Kocaeliye geldim. Trakya göre daha hareketli bir ortam, çok daha yoğun, kalabalık ve siyasi olarak kafa yapısı çok daha farklı. Tabi bunların hiçbiri öğrenciliğe engel değildir. 10 yıldır üniversiteye, umuttepe kampüsüne, gidip geliyorum ki hala daha devam ediyorum, okul epey gelişti, gelişmeye ve durmadan büyümeye devam ediyor. 70 binden fazla öğrencisi var, ağırlık lisans öğrencilerinde olmak üzere... Üniversitenin ana kampüsü ile hastane karşılıklı. yani hem hastalar hem de öğrenciler aynı yere gidiyor dolayısıyla ulaşım imkanı geniş. İlk yıllarda kar falan olunca yollar kapanıyordu ama o iş de bitti, sıfır engel.

Hangi mühendislik soruluyor bilemiyorum ama üniversitenin sanayi bölgesinin ortasında olması, imkanların genişliği ortada, avantajı çok. Bununla birlikte çok fabrikası olmasının bir diğer avantajı barınma imkanlarını da genişletiyor. Aynen Rizzini 'nin bahsettiği şekildedir fiyatlar. Hatta 400 tl aylık kiradan da başlatabiliriz fiyatları. Öyle it bağlasan durmaz yerlerle karıştırmayın normal 2+1 ya da 3+1 , 75-130 m2 büyüklüğünde, içinde ailelerin yaşadığı apartmanlardan bahsediyoruz.

Tek araba ile o bahsedilen bölgelerden hepsinden üniversiteye ve merkeze kolayca gidilir. Sadece sınav zamanı üniversiteye çıkan tüm hatlar çakılıdır, ona göre tedbir alınır. Dezavantajı her taraftan çok insan var, trakyadaki nispeten homojen ve memur ağırlıklı yapı yok.

Şehir içinde de takılabilirsiniz, istanbula gitmek için de bolca imkan vardır. İstanbulun pahalılığından ve trafiğinde uzak olursunuz ama bir o kadar da istanbula yakın bir hayatınız olur.

Ben de tüm öğrenciler için önce yurt öneririm, inceden şehri, ortamı görmekte fayda var sonra eve geçilir, kiralar *****. Bununla birlikte eşya konusunda öğrenciler de ücretsiz olarak eşya aktarımı yapar. Az eşya taşımadık zamanında arkadaşlardan, kulakları çınlasın, zamanla hepsi oluyor...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)